Καλημέρα! Νέα μέρα!

Όταν το σκοτάδι πέφτει και οι φωνές σωπαίνουν,είναι η στιγμή που μόνη με τον εαυτό μου σκέφτομαι, οργανώνομαι, αποφασίζω!

Είναι εκείνες οι δικές μου στιγμές που μπορώ να μιλήσω μαζί μου!

Να με ακούσω!

Να μου πω την αλήθεια μου!

Να παρατηρήσω και να δω όσα πραγματικά συνέβησαν, συμβαίνουν και έρχονται!!

Και δεν θα πω ψέμματα!

Σαν μαμά ήθελα να κάνω πολλά και σήμερα… αλλά δεν πρόλαβα! Αυτό βέβαια δεν με κάνει να νιώθω άσχημα! Γιατί ότι έκανα το έκανα όπως ήθελα!

Μπορεί να θύμωσα ενώ δεν έπρεπε για κάτι τόσο μικρό, ή να στεναχωρήθηκα για κάτι πολύ ασήμαντο… πέρασε! Γέλασα όμως με την καρδιά μου! Αληθινά! Χάρηκα όταν εκείνα ένιωσαν ικανοποίηση πως πέτυχαν την «ιδέα» τους! Που τους άρεσε ο πραγματικός χρόνος που περάσαμε μαζί παίζοντας! Όταν άκουσα να μου λένε είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε μαζί κατασκευές! Που το φαγητό μου, τους έκανε να βουτήξουν χέρια και ότι κινείται γύρω τους να πασπαλιστεί με αυτό!, και με γεμάτο στόμα να πουν «θέλω κι άλλο»! Που είπε το ένα στο άλλο «σε αγαπώ», «είμαστε νικητές», «Χρίστο είσαι ο καλύτερος αδερφός», «Μπράβο Ανδρεάννα!», «Ανδρέα είσαι μικρός ακόμα», και αλλά τέτοια δικά τους!

Και σαν σύντροφος μπορεί να έπρεπε να πω ένα αγαπώ περισσότερο ή να δώσω μια αγκαλιά παραπάνω! Να δεχτώ λίγο καλύτερα μια συζήτηση που κάναμε! Αλλά εκείνη τη στιγμή αυτό είχα! Και αυτό πετύχαμε να αντιδράμε χωρίς φόβο και να κοιταζόμαστε στα μάτια! Να μιλάμε ελεύθερα και να λέμε όσα νιώθουμε! Γιατί γνωρίζεις πως αυτή είμαι και εγώ ξέρω ποιος είσαι εσυ! Γιατί η σχέσεις χρειάζονται σεβασμό και αμοιβαία κατανόηση!
Γιατί η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ζωή μας! Και η δίκη μας «μεγάλη» επιτυχία!#4kidssoon

Ακόμα και αυτές τις κουρασμένες από γκρίνια ημέρες!

Φτάνει πριν το καληνύχτα να πεις ένα αληθινό «Σε αγαπώ» και να δωσεις αλλά και να πάρεις την τεράστια αγκαλιά που χρειάζεστε!


P.S. Κλείσε τα μάτια σου με την πιο θετική σου σκέψη! Μια καινούργια ευκαιρία ξεκινάει μπροστά σου με το καλημέρα σου!

Happy birthday!

Είναι ζωηρός! Είναι ατίθασος! Είναι ζαβολιάρης! Είναι αγαπησιάρης! Είναι μοναδικος! Είναι υπέροχος!

Είναι το ξανθό αγόρι που μόλις κράτησα στην αγκαλιά μου ήξερα αμέσως πως η δική μας σχέση θα είναι μοναδική!

Είναι το αγόρι εκείνο που κάνει το για πάντα τόσο αληθινό όσο τίποτα άλλο!
Μαζί του ποτέ το σήμερα δεν μοιάζει με το χτες και το αύριο!

Είναι ο Χρίστος μου!

Ο δικός μου Χρίστος!

3 χρόνια μαζί! 3 χρόνια γεμάτα στιγμές δικές μας!

Ο Τίγρης μου! Ο Μοναδικός!

Ξέρει καλά πως να διώχνει κάθε μου αρνητική σκέψη! Ξέρει πως το δικό του «Σε αγαπώ μανούλα» μπορεί να γινει η αφορμη για κάθε μου χαμόγελο! Ξέρει καλά πως με ένα του φιλί μπορεί να με κάνει να ξεχάσω τη ζαβολιά που μόλις έκανε!!

Το πρώτο από τα αγόρια μου που θα αγαπώ για πάντα με όλη τη δύναμη της ψυχής και της καρδιάς μου!

Χρονια πολλά Τίγρη μου! Θα σε αγαπώ για πάντα!

#37 και Ευτυχισμένη!

Χρόνια γεμάτα, ολόκληρα, μοναδικά όμορφα! Χρόνια με γέλια, κλάμα, εικόνες πολύχρωμες! Χρόνια γραμμένα με μελάνι ευτυχίας και ολοκλήρωσης!

37 λοιπόν σήμερα, και μια όμορφη αφορμή για ένα ταξίδι πίσω αλλά με γεμάτες βαλίτσες για μπροστά! 

Με δυο υπέροχους γονεις πάντα στο πλάι μου, πραγματικά και ουσιαστικά, δυο πλάσματα με το ίδιο αίμα, τα άλλα μου μισά, παρέα σε ευχάριστα και δύσκολα μονοπάτια, ένα σύντροφο, ιδανικό!, αληθινό!, μπαμπά! …. 

[3+1(σύντομα)]= 4 παιδιά, ότι πιο όμορφο έχω ζήσει στη ζωή μου!, φίλους επιλογής αλλά και τυχαία, φωνάζουν δυνατά «37 και ευτυχισμένη!»

Χρόνια μου πολλά λοιπόν!

Σε όσα μέχρι τώρα έζησα, και σε όλα εκείνα που με ανυπομονησία περιμένω να ζήσω!! 

Σε όσα με έκαναν να γελάσω δυνατά αλλά και να κλάψω ακόμα παραπάνω! 

Σε εκείνα που πρόκειται να έρθουν, να φύγουν ή και να μείνουν! 

Σε όσα είμαι εγώ! 

#37 και ευτυχισμένη!

Χρόνια πολλά!

Μητερα, μάνα, μαμά! Ένα μήνυμα ίδιο κάθε χρόνο, γεμίζει σελίδες ολόκληρες, δίνει εικόνες αγάπης και ευγνωμοσύνης. Λέει ευχαριστώ που υπάρχεις! Μου λείπεις που δεν σε έχω πια εδώ! Θα σε αγαπώ για πάντα!! 

Μανούλα αγαπημένη, μια θύμηση με το δικό της άρωμα, τον δικό της ήχο που ακόμα και αν φύγει αυτό σίγουρα πάντα μένει! 

Μαμά, λέξη μικρή αλλά τόσο σπουδαία, που όποιος μπορεί να τη φωνάζει μόνο τυχερός μπορεί να νιώθει!! 

Ξεκινήσαμε τότε πρώτο άρθρο για τη γιορτή σου!
Επιστροφή και πάλι μαζί σου!

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά! Σε εμάς, σε εσάς, στον κόσμο ολόκληρο! Με το τελευταίο γεγονός της πανδημίας να σφραγίζει τη ζωή μας και την ποιότητα αυτής, ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά, έχοντας υγεία!

Να χαμογελάμε και να επιλέγουμε αυτά που μας δίνουν κομμάτια ευτυχίας! Η ζωή είναι μικρή, όμορφη μεν, με σκαμπανεβάσματα δε! Ας μην την αφήνουμε να φεύγει μέσα από την ρουτίνα και τη μουδιασμένη μας καθημερινότητα, περιμένοντας απλά ένα ΣΚ ή μια αργία για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις! Κάθε αύριο μας να γεμίζει με στόχους, που θα μας φέρνουν ελπίδα και χαμόγελα!


Και ναι μια μέρα σαν και αυτή, η γιορτή της μανούλας είναι πάντα η καλύτερη αφορμή για να πούμε ευχαριστώ! Σε αγαπώ! Μου λείπεις! Θέλω να σε δω! Σε σκέφτομαι! Θα είμαι για πάντα πλάι σου, γιατί θέλω! Γιατί μπορώ! Γιατί σου αξίζει! 

Χρόνια πολλά μανούλα! Και ευχαριστώ εσένα που ήσουν εκεί για εμένα! Μου λείπεις και σε αγαπώ! Σε θυμάμαι πάντα γιατί το άρωμα σου ακόμα το μυρίζω! Το γέλιο σου, ακόμα το ακούω! Και όσα χρόνια και αν περάσουν… δεν θα φύγεις ποτέ! 

Χρόνια πολλά σε μένα! Και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσένα!, που μαζί φτιάξαμε αυτά τα πλάσματα για να με κάνουν ευτυχισμένη και να με φωνάζουν μαμά! 

Χρόνια πολλά στη δική σου μαμά, που μεγάλωσε ένα τόσο υπέροχο σύντροφο και μπαμπά!

Χρόνια πολλά μαμά!! 

22/10

Για μια επέτειο ένας όμορφος απολογισμός ζωής!

Μια σκέψη και μια φράση «Η αληθινή αγάπη σε βρίσκει όπου κ να σαι!»!
Και όλα αυτά μέσα από μια εικόνα! Τη δική σου! Τη δική μας! Της οικογένειας μας! 

12 χρόνια γνωριμίας! 

4 χρόνια γονείς! 

3 χρόνια γάμου! 

3 υπέροχα εγώ και εσύ μαζί! 

Μέσα από στιγμές όμορφες, γεμάτες περιπέτεια, θαυμασμό, πάθος, έρωτα και αγάπη! Στιγμές δύσκολες, σκληρές, γεμάτες υπομονή, συμβιβασμό, θυμό, έρωτα και αγάπη! 

Κάθε μέρα μια νέα μέρα, πάντα γεμάτη με ήχους, χρώματα και εικόνες δικές μας! Αυτές που εμείς μαζί φτιάχνουμε! Αυτές τις εικόνες που εύχομαι κάποτε στην ανάμνηση τους,  το χαμόγελο μας να είναι το ίδιο και ακόμα πιο μεγάλο! Τα χρόνια που θα έρθουν να μας δώσουν ακόμα πιο πολλά χαμόγελα! Περισσότερες όμορφες εικόνες! Και ακόμα πιο δυνατά αισθήματα!
Για μια επέτειο, έναν απολογισμό, χιλιάδες σκέψεις για αυτό το μεγάλο «πάντα μαζί»! 

Σε αγαπώ και σε λατρεύουμε… 

Χωρίς εσένα μαζί μας, τίποτα δεν μοιάζει το ίδιο…

Social media: όσα η καρδιά θέλει να πει!

Είναι γενικά αποδεκτό ότι διανύουμε την χρυσή εποχή των social media! Τα ευφάνταστα γραφικά και οι πολλαπλές ευελιξίες έκφρασης που μας δίνουν, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας! Η δυνατότητα όλα αυτά να τα έχουμε πάντα μαζί μας μέσω του κινητού μας τηλεφώνου ανα πάσα στιγμή, μας έχουν γίνει απαραίτητα τόσο που σε κάποιους φτάνει σε σημείο εθισμού!
«Σε αγαπώ, είσαι το άλλο μου μισό, σε ευχαριστώ, είσαι η αιτία που υπάρχω, μου λείπεις», και αλλά τέτοια πολλά είναι γραμμένα σε τοίχους ενημέρωσης κατάστασης!

Θυμός, ευγνωμοσύνη, χαρά, απογοήτευση, έρωτας, στεναχώρια, κάποια από τα αισθήματα που οι χρήστες νιώθουν, μέσα από κάθε ανάρτηση τους με σκοπό να κερδίσουν likes!

Στην εποχή των social media όλοι βρίσκουμε λόγους για να εκφράσουμε δημόσια τα συναισθήματα μας…! Και είναι αλήθεια πολύ ωραίο όταν ξέρεις πως αυτό θα ακουστεί στη ψυχή αυτού που θες να το πεις! Το δύσκολο είναι όταν αυτός που θέλεις να το ακούσει δεν είναι πια κοντά σου…! Και η απουσία του σου δημιουργεί πάντα τόσες ανάγκες για να μιλήσεις και να εκφράσεις αυτά που νιώθεις!
Είμαι σίγουρη πως πολλές φορές έχεις δει σε αναρτήσεις φίλων σου λόγια γραμμένα με αγάπη για την μαμά και τον μπαμπά! Τους γονείς που τους ευγνωμονείς για όσα σου έδωσαν, και για όσα ακόμα σου προσφέρουν απλόχερα με αγάπη! Οι φράσεις «χωρίς εσένα μαμά τίποτα δεν θα είχα καταφέρει!» «Χωρίς τον μπαμπά μου, τον άντρα της ζωής μου ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος!» «Χωρίς εσάς εγώ δεν θα υπήρχα!» Και αλλά τόσα πολλά που εκφράζουν αυτήν την μοναδικά ειλικρινή σχέση!
Αυτήν την σχέση, που όταν για κάποιους λόγους η σκέψη φέρνει πόνο, εσυ σκέφτεσαι γιατί σε μένα! Γιατί εγώ να μην σε έχω! Γιατί εγώ να ζω κοντά σου μόνο με όσα θυμάμαι από σένα! Πολλά γιατί, πονεμένα γιατί!
Ένα πόνο που ποτέ δεν σκέφτηκες ότι θα ζήσεις!
Που ποτέ δεν μπόρεσες να καταλάβεις πως μπορείς και τον αντέχεις!
Αυτόν τον πόνο που η ανάμνηση της αγάπης της, δυναμώνει κάθε τι που ζήσατε μαζί!

Για σένα που υπάρχεις χωρίς την γλυκιά σου μανούλα και όμως θα έδινες τα παντα όλα για 1 λεπτό ακόμα!

Σε αγαπώ μέχρι το τέλος του κόσμου και ας έχω πονέσει πιο πολύ από όσα πίστευα ότι θα αντέξω!

Η κόρη σου!

“Multitasking mammy”

“Multitasking mammy”

Πρωινό ξύπνημα! Πρωινές ετοιμασίες! Τρέξιμο για το σχολείο! Επιστροφή στο σπίτι! Φροντίδα στο νεογέννητο! Σπίτι,καθαριότητα, ψώνισμα,μαγείρεμα! Όλα από την μαμά που πρέπει να βρει χρόνο και για την ίδια και για τον μπαμπά που πολλές φορές τον αφήνει λίγο «παραμελημένο»!

Σαν μαμά τριών μικρών παιδιών ξέρω καλά πως όλα τα πιο πάνω πρέπει να βρίσκουν λύση σε συνδυασμό με το να βρίσκομαι μαζί με τα μικρά μου και για παιχνίδι!

Έτσι όταν αυτό λίγο δυσκολεύει πρέπει οι στιγμές αυτές να συνδυαστούν με κάτι από τα «to do list» της μαμάς! 

Για αρχή, έχε υπόψιν την μαμά καγκουρό! Πηδάει ασταμάτητα αλλά σχεδόν ποτέ μόνη της! Έτσι κι εσυ! Αν το πιο μικρό θέλει αγκαλίτσες και εσυ δυο χέρια ελεύθερα, φόρεσε το! Το μάρσιπο, σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί την ιδανική λύση για μεγάλες αγκαλιές, πολλά παιχνίδια και το απαραίτητο νοικοκυριό!

Και όταν λέμε το απαραίτητο νοικοκυριό, εννοείται πάντα με τους κατάλληλους βοηθούς!

Έτσι λοιπόν:

1. Μαγειρέψετε μαζί! Τα παιδιά μου λατρεύουν να με βοηθούν στην κουζίνα! Και εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό όταν πηγαινοέρχονται στο ψυγείο με ένα-ένα τα υλικά την ώρα που ετοιμάζουμε το δείπνο μας! Ακόμα και ο σαματάς που γίνεται για το ποιος θα προλάβει να ανέβει στην καρέκλα να ανακατέψει, είναι μέρος του παιχνιδιού μας! 

2. Καθαρίστε μαζί! Με την πετσέτα στο χέρι πόρτες, παράθυρα και έπιπλα βρίσκουν την λάμψη τους! Το ίδιο και με τα παιχνίδια τους! Ένα επιπλέον χέρι βοήθειας το χρειάζονται κι αυτά! 

3. Δουλέψετε μαζί!Δύσκολο να πετύχει ειδικά όταν τα δυο μεγαλύτερα «χρειάζονται τον υπολογιστή σου για να… δουλέψουν»!! Εδώ κάνεις συμφωνίες!Δίνεις στύλο και χαρτί και αφήνεις να μοιραστούν τις σκέψεις τους στο ημερολόγιο σου ή στο τετράδιο εργασίας σου! Εξάλλου την ώρα που ψάχνεις 2-3 λεπτά χαλάρωσης ενώ δουλεύεις αυτές οι σκέψεις θα σου φανούν πολύτιμες!! 

4. Γυμναστείτε μαζί! Στο πάρκο! Στη βόλτα στη γειτονιά! Το περπάτημα είναι πάντα η καλύτερη άσκηση! Και όταν είστε όλοι μαζί γίνεται και μια υπέροχη στιγμή! Πάρτε ρόλους και ξεκινήστε! Μικροί εξερευνητές… δεν ακούγεται καθόλου άσχημο!! 

Άλλωστε μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, που όλα αυτά σύντομα θα φαίνονται ένα μακρύνουν ομορφο όνειρο! Ο χρόνος μαζί τους είναι πάντα πολύτιμος, έστω και αν υπάρχουν στιγμές που η βραδινή ηρεμία είναι ότι καλύτερο σου συμβαίνει!! 

“Multitasking mammy”, ο όρος που αγαπώ! 

4.. χρόνια ο καθρέφτης της ψυχής μου!

4 χρόνια σε ένα τεράστιο σε αγαπώ!
Σε αυτό που μου έμαθες πρώτη εσυ να ζω!
4 χρόνια κάτω από το ίδιο φεγγάρι! Στο φως και στη λάμψη του!
4 χρόνια μαζί σε μια από τις πιο μαγικιές ιστορίες της ζωής μου!

Θυμάμαι πάντα την πρώτη μας αγκαλιά! Την πρώτη μας επαφή! Το πρώτο σου βλέμμα! Το πρώτο σου χαμόγελο! Ήταν για μένα μια καινούργια αρχή σε ένα κόσμο που δεν ήξερα…

Μαζί, κάθε μας στιγμή είναι πάντα η πρώτη! Και έχει πάντα την ίδια αξία, όπως και εκείνο το βραδυ! 4 χρόνια πριν!

20/8/2015 Η πρώτη μας φορά!
Χρόνια πολλά όμορφη πεταλούδα μου! Να λάμψεις σαν τα αστέρια! Να δίνεις φως σαν το φεγγάρι στον κατάμαυρο ουρανό! Να γεμίζεις τις ζωές μας μαγεία όπως μόνο εσυ μπορείς να το κανείς!!

Σε αγαπώ όπως εσυ μου έμαθες να το κάνω!!!

Όσα έμαθα τον τελευταίο μήνα!

Και ναι πλέον η οικογένεια μεγάλωσε! Από 4μελής έγινε 5μελής!

3 παιδάκια με μικρή ηλικιακή διαφορά!

2 νήπια και 1 βρέφος!

Μια 4χρονη κόρη με τον δικό της χαρακτήρα, την ιδιαίτερη εξυπνάδα της και τις έντονες σχεδόν ισχυρές απόψεις της! Κοντέσα και παραμυθού! Δύσκολη από κούνια!  

Ένα 2χρονο αγόρι ατίθασο! Ζωηρό και κατεργάρικο σε σημείο που χάνεσαι κυνηγώντας να βρεις την επόμενη «αταξία» του! Με βλέμμα έτοιμο να σε κερδίσει σε κάθε στιγμή! Ακόμα και εκείνες τις δύσκολες ώρες που μόνο να φωνάξεις θες για να μπουν όλα και πάλι στη «θέση» τους!

Και 1 μηνός αγόρι που μέχρι τώρα, ευτυχώς, ισορροπεί την κάθε κατάσταση! Ήσυχο και με όση ώρα του επιτρέπεται από τους «μεγαλύτερους κατακτητές» λίγη αγκαλίτσα! Ίσα που να νιώσει την ασφαλεια της μανούλας!

Και κάπως έτσι η φράση: «Κάθε καλή ιστορία αξίζει να έχει ένα καλύτερο τέλος!», ολοκληρώνεται!

Μέσα από την λέξη οικογένεια κάθε καλή ιστορία μοιάζει πάντα καλύτερη! Κι αν η φράση «καλύτερο τέλος» σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και την ευτυχία, αυτή ακριβώς η κατάσταση είναι και όλη η ερμηνεία της!

Κι ας γίνονται όλα πιο δύσκολα! Το 24ωρο πολύ μικρό για να χωρέσουν όλες οι υποχρεώσεις και η κούραση τεράστια για να μπορέσεις να αντέξεις μέχρι τέλους!

Μαθαίνεις! Συνηθίζεις! Βρίσκεις τα πατήματα σου! Και μαζί με εσένα κι αυτά!

Αναλαμβάνουν ρόλους, νιώθουν ότι προσφέρουν στην μανούλα, ευχαριστιούνται την παρέα το ένα του άλλου και μαζί! Γίνονται υπεύθυνα για τον εαυτό τους, αλλά και για το αδερφάκι τους!

Μπορεί ο χρόνος να μοιράζεται,  η αγάπη όμως 3πλασιαζεται! Και το βλέπεις και το νιώθεις, όπως και τις ενοχές…

 Οι ενοχές πάντα θα σε ακολουθούν!

«Sometimes you need to let things go»! Και με αυτές έτσι πρέπει να κάνεις! Όλα θα γίνουν! Και όλοι θα πάρουν αυτό που χρειάζονται! Μην σκέφτεσαι πως ήσουν στο πρώτο ούτε και στο δεύτερο! Πλέον τα νήπια είναι δυο και εσυ πρέπει να προλάβεις το πρωινό τους, το κολατσιό τους, το γεύμα και το δείπνο τους, καθώς και ότι άλλο σου ζητήσουν ανα πάσα στιγμή! Τι κι αν στο πρώτο ή ακόμα και στο δεύτερο το κινητό, σου υπενθύμιζε συνέχεια… «ανεπαρκής χώρος μνήμης»! Σύρε προς τα πίσω τις φωτογραφίες σου και θα δεις πόσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα έχεις τώρα πια σε λιγότερες σε αριθμό εικόνες! Κάνε το ίδιο και τις στιγμές εκείνες που η «Σιδηρά κυρία Υπομονή» ετοιμάζεται να σε εγκαταλείψει,  ανάμεσα στους μικρό τσακωμούς και τις ιδιοτροπίες! Την αναστάτωση και τον χαμούλη από τα σκόρπια παιχνίδια! Παίξε και ακολούθησε τους κανόνες τους! Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές που θα πάρεις σίγουρα θα σου δώσουν το 100% των στιγμών αυτών!

Είναι μια τριπλή πλέξη εσένα και αυτού που έπελεξες μαζί να ζήσετε αυτό το θαύμα!

1 μήνας!

Τόσο λίγος καιρός και ήδη έχω μάθει τόσα πολλά! Φαντάζομαι και περιμένω ολα τα υπόλοιπα!

Μαζί τους!

Μαζί μας!

Και οι 5!

World tiger day #worldtigerday

Τα μάτια του με κοιτάζουν γεμάτα σπίθες! Το βλέμμα του είναι τόσο έντονο και διαπεραστικό σαν αυτό της τίγρης όταν από μακριά έχει βρει το θήραμα της!

Λάμπουν κάθε φορά που πετυχαίνουν κάτι και η ικανοποίηση του ζωγραφίζεται κατευθείαν στο πανέμορφο μουτράκι του!

Ο τίγρης μου!

Με ροζ καλοσχηματισμένα χείλη, λευκό δερματάκι και πυρόξανθα μαλλιά!

Ένα αγόρι τόσο ζωηρό, ανεξάρτητο που ξέρει ακριβώς τι να ζητήσει και πως να πετύχει κάθε του κόλπο!

Τίγρης!

Δυνατός και γεμάτος ζωντάνια! Τραβά τα βλέμματα και ξεχωρίζει! Αγαπησιάρης!

Είναι το αγόρι εκείνο που πρώτο μου έμαθε πως η αγάπη για έναν άνδρα είναι τόσο δυνατή! Είναι παντοτινή και αδιαπραγμάτευτη! Είναι ο τίγρης μου!

Είναι αυτός που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου!

#happyworldtigerday

Ο Καλοκαιρινός μου έρωτας… για πάντα!!!

Συνήθως είναι ξεχωριστοί  και μένουν για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας… Είναι όμως, οι πιο έντονοι, αλλά και σύντομοι! Συνήθως κρατάνε όσο οι διακοπές… μόνο λίγες μέρες! Μέρες όμως γεμάτες ένταση και πάθος, υποσχέσεις και ελπίδες…

Κάποτε τελειώνουν πριν καν αρχίσουν και κάποτε αρχίζουν για να τελειώσουν…

Άλλωστε το ξέρεις καλά πως καλοκαίρι είναι και θα φύγει… μαζί και αυτός!!!

Φταίει το έντονο χρυσό φως του καλοκαιρινού ήλιου, η χαλαρή και καλή μας διάθεση, η αλμύρα της  θάλασσας και τα Μπιτς μπαρ; Ότι και να ναι αυτό, με δυο λέξεις… είναι οι Καλοκαιρινοί έρωτες, που συνήθως έρχονται και φεύγουν όμορφα! Γιατί καλοκαίρι και έρωτας μόνο με χαμόγελο υπάρχουν!

Εκτός… και αν αυτός ο έρωτας ήρθε για να μείνει! Ο δικός μου Καλοκαιρινός ερωτας! Ο Αύγουστος του 2011!  

Τέτοιες μέρες, που η ζέστη χτυπάει κόκκινο και οι ρυθμοί πέφτουν, το μυαλό μου κάνει αναδρομή στο παρελθόν… και στον Αύγουστο του 2011 με πρωταγωνιστή την καρδιά μου! Εκεί που στην ζωή μου ήταν όλα όμορφα και ξέγνοιαστα! 

Το μόνο που έλειπε για να αγγίξει την τελειότητα.. ήταν αυτός! Ο λίγο φουσκωτός! Ο λίγο εξωτικός! Ο δικός μου Καλοκαιρινός έρωτας, που ήρθε για να μείνει!

«Βράδυ Αυγούστου και είμαι με μια φίλη για ποτάκι .Στο απέναντι μπαρ ένα γνωστός μου μαζί με αυτόν! Τόσο όμορφος! Τόσο διαφορετικός! Ρωτάω ποιος είναι και σε μισό λεπτό μας γνέφει  «στην υγειά μας!» 

Τον βλέπω ξανά και σκέφτομαι πως  θα πάω κοντά του..

Ήρθε η στιγμή !Συστηνόμαστε.. Ένιωσα ότι δεν είχα ξανανιώσει στην ζωή μου! Τόσο μοναδική και ταυτόχρονα τυχερή! Η καρδιά μου κόντευε να εκραγεί και οι πεταλούδες στο στομάχι ξεκίνησαν να κάνουν πάρτι!  

Λίγο το ποτό και λίγο το καλοκαιρινό φεγγάρι μας έδωσαν το θάρρος να κάνουμε αυτό που δεν  τολμούσαμε…

Και βγήκαμε και ξαναβγήκαμε και το Καλοκαίρι τελείωσε! 

Σε λιγότερο από χρόνο χαθήκαμε..  Τότε σκέφτηκα όσα διάβασα για τους έρωτες του καλοκαιριού. «Οι έρωτες του Καλοκαιριού είναι έντονοι αλλά έχουν ημερομηνία λήξης..» 

Όχι ο δικός μας, ο δικός μας ήταν αληθινός! Από το πρώτο βλέμμα.. Από το πρώτο άγγιγμα στο μεγάλο σου μπράτσο, το ένιωσα.. Είσαι δικός μου!

Κανείς δεν μου είπε ότι από έρωτας του Καλοκαιριού θα γινόταν ο έρωτας της ζωής μου!

4 χρόνια μετά …

Συναντιόμαστε ξανά! … Λίγο πριν το Καλοκαίρι και υπό άλλες συνθήκες.. Δίπλα μου και στις χαρές και στις λύπες!

4 χρόνια μαζί και αμέτρητα καλοκαίρια που περίμενα να σε συναντήσω! Ο έρωτας μας μεγαλώνει και εγώ υπόσχομαι ότι θα είσαι για πάντα το Καλοκαίρι μου!!»

O έρωτας του καλοκαιριού, είναι ο έρωτας που με τις σκέψεις του σε συντροφεύει για ολόκληρο το χειμώνα… και αν είσαι τυχερή για μια ζωή! 

Σε ευχαριστώ Καλοκαίρι που υπάρχεις! 

Σε ευχαριστώ και εσένα που τον έφερες στην ζωή μου! 

Θα σαι για πάντα το καλοκαίρι μου…

Bachelorette!

Η περίοδος γάμων έχει ήδη ξεκινήσει, και όπως συνηθίζεται, πριν τον γάμο ένα bachelor(ette) party … “επιβάλλεται”!

Φετος λοιπόν και λίγο μετά το καλοκαίρι, γινόμαστε μάρτυρες σε μια ιστορία αγάπης που κρατάει πολλά χρόνια.. από τότε που μια αγκαλιά ήταν αρκετή για να δείξει την αγάπη μεταξύ των 2…
Πέρασαν πολλά, αγαπήθηκαν πολύ, έγιναν οικογένεια και μαζί με αυτούς και εμείς!
Μια φιλία που μετράει σχεδόν 17 ολόκληρα χρόνια έρχεται να επισφραγίστει με την γνωστή κουμπαριά!

Ένα βήμα πριν από το μεγάλο γεγονός εμείς οι 2 κολλητές ετοιμαζόμαστε για την τελευταία της μέρα ως «ελεύθερη μαμά» !

Τι είναι αυτό που ζητάμε από αυτή την μέρα;
Λίγο χρόνο οι 3 μας για να θυμηθούμε όσα περάσαμε.. χαρές και λύπες! Και φυσικά να την παραδώσουμε στους 2 άντρες της ζωής της φρέσκια και έτοιμη για την καινούργια τους ζωή!
Αυτή η μέρα ξεκίνησε να προετοιμάζεται από μήνες πριν..
Υπήρξαν σκέψεις για μέρη μακρινά… Μαγικά.. και καταλήξαμε ότι το μόνο που χρειαζόμαστε για αυτή την μέρα, είναι να είμαστε οι 3 μας!

Αν είσαι και εσυ στην ίδια θέση με εμάς και σκέφτεσαι το καλύτερο bachelorette για την αγαπημένη σου φίλη πιο κάτω σου γράφω μερικές ιδέες για να περάσετε τέλεια!

• Spa treatment:Η απόλυτη πρόταση χαλάρωσης για εσάς και φυσικά για την μέλλουσα νυφούλα! Είτε μείνετε στο εσσωτερικο είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε αναζητήστε «πακέτα» προσφορών για διαμονή και χαλάρωση! Τα spa των ξενοδοχείων μπορεί να προσφέρουν στο πακέτο και δυνατότητα χρήσης της πισίνας τους, κάνοντας την πρόταση ακόμα πιο δελεαστική.
• «Αυτοκινητάδα» με κάμπριο:Επιλέξτε τον αγαπημένο προορισμό της νύφης και νοικιάστε ένα καμπριο! Καντε μια ολοήμερη εκδρομή χωρίς προγραμμα! Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες που η κολλητή πήρε δίπλωμα και θέλατε να γυρίσετε το νησί!
• Συναυλία: Κάθε καλοκαίρι γίνονται πολλές συναυλίες σε διάφορους καλοκαιρινούς προορισμούς ! Έχεις ακούσει ότι στην Ιμπιζα θα τραγουδάει ο Ενρικε και ξέρεις ότι είναι ο παιδικός έρωτας της νύφης;;; Προετοιμασου από νωρίς και κλείσε θέσεις!!!
• Φωτογράφιση: Η μόδα είναι ινσταγκραμ και όλες μας wanna be influencers! Αν και η δικιά σου νυφούλα τρελενεται για τέτοια κλείσε ραντεβού με επαγγελματία φωτογράφο! Μπορείς να το συνδιάσεις και με ένα 2ημερο στην Ρώμη και το Βατικανο που είναι ένας υπέροχος χώρος για φωτογράφιση!
• Ταξίδι: Το άφησα για το τέλος γιατί το έχουμε δει πολύ άρα το γνωρίζεις! Όμως είναι ίσως μια μοναδική εμπειρία που πλέον δεν θα εχετε την ευκαιρία να ζήσετε ξανά μόνες!

Εσυ τι επιλέγεις;;;

Βάλε hashtag DeNereis και ασε μας να ζήσουμε μαζί σας όλες αυτές τις στιγμές κολλητών πριν την μεγάλη μέρα!!
#DeNereis

Σε θυμάμαι αλλά δεν κλαίω πια!

Το δάκρυ δύσκολα μου έρχεται τώρα πια!

Είναι λες και εκείνο το ραντεβού που κάποτε είχαμε… να έχει τελειώσει…

Δυσκολα σε συναντώ! Τις βόλτες που κάποτε μου αφιέρωνες … τις έχεις σταματήσει…

Δεν μιλάμε πια όπως παλιά!

Και αν κάτι από αυτά γίνει.. γίνεται σπάνια … και τελειώνει πολύ γρήγορα!

Σε θυμάμαι πάντα! Αλλά δεν κλαίω! Ακόμα και όταν κοιτάζω τον ουρανό ψάχνοντας να σε βρω κάπου εκεί ανάμεσα στα σύννεφα, η λαχτάρα μου σαν να χει κοπάσει!

Περνά ο χρόνος και εσυ έμεινες στις θύμησες…

Η φωνή σου, το γέλιο σου, το βλέμμα σου ζωντανά πάντα σε κάθε μου εικόνα…

Ακόμα και τώρα δεν κλαίω, απλά σε θυμάμαι.. και όσο ο καιρός περνά σε θυμάμαι ακόμα περισσότερο!

Και δεν περνάει στιγμή που να μην σκεφτώ «αν ήσουν εδώ»…

Ναι τώρα δάκρυσα… αλλά βλέπεις αμέσως σταμάτησα!

Σε θυμάμαι… αλλά δεν κλαίω…

Είμαι θεία! Η χαζό-θεία!

Την Κυριακή 7 Ιουλίου έγινα για 3η φορά θεία και είναι ξανά σαν να είναι η πρώτη μου φορά!

Κάθε φορά τα συναισθήματα είναι πιο έντονα και όντας μεγαλύτερη, η σημασία της στιγμής όλο και πιο σημαντική!Το άγχος την ώρα του τοκετού μεγαλώνει και η συγκίνηση στο κόκκινο!

Ανυπομονώ ξανά! Θέλω να τον γνωρίσω! Όμως το ήξερα από πριν πως μόλις τον συναντήσω θα δω ξανά το πιο όμορφο μωρό στον κόσμο! Είναι ο γιος της αδερφής μου και εγώ… είμαι η Θεία του!

Ένας μικρούλης, λίγο μικρότερος από 3 κιλά, με καταγάλανα μάτια μου κλέβει ξανά το μυαλό! Είναι ο νέος μου ανιψιός! Ο αδερφός της πρώτης μου αγάπης και του τρελού μου ταλιμπάν!

Και έτσι έγινα για 3η φορά θεία!!!

Από αυτές τις θείες που τα δικά της ανιψάκια είναι τα πιο όμορφα,  τα πιο έξυπνα, και μεταξύ μας, τα δικά μου στην πραγματικότητα είναι τα πιο!!!

Είμαι από αυτές που όταν μιλάει για τα μωράκια της, τα μάτια της λάμπουν από περηφάνια γιατί η κούκλα της φέτος ανέβηκε στην σκηνή και δεν φοβήθηκε τον κόσμο,  ενώ ο όμορφος Ταλιμπάν προστάτεψε ξανά την αδερφούλα του και σαν άντρας δεν ζήτησε βοήθεια!

Είμαι η Θεία που αγαπά να περνάει τα απογεύματα μετά την δουλειά με τα μωράκια της! Που κουράζεται στις  βόλτες αλλά ξεκουράζεται με την ικανοποίηση τους! Που το «σ’αγαπώ» ,αν και στημένο μερικές φορές, πάντα με συγκινεί! 

Η θεία που κοιμάται μαζί με τα μωράκια της που και που, και ανησυχεί όπως και οι γονείς τους όταν είναι άρρωστα!

Είμαι η θεία που οι γονείς τους εμπιστεύονται και αυτό πραγματικά με κάνει περήφανη!

Είμαι θεία αλλά όχι οποιαδήποτε θεία ..Είμαι η αδερφή της μαμά τους, που μοιάζει με τη μαμά τους και κάνει ότι κάνει η μαμά τους!

Είναι τα μωράκια μου που μου έμαθαν πως η αγάπη της θείας δεν σταματάει στο ένα παιδάκι! Πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τα μωράκια της!

Και εγώ είμαι η θεία τους που θα αγαπάει τα παιδάκια της  για πάντα! Γιατί…μου μάθανε πως είναι να αγαπάς αληθινά!

Καλώς μας ήρθες μικρέ μας κουτσινέλο!

Ο μονόλογος της νύχτας

Το τοπίο ήσυχο!

Το νυκτερινό πέπλο του ουρανού έχει σκεπάσει απ’άκρη σ’ακρη τον ορίζοντα. Οι σκέψεις στο μέσο της νύχτας ζωντανεύουν τη σιωπηλή πραγματικότητα της ψυχής.

Η ώρα περασμένη…

Το βλέφαρο βαραίνει αλλά η επόμενη σκέψη με ξυπνά ξανά. Και επαναλαμβάνεται… και γίνεται και λίγο πιο μετά ξανά…και ξανά…

Έχει φτάσει 4.14.

Η ενέργεια αλλάζει. Κάπου ανάμεσα στο σκοτεινό ακόμα τοπίο φαίνεται πως κάποιοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την μέρα τους. Στον αγώνα για την επιβίωση…, για μια δουλειά που θα τους δώσει με κόπο το εισιτήριο για κάτι ομορφότερο από αυτό που έχουν.

Ο αναστεναγμός του γιου μου στο διπλανό δωμάτιο με φέρνει πάλι πίσω… σηκώνομαι να τους δω.

«Κοιμούνται τα μωρά μου τα καλά», η πρώτη μου σκέψη. Μένω και τους κοιτάζω. Σκύβω και τους φιλώ. Ένα φιλί και ένα σ’ αγαπώ ακόμα και στον ύπνο τους πάντα χρειάζεται! «Ω, ναι έχω δίκαιο», μου λέει το αγόρι μου που χαμογελά στον ύπνο του!

Σε 1 μήνα περίπου άλλη μια ψυχούλα θα γεμίσει αυτό το σπίτι!

Μεγάλωσε η οικογένεια μας… σκέφτομαι και επιστρέφω στο κρεβάτι μου. Κάθομαι για λίγο και έπειτα ξαπλώνω. Γέρνω προς το μέρος σου, σηκώνω το χέρι σου και χουχουλιάζω στην αγκαλιά σου! Λατρεύω αυτήν την αίσθηση που μου αφήνει η μυρωδιά σου και το γυμνό σου στήθος…

Ο ύπνος ακόμα δεν με παίρνει.. σε λίγο όλα γύρω μου θα ζωντανέψουν! Σαν εικόνες από βιβλίο. Το βιβλίο της καθημερινότητας μου. Θα πρέπει να τρέξουμε για το σχολείο, για τη δουλειά, για όλα εκείνα που θα γράψουμε στο δικό μας βιβλίο. Κι όπως εμείς έτσι και τόσοι άλλοι γύρω μας!

Ξημερώνει σιγά σιγά! Η μουσική της φύσης αρχίζει να παίζει τις πρώτες νότες! Οι πρώτοι ήχοι βγαίνουν και ζωντανεύουν το ηχόχρωμα και της σημερινής μέρας…

Σε χαιρετώ, στη σκέψη μου κάθε στιγμή! Είναι λες και σου δίνω ραντεβού να ανταμώσουμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία! Με αφήνεις γνέφοντας μου από μακριά πως ακόμα είσαι μαζί μου… παίρνω ικανοποίηση έστω κι έτσι και μαζί με ένα δάκρυ, σου θυμίζω πως ακόμα σε αγαπώ όπως όταν ήσουν εδώ…

Η ζεστή σου ανάσα στο λαιμό μου, με φέρνει πίσω! Μαζεύω πόδια, σκουπίζω το τελευταίο δάκρυ μου και κουλουριαζομαι ακόμα πιο κοντά σου! Πάντα δίπλα μου…, θυμάμαι τα λόγια της: «ποτέ μην ακούσω να παραπονιέσαι!»

Ευγνώμων!

Απέξω βλέπω τα πινέλα της φύσης…,  μόλις ξεκίνησαν δουλειά! Ο καμβάς του σήμερα άρχισε να γεμίζει με χρώματα…, μέχρι και πάλι το μαύρο πέπλο να καλύψει τον ουρανό, αφήνοντας τη δική του μαγεία να μας παρασύρει σε δρόμους και τόπους μαγικούς…, μέσα από τους ήσυχους τόνους μιας άλλης νύχτας…

Λίγο μετά τα 30…

Λίγο μετά τα 30 και πιο κοντά στα 40!

Κάπου εκεί ανάμεσα με βρίσκει ο χρόνος! Ευγνώμων για ότι έζησα, ευτυχισμένη για όσα μου έφερε και γεμάτη πίκρα για ότι άδικα μου πήρε! Με έναν υπέροχο σύντροφο, 2 παιδιά και 1 τρίτο να φτάνει από στιγμή σε στιγμή! Ο ορισμός της ολοκλήρωσης!

Εκείνο το μοναδικό συναίσθημα που σε κάνει να ξέρεις, πως στη ζωή αξία υπάρχει μόνο μέσα από τη ζωή! Και τι πιο υπέροχο όταν τη ζωή την δίνεις εσυ μαζί με εκείνον! Τον άνθρωπο που αποκαλείς σύντροφο, σύζυγο, πατέρα των παιδιών σου! Εκείνον που στέκεται δίπλα σου στα άσχημα! Κατανοεί και βρίσκει τον τρόπο να απαλύνει, όσο γίνεται αυτό που σε πόνεσε! Μικρό ή μεγάλο… κακό…

Εκείνον τον άνθρωπο που ξέρει πλέον για σένα τι είναι ανάγκη, κι ας του μοιάζει όλο αυτό υπερβολικό! Εκείνον τον άνθρωπο, που μέσα από την ρουτίνα των στιγμών βρίσκει τον τρόπο να σου ανάβει τη σπίθα ξανά και ξανά! Τον ερωτεύτηκες, τον έζησες, τον αγάπησες!

Και κάπου εκεί, όταν έρχεται η στιγμή που με κάνει να σκέφτομαι τι αξίζει στη ζωή μου και τι όχι… ξέρω πολύ καλά την απάντηση! Λίγο μετά τα 30 και κοντά στα 40, σε ευχαριστώ για όλα όσα ζούμε καθημερινά…

Μαμά σε αγαπώ! Πάντα με τον ίδιο τρόπο!

Φέτος δεν είναι η πρώτη χρονιά χωρίς την μαμά μου!

Καμιά φορά το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια…

Θυμάμαι… κάποτε, όταν ήμουνα μικρή γυρνούσα από το σχολείο όταν κάποιος με τρόμαξε και με έκανε να κλαίω από φόβο.. Ξεκίνησα να τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να φτάσω στο σπίτι, με τη σκέψη πως σε λίγο θα σταματούσε κάθε πόνος και φόβος. Ήξερα πως θα ήταν εκεί να με βοηθήσει και να με φροντίσει. Με περίμενε στην εξώπορτα στις καλές και άσχημες στιγμές, ήταν πάντα δίπλα μου.

Ο άνθρωπος που με αγαπούσε όπως ήμουν!

Ο άνθρωπος που ποτέ δεν με εγκατέλειψε!

Όμως τώρα πια, ο άνθρωπος αυτός δεν με περιμένει πια στην εξώπορτα…

Όσο και να τρομάξω δεν θα με πάρει αγκαλιά!

Την έχω πεθυμήσει αφόρητα…

Αφήνω ότι κάνω και τρέχω γρήγορα γεμάτη λαχτάρα να την δω! Στον δρόμο για να την συναντήσω σκέφτομαι τα μεγάλα πράσινα μάτια της και το πλατύ χαμόγελο με τα αραιά της δόντια!

Παγώνω, τα μάτια μου έχουν γεμίσει με δάκρυα, όταν πια συνειδητοποιώ ότι δεν είσαι πια εδώ!

Με τον ίδιο πόνο και το ίδιο παράπονο και φέτος σου εύχομαι Χρονια πολλά Μαμά μου!

Σε αγαπώ και μου λείπεις!

Γυρίζουμε και σας καλωσορίζουμε ξανά!

Μετά από ένα μεγάλο κενό ανασυγκρότησης, επιστρέφουμε!

Η ομάδα του Denereis.com, επιστρέφει ξανά και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας σκέψεις, ιδέες, θέματα καθημερινά δικά μας και δικά σας, όπως μας γνωρίσατε και μας βάλατε στην παρέα σας! Ιστορίες αληθινές, γεμάτες συναισθήματα, εμπειρίες και εικόνες! Λύσεις στην κουζίνα σας και στο τραπέζι σας αλλά και αλλά πολλά!

Σας ευχαριστούμε πολύ, και περιμένουμε τα σχόλια σας!

DeNereis Team

Denereis.com

Μπαμπάς και γιος!👨‍👦

Μπορεί όλοι να μιλάνε για τη σχέση γιου και μαμάς, που η αλήθεια είναι μοναδική! Και καπως έτσι, άθελα, ξεχνάμε πως σε αυτό το ταξίδι του γονέα, υπάρχει και ο μπαμπάς!

Για αυτήν την άλλη σχέση μπαμπάς και γιος, τη ξεχασμένη, γίνεται λόγος κυρίως στην εφηβεία που όλα μοιάζουν πιο δυσκολα! Εμείς ακόμα την εφηβεία την βλέπουμε από μακριά, λέμε τώρα, αλλά αυτό που ζούμε τώρα σίγουρα είναι υπέροχο!

Είναι δυο αγόρια που λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί!

Μικρός και μεγάλος άντρας αγκαλιάζονται με τρυφερότητα για καλημέρα, καληνύχτα, γεια σου , σε αγαπώ!

Στα παιχνίδια τους, ακούς γέλια και φωνές ενθουσιασμού!

Τους συναρπάζει να μοιράζονται το κάθε τι!

Χόμπι και των δυο η μπάλα! Ο καθένας την κλωτσά όπως καλύτερα μπορεί!Άλλωστε το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει! Και αυτό το μήλο είναι τόσο νόστιμο όσο και η μηλιά του!

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και κάνουν το δικό μου ποτήρι να υπερχειλίζει από ευτυχία!

Είναι τα αγόρια μου και πολυ απλά είναι τέλειοι!

Για μια ευχή…

Βραδιάζει… Ο ουρανός ετοιμάζεται να βάλει το μαύρο πέπλο του! Το τελευταίο αυγουστιάτικο βραδυ ειναι έτοιμο να μας συναντήσει!

Φευγει και ο Αύγουστος! Και μαζί του παίρνει πολλά! Ίσως να είναι και ο πιο γελαστός μήνας! Αν είχαν πρόσωπο οι μήνες, σίγουρα αυτός θα ήταν κάπου αραχτός σε μια παραλία, περιτριγυρισμένος από κόσμο! Γέλια, φωνές παιχνιδιάρικες, μουσική σε τρελούς ρυθμούς και κόκτειλς, θα ολοκλήρωναν αυτο που λέμε: “Να ο Αύγουστος”!

Το φεγγάρι φωτεινό έχοντας ακόμα απομεινάρια από την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού! Με κοιτάζει σαν να μου γνέφει πως ακούει τις βραδινές μου σκέψεις!

Σκέφτομαι… Εύχομαι… Ελπίζω!

Κάνω αυτές τις σκέψεις που θέλω να πω… Ψάχνω λύσεις σε θέματα που μέσα μου θα ήθελα να ήταν αλλιώς!

Κι αν τα φέρε η ζωή έτσι, και στην πορεία κάπως άλλαξαν, κάποιος λόγος θα υπάρχει!

Κλείνω τα μάτια και φεύγω!

Ταξιδεύω! Σταματώ εκεί που βρίσκω σημάδια από τα παλιά! Και κάνω μια ευχή…

Θυμάμαι! Υπέροχες στιγμές που έζησα και αλήθεια είναι ακόμα τόσο μοναδικές! Και κάνω μια ευχή…

Κοιτάζω! Στο χρόνο όλα τούτα πάντα θα μοιάζουν μικρά! Και κάνω μια ευχή…

Για μια ευχή…

Γιατί σίγουρα το αύριο θα φέρει κάτι καλύτερο! Και μέσα από κάτι που πονάει, μια χαραμάδα φωτός πάντα θα βρίσκεται! Σαν να ναι το φως του φεγγαριού μέσα από το καλά κλειστό παραθύρι μου…

Για μια ευχή…

Καληνύχτα Αύγουστε! Καλή Αντάμωση! Κι όταν θα ξανάρθεις φέρε μαζί σου όλα μου τα δώρα!

Για μια ευχή…

Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη! Γεμάτος δώρα! Για μια ευχή…

Το ημερολόγιο ενός Αυγούστου

Πάει κι αυτό το καλοκαίρι!! 35 καλοκαίρια δικά μου! 3 σαν μητέρα δυο μοναδικών πλασμάτων! 11 μαζί σου!

Όλα γεματα εικόνες, χρώματα, ήχους! Άλλα πιο παραγωγικά και αλλά σχεδόν ήρεμα! Όλα όμως έχουν τη δική τους υπογραφή, στον δικό μου κόσμο!

Και κάπως έτσι, με χρώμα έφτασε και φέτος ο Αύγουστος!

Τετάρτη, 1/8/18

Στα social media πρώτο post των περισσότερων “Welcome August”! Ενώ οι λίγο πιο τυχεροί μαζί με φωτογραφίες γεμάτες από το γαλάζιο της θάλασσας, δεν ξεχνουν το hashtag #vacationmoodon.

Σάββατο, 4/8/18

Και είναι γεγονός! Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου έφτασε! Η περίοδος διακοπών ξεκίνησε! Οι παραλίες γεμάτες ζωηρές φωνές, γέλια, χαρούμενη διάθεση!

Κυριακή, 5/8/18

Για κάποιους που η πολυπόθητη άδεια ξεκινά την άλλη εβδομάδα, η επιστροφή στην πόλη φαντάζει ανηφόρα! Υπομονή! Το weekend, έρχεται ξανά! 😍

Παρασκευή, 10/8/18

Η εβδομάδα του 15Αυγουστου ξεκινά! Τα παντζούρια κλείνουν, οι βαλίτσες γεμίζουν και φεύγουμε! Καλές μας διακοπές! Επιστροφή την άλλη Κυριακή! Χαμόγελα παντού! Κάστρα στην άμμο χτίζονται και γκρεμίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό! Αγαπημένο καλοκαίρι!

Δευτερα, 20/8/18

Όμορφη Δευτέρα! Το κορίτσι μου έχει γενέθλια! 3 χρόνια μαζί! 3 όμορφα χρόνια! Να μας ζήσεις! Να είσαι πάντα γελαστή, υγειής και ευτυχισμένη! Ένα πλάσμα τόσο μοναδικό που ήρθες για να κάνεις έναν άλλο πόνο μας λίγο πιο υποφερτό! Η απουσία αυτή, καλύπτεται προς στιγμής από την χαρά της να σβήσει το 3 της και να φάει την τούρτα της!

Σε αγαπάμε πολύ, για πάντα!

Πέμπτη, 23/8/18

Κάποτε αυτή η μέρα έμοιαζε γιορτή! Τώρα στην ανάμνηση σου, λέμε “Χρόνια Πολλά μαμά!” Κι ας μην ακούς, κι ας μην βλέπεις! Ή μήπως ακούς και βλέπεις; Θα έφτιαχνες του κόσμου τα φαγητά! Όλοι ευπρόσδεκτοι! Θα τα γιορτάζετε μαζί! Εσυ από εκεί ψηλά! Και εμείς εδώ μαζί της..

Μας λείπεις και φέτος!

Κυριακή, 26/8/18

Τελευταία καλοκαιρινή Κυριακή! Τουλάχιστον ημερολογιακά!

Δρόσισε! Η βεράντα έγινε αγαπημένος χώρος! Επιστροφή στην πόλη! Κουβέντες για το πως πέρασες, που πηγές θα έχουν την τιμητική τους! Τα άλμπουμ των διακοπών μας, θα είναι εκεί πάντα έτοιμα να μας γεμίζουν κάθε στιγμή νοσταλγίας!

Ανανεώμενοι, έτοιμοι για μια νέα σεζόν!

Καλό Φθινόπωρο!

#PrayForGreece

Όταν ο Γαλλοκαναδός αστροφυσικός Hubert Reeves είπε: ” Λατρεύεις έναν αόρατο Θεό και καταστρέφεις μια ορατή φύση. Ποτέ θα καταλάβεις επιτέλους ότι η φύση που καταστρέφεις ειναι ο Θεός που λατρεύεις;”, μάλλον κάτι τέτοιες στιγμές είχε στο μυαλό του.

Οι σκηνές που εξελίσσονται στην καμμένη γη της Αττικής, δραματικές! Η καταστροφή της φύσης μέσα από την πύρινη λέλλαπα, ζωντανεύει εικόνες του κοντινού παρελθόντος! Ζωές, σπίτια, περιουσίες που φτιάχτηκαν με κόπους χρόνων, χάνονται μέσα σε μια στιγμή!

Σε μια περιοχή όπου έσφυζε από ζωή στην μέση του Καλοκαιριού, τα γέλια και τα παιχνίδια στις παραλίες πρωταγωνιστούσαν, ο καπνός κάλυψε κάθε ζωντανό ήχο. Ο ουρανός σκοτείνιασε και έκανε εκείνα τα γέλια… κλάματα, αγωνία, φόβο…

Και σήμερα, την επόμενη ημέρα, με αγωνία παρακολουθούμε τους αριθμούς των νεκρών να αυξάνονται…

Εμείς δεν έχουμε παρά να προσευχηθούμε για ένα λιγότερο μαύρο τέλος.

#prayforgreece

Δεν είναι περίεργο;

Δεν είναι περίεργο που δεν ήσουν πουθενά;

Δεν είναι περίεργο που όλοι μιλούσαν για σένα…με σένα;

Δεν είναι περίεργο που εκείνες τις στιγμές είσαι σχεδόν παντού;

Είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια! Δεν είσαι πουθενά! Μόνο μια φωτογραφία, λίγα λουλούδια και ένα… νέο σπίτι…

Δεν είναι περίεργο;

Τα μάτια δεν τρέχουν πια τόσο συχνά… Ο πονος κρύβεται καλύτερα…

Είναι περίεργο…

Μου λείπεις πιο πολύ από χτες… και λιγότερο από αύριο!

Σε θυμάμαι… κάθε μέρα περισσότερο…

Σου μιλώ χωρίς το τέλος να με σταματά!

Δεν είναι περίεργο;

Τελικά είσαι παντού… Ακόμα και εκεί, εκείνη την στιγμή!

Είναι όντως πολύ περίεργο!!

Love is in the air!

Εν μέσω καλοκαιριού και η καρδούλα χτύπησε!

Μια που ο υδράργυρος ανεβαίνει και μια το ανάλαφρο φορεματάκι, δεν περνάς απαρατήρητη και το γνωρίζεις!

Λίγο το φεγγάρι, λίγο τα κοκτείλς, λίγο η μουσική, λίγο το θαλασσινό αεράκι και να σου ο φτερωτός ήρθε και σε σένα!!

Και εκεί που έλεγες πως φέτος θα την βγάλεις φλερτάροντας και μόνο, δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου!

Love is in the air! Και όλα μοιάζουν όνειρο! Στο μυαλό σου τέρμα το γνωστό άσμα του John Paul Young! Foolish or not!

ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕΣ!!!!, καρδιά μου!!

Καλοκαιράκι! Έρωτας! Θάλασσα! Το τρίπτυχο της απόλυτης καλοκαιρινής ευτυχίας!

Από μας,

Πάντα ευτυχισμένοι!

Σε εκείνο το ντουλάπι…

Και εκει που τα έχεις ξεχασμένα, ανοίγεις εκείνο το ντουλάπι ύστερα από 3 ολόκληρα χρόνια! Τυπικά τουλάχιστον, γιατί μπορεί να μην το άνοιξες και ποτε! Το βέβαιο είναι πως δεν το άνοιξες ξανά, κάτω από αυτές τις συνθήκες!

Τα βλέπεις, τα πιάνεις όπως τότε! Κάθε πράγμα μια ζωντανή εικόνα ανάμνησης… παιδικά, εφηβικά ροζ χρόνια!

Και κάπως έτσι σταματάς το ταξίδι και έρχεσαι σε αυτό που έχεις μπροστά σου! Το ντουλάπι που πρέπει να αδειάσει, που πρέπει να καθαρίσει και να δώσει χώρο στις ανάγκες του τώρα…

Σε αυτό το ντουλάπι που κάποτε πολύ πριν τα 3 αυτά χρόνια, μαζί της έπαιζες παιχνίδια ρόλων, και γεμάτη περηφάνια σε άφηνε να φοράς τα αγαπημένα της φιδέ παπούτσια και το αγαπημένο της ροζ κοστούμι, σαν μια άλλη μαμά…

Λες και το ήξερες πως δεν θα με έβλεπες ποτέ… πραγματική μαμα…

Τελικά, εκείνο το ντουλάπι… ήξερε από τότε πολλά!

Στιγμές σαν κι αυτές…

Στιγμές σαν κι αυτές… σκέφτομαι κοιτώντας τους…

Είναι όλα εκείνα τα πρωινά που δύσκολα ξυπνάς…

Είναι όλες εκείνες οι νύχτες που το κλάμα και η ανησυχία δεν σε αφήνουν…

Είναι όλα εκείνα τα παιχνίδια που μαζί τους μοιάζουν μοναδικά…

Στιγμές σαν κι αυτές… που φεύγουν γρήγορα αλλά πάντα αφήνουν εικόνες αγάπης!

Είναι εκείνα τα χεράκια που σε κρατούν σφιχτά…

Είναι εκείνα τα ματάκια που σε σένα βλέπουν τον κόσμο ολόκληρο…

Είναι εκείνα τα χαμόγελα που λένε μόνο σ’ αγαπω!

Στιγμές σαν κι αυτές… που μαζί με σένα βλέπω τον κόσμο γύρω μου αλλιώτικα όμορφο!

Γιατί μαζί σου όλες εκείνες οι στιγμές είναι δικές μας! Υπάρχουν για εμάς μαζί με εμάς! Και κάνουν τον κόσμο μας αλλιώτικα όμορφο!

Στιγμές σαν κι αυτές… που θέλω να ζω για παντα…

Σήμερα έχω τα γενέθλια μου!

Αυτή η μέρα ειναι σημαντική για μένα και για όσους με αγαπούν!

Στις 12 ακριβώς ήρθε μια τούρτα στο κρεββάτι μου από τον έρωτα της ζωής μου!, και σε παράλληλο χρόνο ενα υπέροχο μήνυμα από την αδερφή μου!

Το πρωί ξύπνησα από τα τηλέφωνα φίλων και συγγενών που ήθελαν να μου ευχηθούν χαρούμενα γενέθλια!

Η αγάπη μου, η αγάπη μας θα έλεγες αν ήσουν εδώ, μου τραγούδησε πρωί πρωί πριν από το σχολείο!

Εσυ; Ακόμα να με πάρεις και ενώ ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί εγώ το περιμένω για να νιώσω καλα!Ο μπαμπάς μου ευχήθηκε! Χαρούμενος με μια δόση πικρίας!

Του λείπεις κι αυτού!

Σε όλους μας λείπεις μα πιο πολύ σήμερα , λείπεις σε μένα!Ξέρω ότι από ψηλά με βλέπεις και μου στέλνεις το μεγαλύτερο φιλί!

Σήμερα ένας χρόνος κλείνει και ένας νέος πολλά υποσχόμενος ανοίγει μπροστά μου!Σήμερα έχω τα γενέθλια μου και για άλλη μια φορά δεν είσαι εδώ να το γιορτάσουμε μαζί!

Θέλω να σε δω μια στιγμή ακόμη, μια στιγμούλα. Θέλω να έρθεις πάλι κοντά μου για λίγο, θα ήθελα μια αγκαλιά και δυο λόγια για ευχες!

Να μου χαϊδέψεις λίγο τα μαλλιά, όπως μόνο εσύ! Να προλάβω να σου πω ότι σ’αγαπώ πολύ και τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα και περισσότερο απ’όλα να σου πω ότι στενοχωριέμαι γιατί ξέρω ότι δεν ήθελες εσύ να φύγεις.

Σήμερα έχω τα γενέθλια μου και μου λείπεις πολύ!

Έχεις φύγει;

Έχεις φύγει από μια σχέση, μια δουλειά, μια φιλία;

Έκλαψες! Πένθησες! Ούρλιαξες! Τα έβαψες μαύρα!

Τώρα ξεπέρασε το και βάλε τελία!

Το να είσαι αυτός που φεύγει πονάει περισσοτερο! Αναρωτιέσαι αν έκανες το σωστό! Αν τα είπες καλά στον προϊστάμενο! Έφυγες την ώρα που έπρεπε από αυτή την σχέση ήβείχε να σου δώσει κι αλλά; Αυτή η δήθεν φίλη που σε πλήγωσε μήπως χρειάζεται άλλη μια ευκαιρία;

Για να θες να το βγάλεις από την ζωή σου πάει να πει δεν άξιζε περισσότερο!

Ξεπέρασε το με 5 βήματα:

 1. Κλάψε το “μακαρίτη”. (Όπου μακαρίτης βάλε δουλειά, έρωτα , φιλία κλπ). Δώσε χρόνο στο εαυτό σου να πενθήσει την απώλεια. Μια εβδομάδα ειναι αρκετή να νιώσεις πόνο και μετά ανακούφιση . Αυτή είναι (νομίζεις) η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής σου.
 2. Κάνε ένα μίνι make over. Αγάπησε τον εαυτό σου, φτιάξε την ντουλάπα σου, άλλαξε μαλλί, βάψε νύχι, βγάλε φρύδια. Ειναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.
 3. Κάνε κάτι καινούριο! Σε αυτόν τον άπλετο χρόνο που έχεις, βρες δραστηριότητες που πάντα ήθελες αλλά η πολλή η δουλειά , ο πρώην , η φίλη, δεν σου άφηναν χρόνο ή απλά κατέκριναν το πλέξιμο, το τρέξιμο , την μαγειρική ή ότι άλλο εσύ αγαπάς!
 4. Κάνε ένα ταξίδι! Πηγαινε μια εβδομάδα στο χωριό να δεις τους δικούς σου που τόσο σου έχουν λείψει. Θα πάρεις την αγάπη που σου έλειπε. Πάρε μια φιλη και πήγαινε στο βουνό για κάμπινγκ ή στο σπα για χαλάρωση. Κάνε πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στο σπίτι.
 5. Βάλε στόχους! Ήρθε η ώρα να πάρεις αυτό που σου αξίζει! Ξέχνα το παρελθόν ! Αυτή η δουλειά δεν ήταν το μέλλον που ηθελες! Αυτός ο έρωτας δεν ηταν τελικά ο άντρας των ονείρων σου !

Βάλε τα όρια σου και ας είσαι σκληρή! Πες ακριβώς αυτό που νιώθεις και ζήτησε τα περισσότερα από τον εαυτό σου και να είσαι σίγουρη, ότι θα τα παρεις!

30+

Μητέρα για δυο παιδιά! Σύντροφος, σύζυγος, φίλη, αδερφή, κόρη…, και αλλά πολλά! Ρόλοι πολλοί, διαφορετικοί και σημαντικοί!

Όποιον ρόλο και αν έχεις, σίγουρα είσαι εσυ και τον απολαμβάνεις!!

Εχεις περάσει τα πρώτα 30 χρόνια σου, και η προηγούμενη δεκαετία σου μοιάζει ήδη… τόσο μακρινή! Parties, χοροί, ξενύχτια ανήκουν σε όμορφες εικόνες του παρελθόντος! Έχουν γίνει εκείνες οι αναμνήσεις που στη θύμηση τους χαμογελάς ευχάριστα!

Ξέγνοιαστα χρόνια για ξέγνοιαστους ανθρώπους!

Και τώρα είσαι εδώ! Με την βαλίτσα των 30 ανοιχτή και έτοιμη να κλείσει γεμάτη από όσα στα κοντινά 40 θα σε κάνουν και πάλι να χαμογελάς!

Ένα ήρεμο δείπνο, φιλικές σπιτικές συνάξεις, χουχούλιασμα στον καναπέ, παιδικά πάρτυ είναι κάποια από αυτά που σου γεμίζουν εκείνες τις λίγες στιγμές που σου μένουν, μετά από μια γεμάτη μέρα στη δουλειά!

Ακόμα και όταν πολλές φορές σου συμβαίνει να μην προλαβαίνεις να είσαι σε όλα εκεί, ξέρεις πως κάθε φορά, ο κάθε ρόλος είναι κομμάτι από εσένα! Που δίνει και παίρνει και ολοκληρώνει το παζλ του εαυτού σου!

Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή που το κεφάλι γείρει ήρεμα στο μαξιλάρι για άλλο ένα βραδυ, ξέρεις πως η μαμά, η κόρη, η αδελφή, η σύντροφος, η σύζυγος, η φίλη, των 20, των 30 και σύντομα των 40 χαμογελά για όλα αυτά που αύριο, θα θυμάται!

Κολλητή

Η λέξη κολλητή για εμάς τις γυναίκες είναι ιερή.

Από την παιδική μας ηλικία, την εφηβεία και αργότερα την ενηλικίωση περνάνε πολλές «κολλητές», ποια είναι όμως η πραγματική;

Είναι αυτή η «ξαδέρφη κολλητή» που μας άλλαζαν μαζί πάνες ή η «γειτόνισσα κολλητή» που από το νηπιαγωγείο μέχρι και το δημοτικό ήμασταν αχώριστες; Μήπως είναι το κορίτσι που εμφανίστηκε στην ζωή μας στο γυμνάσιο; Αυτό από την πόλη, που κάνει τόσες δραστηριότητες και είναι πολύ διαφορετικό από εμάς; Ή ακόμα και αυτό το νέο κορίτσι που μόλις μπήκε στην «παρέα» στο Λύκειο γιατί το είχαν όλοι περιθωριοποιημένο;

Και αν είναι κάποιο από τα πιο πάνω, η νέα «κολλητή» που γνώρισα στο Πανεπιστήμιο; Αυτή που ζούσαμε σχεδόν όλα τα 24ωρα της φοιτητικής μας ζωή μαζί; Αυτή που ήξερε πόσα μαθήματα χρωστάω; Αν έχω πληρώσει το νοίκι ή εάν έχω αλλάξει γκόμενο; Αυτή τι είναι;

Αυτές όλες είναι φίλες που ήρθαν στην ζωή μας και είτε έμειναν είτε έφυγαν.

Κολλητή όμως είναι η φίλη που όσες μέρες και αν κάνουμε να ειδωθούμε, είμαστε συνεχώς online και γνωρίζουμε να σου πούμε ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Την ξέρω και με ξέρει. Βαθιά και ουσιαστικά. Μεγαλώσαμε μαζί από τότε που καθόμασταν στο ίδιο θρανίο, και πια είναι αίμα μου.

Είναι πάντα δίπλα μου , στα δύσκολα στήριγμα μου μα και στις χαρές αρωγός μου!

Για αυτό κολλητάκι μου,

Ξέρω πως δεν θα μπορέσω ποτέ να σου ανταποδώσω ό,τι έχεις κάνει για μένα όμως σου οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη για…

Όλα τα νεύρα και πολύ περισσότερο τη γκρίνια που έχεις υπομείνει. Εκείνα τα ξεσπάσματα και όλες τις φασαρίες που σε έχω μπλέξει.

Και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ για…

Όλες τις ώρες που ξενύχτισες μαζί μου αγκαλιά. Ευχαριστώ που σε νιώθω πάντα δίπλα μου όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν. Ευχαριστώ για την υπομονή, την κατανόηση και την απεριόριστη αγάπη. Ευχαριστώ που είσαι εσύ και σε έχω στη ζωή μου.

Από εμένα Arrivederci και μην ξεχνάς, η κολλητή είναι η αδερφή που εμείς επιλέγουμε!

Και εγώ έχω 4 αδερφές ή αλλιώς 4 κολλητές!

Ex & Ex

Υπάρχει φιλία μεταξύ πρώην και πρώην;

Όχι δεν εννοώ ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι.. αυτά τα έχουμε ξεπεράσει!

Δεν υπάρχει!

Η ερώτηση μου πάει στις πρώην του ίδιου ..

Και για να σε βοηθήσω να καταλάβεις , μόλις βγήκες από μία σχέση , όλη η αρνητική ενέργεια μαζεμένη και στο Instagram η πρώην του πρώην σου… χτυπά!

Ω ναι! Για αυτήν την φιλία μιλάω!

Τι λες υπάρχει ;

Πιο κάτω σου ανοίγω τα χαρτιά μου και σε βοηθάω να απαντήσεις μόνη σου!

Τι λες;

Εσύ ακόμα πονάς… αυτής όμως, της πέρασε ο θυμός και είναι έτοιμη να σε παρηγορήσει..

Μην βιάζεσαι καλή μου! Σε ακούει για να κερδίσει! Της θυμίζεις όλες τις ωραίες στιγμές… ενώ εσύ τον βρίζεις!

Η καλή σου «φίλη- πρώην» θέλει να ενωθείτε για να τον πονέσετε, όπως αυτός εσάς.

Μην την εμπιστεύεσαι! Ήρθε η ώρα να πάρει το αίμα της πίσω!

Εσύ της πήρες τον πρώην! Θα σου τον πάρει και αυτή!

Τώρα μαθαίνει από εσένα τι είναι αυτό που τον «ξενέρωσε» και είναι έτοιμη…. να τον ζεστάνει!

Τώρα που τα λέμε, το κοριτσάκι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον «πρώην» προκειμένου να του δείξει την διαφορά … μεταξύ των πρώην!

Και αν όλο αυτό το σενάριο σου μοιάζει φανταστικό, οφείλω να σε ενημερώσω ότι το έχω ζήσει!

Από εμένα Arrivederci e lontano dall’ex ex!

xxxx

Αγαπητοί γονείς,

Φαινόμενο, μάστιγα ή απλά συμβαίνει, στις μερες μας, πολλά ζευγάρια φτάνουν στο χωρισμό, έπειτα από μια μικρή ή μεγάλη κοινή πορεία ονείρων! Ο λόγος ή καλύτερα οι λόγοι που οδηγούνται σε κάτι τέτοιο, πολλοί!

Ρουτίνα της καθημερινότητας, φθορά της σχέσης, καθημερινοί τσακωμοί, έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, οικονομικα ζητήματα,τρίτα πρόσωπα και το τρενάκι της σχέσης βγαίνει από τις ράγες…

Κι αγάπη; Χάνετε η αγάπη;

Στην ουσία χάνετε ο έρωτας! Αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης δυο ατόμων! Κι όταν ο έρωτας χαθεί, και όλα τα υπόλοιπα “προβλήματα” πάρουν τη θέση του, ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση!

Και τα παιδιά;

Εκεί που όλα μοιάζουν πιο δύσκολα είναι όταν υπάρχουν τα παιδιά! Η αλήθεια όμως είναι, πως τα παιδιά μπορούν να δουν την πραγματικότητα πολύ καλύτερα! Καταλαβαίνουν όσα συμβαίνουν και υπομένουν σιωπηλά εκείνο το επόμενο βήμα! Όποιο και να είναι αυτό!

Το μόνο που πραγματικά ζητάνε, είναι να έχουν τους γονείς τους καλά! Να τους βλέπουν να γελούν! Να έχουν αγάπη! Να μεγαλώνουν ήρεμα! Να ξέρουν ότι οι γονείς τους μπορούν να τα στηρίξουν! Κι αυτό γίνεται μόνο όταν ολοι είναι καλά!

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε παιδιά αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει! Μην προσποιείστε να χαμογελάτε! Μην κρύβεστε! Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει! Σεβαστείτε τους εαυτούς σας αλλά κι εμάς! Είμαστε οικογένεια, μιλήστε μας ειλικρινά! Είτε ζούμε όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, είτε όχι, για μας πάντα θα είστε οι γονείς μας! Τσακωμοί, αντιπάθεια, άγχος, κλάματα! Δεν τα χρειαζόμαστε! Πάρτε την απόφαση που θα χαρίσει υγιή σχέση τόσο σε σας μεταξύ σας, όσο και με μας, πριν χαθεί η εμπιστοσύνη και η αγάπη μας προς εσάς! Εμείς θέλουμε γονείς ευτυχισμένους!!

Μπορούμε να τους έχουμε;

Με αγάπη και εμπιστοσύνη,

Τα παιδιά σας!!

Μοναξιάς Σκέψεις!

Νιώθω περίεργα, αισθήματα που με παρασέρνουν σε σκέψεις πλατιές! Το πριν, το μετά, το τώρα!

Έχεις νιώσει ποτέ μόνος ανάμεσα σε πολλούς;

Πολλές φορές η μοναξιά δεν έχει να κάνει με τους γύρω σου, αλλά με το μέσα σου!

Τι σημαίνει μοναξιά;

Μοναξιά για μένα ειναι η ρουτίνα χωρίς ενδιαφέρον…

Η δουλειά χωρίς δημιουργικότητα…

Η συντροφιά χωρίς πάθος…

Η αγάπη δίχως την αγκαλιά…

Ο ήλιος χωρίς την θάλασσα…

Η βροχή μακρυά από το τζάκι…

Μπήκε η άνοιξη, βγήκε η άνοιξη και όλα μοιάζουν ίδια! Τα αφήνεις να σε επηρεάζουν και τα πάντα γύρω σου ανήκουν στην σφαίρα του μη και του γιατί!

Όχι πια!

Άλλαξε ότι δεν σου αρέσει και δες τον εαυτό σου πιο όμορφο από ποτέ!

Αγάπησε και φρόντισε αυτό που είσαι!Δες πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά τις ανάγκες σου και ικανοποίησε τις!

Κάνε μια προσπάθεια να βρεις νέους φίλους!

Μάθε την χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή!

Χρησιμοποίησε το τηλέφωνο σου πιο συχνά για να επικοινωνείς με ανθρώπους. Μην περιμένεις να επικοινωνήσουν οι άλλοι πρώτοι!

Βρες δραστηριότητες που σου αρέσουν. Γράψου επιτέλους σε αυτή τη σχολή χορού και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει!Δοκίμασε να κάνεις γιόγκα και διαλογισμό!

Συνάντησε παλιους φιλους! Μετά όλα θα είναι ευκολότερα!Κάνε μια εθελοντική εργασία. Η προσφορά θα σε γεμίσει ικανοποίηση και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Και αν η γνωστή ρήση: “Όλα είναι στο μυαλό μας”, ισχύει, τότε απλά αναθεωρούμε:

Όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψεις και φυσικά πραγματικά να το θέλεις!

Ανιδιοτέλεια! Ευτυχία! Μαγεία!

Είναι 5 το πρωί!

Θες η έγνοια για αυτά, θες που κοιμήθηκα νωρίς, θες ότι απλά συνέβηκε και ξύπνησα!

Κοιτάζω γύρω μου το σκοτεινό δωμάτιο! Έξω ο αέρας ακούγεται δυνατός! Περίεργος καιρός! Την μια μέρα καλοκαίρι και την άλλη φθινόπωρο! Χειμώνας ή άνοιξη, σχεδόν πουθενά!

Από το δωμάτιο οι ανάσες από τις βουλωμένες μυτούλες, με κάνουν να σηκωθώ! Από την μια το κορίτσι μου και από την άλλη το αγόρι μου!

Πέρασαν κιόλας 10 μήνες!! Ή καλύτερα 32 από τότε που έγινα για πρώτη φορά μανούλα, που γίναμε γονείς!!

Κι άλλαξαν τόσα πολλά από τότε μέχρι σήμερα!

Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο ακόμα και τώρα που γράφω και παρατηρώ και τους 3 να κοιμούνται!

Πόση αγάπη χωράει τελικά σε μια καρδιά;

Εκεί που νομιζεις ότι μόνο οι δυο σας είναι καλά, ξαφνικα συνειδητοποιείς το μεγάλο κενό που είχατε! Το μωράκι σας και ένα γλυκό του βλέμμα, αρκεί! Και κάπως έτσι και πάλι νομιζεις ότι ολα είναι ωραία, έτσι ακριβως όπως είναι! Και τότε συνειδητοποιείς ξανά πως ένα δεύτερο μωρό σου έλειπε!

Μοιράζεται η αγάπη;

Τον σύζυγο μου τον αγαπώ ακόμα πιο πολύ από εκείνη την πρώτη φορά!Τα δυο αυτά πλασματάκια, ότι πιο πολύτιμο είχα ποτέ μου!

Καθόλου δεν μοιράζεται!

Ανιδιοτέλεια!

Ευτυχία!

Τα μικρά στρουμπουλά και αγαπησιάρικα χεράκια τους είναι το ωραιότερο άγγιγμα που μπορείς ποτέ να νιώσεις!

Και όταν όλα αυτά τα ζεις μαζί του… μαγεία!

Γιατί ήρθε πάλι ναι! Το καρναβάλι ναι!!

Μουσική, χορός, άφθονο κρασί και… καρναβαλιζόμαστε!!

Είναι οι μέρες τέτοιες που όλα επιτρέπονται!

Μέρες γλεντιού, μέρες γέλιου, γιορτή και χαρά! Η καρδιά της Κύπρου κτυπά στην όμορφη Λεμεσό, και της Ελλάδας στην γεμάτη με αναμνήσεις πόλη μου! Την Πάτρα!

Οι αναμνήσεις πολλές! Οι στιγμές χαράς και ξεφαντώματος ακόμα πιο πολλές!

Φοιτήτρια στην Πάτρα δεν γινόταν την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης να μην την γνωρίσω και να τη ζήσω όπως κάθε “Πατρινός” πολύ καλά ξερει να ζει!!

Μέρα, νυκτα, κρύο ή ζέστη, καμμία απόλυτη σημασία! Όλοι στους δρόμους και η γιορτή ξεκίνησε!!

Η παραδοσιακή μαυροδάφνη προέκταση του χεριού, και χορός!!

Ότι πιο ευφάνταστο σκεφτείς μπορείς να το δεις! Ότι πιο περίεργο επιθυμείς μπορεις να το συναντήσεις!

Βάλε τη μάσκα σου! Και άσε όλα τα υπόλοιπα στον “Βασιλιά Καρνάβαλο”!

Γιατί ήρθε πάλι ναι! Το καρναβάλι ναι! Γιορτή μεγάλη ναι! ΟΛΕ!!!!

Καλές Αποκριές!

Και μετά…;

Ήρθε, είδε και απήλθε, όπως λενε!

Και κάπως έτσι πέρασε και η χτεσινή μέρα!! Καρδούλες, σοκολατάκια,δείπνο, λουλούδια, ρομαντική διάθεση, όλα σε τόνους του φλογερού κόκκινου και ντυμένα με την καλύτερη ευχή: Σε αγαπώ!

Και μετά…;

Ενώ όλοι τα ξερουμε και πολλές φορές τα σκεφτόμαστε, η ρουτίνα και η έγνοιες μπαίνουν ανάμεσα μας!!

Δεν χρειάζονται πολλά!! Αρκούν 5 κανόνες και η χτεσινή φλογερή μέρα… θα επαναλαμβάνεται!!

5 Συνήθειες για την αγάπη:

 • Θετική Επιβεβαίωση! Μιλά του όμορφα και μην χάνεις στιγμή να του τονίζεις πόσο καλός σύντροφος είναι! Πόσο νόστιμο ήταν το φαγητό που ετοίμασε! Πόσο όμορφος είναι! Πόσο σου αρέσει να είσαι μαζί του!
 • Άγγιξε τον! Αγκαλιές! Αγκαλιές! Αγκαλιές! ΠΑΝΤΟΥ!!
 • Πέρασε χρόνο μαζί του! Βρες και άρπαξε την κάθε ευκαιρία να περνάς όμορφα μαζί του!! Άσε την καθημερινότητα όπως την ήξερες ως τώρα!! Ο χρόνος περνά γρήγορα και αξίζει να τον ζούμε όμορφα!! Οργάνωσε τις πιο μαγικές σας στιγμές, εκεί που δεν το περιμένει!!
 • Φρόντισε τον! Φτιάξε του τον αγαπημένο του καφέ! Το αγαπημένο του φαγητό! Μασάζ! Κάνε κάτι για εκείνον που θα τον ξεκουράσει! Και η επόμενη μέρα θα τον βρει ακόμα πιο δικό σου!!
 • Δώρα!! Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς! Ένα ερωτικό σημείωμα στην τσάντα της δουλειάς! Ένα γλυκό μήνυμα στο ημερολόγιο του! Ένα Σ’αγαπω, στην τζέπη του!!

Και μετά;

Είναι μόνο δικός σου! Και το Σ’αγαπω του πιο συχνό!!

14 Φλεβάρη…

Παντού καρδούλες!

Παντού χαμόγελα!

Παντού έρωτας!

Ποιηματάκια, ευχές, λόγια βγαλμένα από την καρδιά έχουν γεμίσει τους τοιχους των social media! Όλα γραμμένα με το κόκκινο χρώμα του έρωτα, μας θυμίζουν πως αυτήν την μέρα, ακόμα και αν δεν την γιορτάζεις ένα επιπλέον “Σε αγαπώ”, μια μεγαλύτερη αγκαλιά, ένα πιο ζεστό και αληθινό φιλί πρέπει να το δώσεις!!

Σε αυτόν που επέλεξες και σε επέλεξε να βαδίζεται μαζί, στα παιδιά σου, στους γονείς σου, στα αδέρφια σου, στους φίλους σου… αλλά και σε όλους εκείνους που η μέρα θα φέρει στο δρόμο σας!

Σε αγαπώ λέμε παντού και γιορτάζουμε τον έρωτα, γιατί ακόμα κι εσυ που θα πεις εγώ είμαι μόνη ή μόνος, εσυ που θα πεις δεν γιορτάζω σήμερα, θα είσαι πολύ καλύτερα μετά από μια μεγάλη αγκαλιά, ένα ζεστό φιλί, και μια γλυκιά κουβέντα όλο αλήθεια και αγάπη!

Γιατί, ο έρωτας και η αγάπη έχουν πάντα το πρόσωπο και το χρώμα που εσυ θα τους δώσεις! Ακούνε όπως εσυ τους φωνάζεις , και είναι δίπλα σου όπως εσυ επιλέγεις να είναι!

Γιατί, η ομορφιά της ζωής, μέσα από όνειρα, σχέδια, στόχους και ανατροπές, μοιάζει πολύ καλύτερα μαζί με τον έρωτα και την αγάπη!

Γιατί, Σε αγαπώ!

Κάθε σου βλέμμα, κάθε σου χαμόγελο, κάθε σου ζεστή αγκαλιά, κάθε σου ανάσα, είναι έρωτας και αγάπη!

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ…

Τσικνοπέμπτη σήμερα!!

Παντού ψήνουν!

Καρναβάλι έρχεται!

Τώρα που γράφω αυτές τις λίγες γραμμές,  βρέχει, ψιχαλίζει…ή αλλιώς όπως έλεγες και εσυ… λερώνει με λάσπες..

Το πρωί ο ήλιος ήταν εκεί! Φωτεινός και ζεστός, τόσο όσο χρειαζόταν για μια υπέροχη βόλτα στη φύση, μαζί με την αγαπημένη σου Άριαν! Αυτή να τρέχει σαν μανιασμένη από χαρά και ελευθερία και εγώ να την ακολουθώ…

Τα δέντρα άνθισαν ήδη! Τα ξεγέλασε εύκολα ο ήλιος του κουτσοφλέβαρου…

Οι λεμονιές μυρίζουν υπέροχα,  αλλά ακόμα πιο υπέροχη έμοιαζε η ανθισμένη αμυγδαλιά που πάντα σου άρεσε! Σαν μαγεμένη νύφη… απλα υπέροχη μέσα στα λευκά και ροζ της άνθη!

Σου άρεσε πολύ να την βλέπεις, να την μυρίζεις!

Και σε ακούω ακόμα και τώρα να το λες…

Καλώς ήρθες άνοιξη!

Κι ας είναι νωρίς… Νωρίς ήταν και όταν έφυγες…

#ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Και κάπως έτσι…

«Κάθε κατεργάρης… επέστρεψε στον τόπο του…».

Τα πολύχρωμα λαμπάκια έσβησαν, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια επέστρεψαν ένα – ένα στα κουτιά τους, και το δέντρο χωρίς διαμαρτυρίες απλά φυλάχτηκε… μέχρι την επόμενη φορά!

Η Χριστουγεννιάτικη γωνιά, έγινε πάλι ένα με τον υπόλοιπο χώρο, και έπαψε να θυμίζει γιορτή!

Οι Αγιοβασίληδες, έβγαλαν και δίπλωσαν με κάθε πρέπουσα προσοχή την κόκκινη στολή, κρέμασαν την άσπρη μακριά γενειάδα τους, γυάλισαν τις μπότες τους κι έγιναν πάλι σαν καινούργιες, έτοιμοι κι αυτοί για την επόμενη φορά!!

Όλα από πολύτιμες στιγμές, έγιναν εμπειρίες και σιωπηλά πέρασαν στην ανάμνηση!

Ένας χρόνος έφυγε! Ένας άλλος ήρθε! Μην μείνεις στο «To Do List», αλλά ζήσε, γνώρισε, άρπαξε τις ευκαιρίες και κάνε τη νέα χρόνια να μοιάζει με αυτό που ονειρεύεσαι!

Κανε το «what to do», που ετοίμασες και ακόμα προσπαθείς να ολοκληρώσεις, να μοιάζει κενό στα όσα θα ζήσεις!

Άλλωστε η ζωή είναι απρόβλεπτη, πολύπλευρη και τόσο όμορφη!  Γιατί να της βάζεις όρια και να την κλείνεις με περιορισμούς;;

#Καληχρονια

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Χριστούγεννα!!

Παντού φώτα, μουσική, στολισμός! Σε ψάχνω να σε βρω, να σου μιλήσω, πουθενά εσυ! Έφυγες μακριά στο αιώνιο ταξίδι!

Πάλεψες σαν μαχητής, αλλά δεν τα κατάφερες… σε νίκησε!

Χριστούγεννα! Η γιορτή που αγαπουσες! Σου άρεσε να δημιουργείς, να στολίζεις, να ψήνεις! Τι μυρωδιες! Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλούρια, μπισκοτάκια!

Χριστούγεννα ήταν κι όταν έμαθες ότι θα γίνεις για πρώτη φορά γιαγιά! Έκανες όνειρα για όσα θα κάνατε μαζί.

Οπως μαζί θα φτιάχνατε και όλα τα σημερινά! Φαγητό στο φούρνο, αρώματα παντού! Ζυμάρι στον παγκο, κουλούρια στα ταψιά! Κουραμπιέδες και μελομακάρονα έτοιμα για φάγωμα!! Το δέντρο όλοφωτό και γεμάτο δώρα!

Το δικό σου ομως, δεν είναι πια εδώ! Είναι εκει μαζί σου! Συντροφιά με την αγάπη μας για σένα και την λαχτάρα μας να σε δούμε ξανά!!

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Σε πηρα τηλέφωνο αλλά δεν απάντησες!

Δεν ήταν κάτι σημαντικό, απλά ήθελα να σου πω καλημέρα!

Μάλλον ήταν σημαντικό!

Ήθελα να σου πω ότι το αγόρι μου κοιμήθηκε και εγώ θα πάω να φτιάξω καφε!

Έλα να πιούμε καφέ!

Τελικά ήταν πολύ σημαντικό διότι ήθελα και να σε δω!

Εδώ και καιρό…

Θυμάμαι την βραχνάδα που με δυσκολία μας μιλούσες, αλλά θυμάμαι και τα τραγούδια σου!! Όχι δεν παραφωνούσες! Απλά τσίριζες λίγο παραπάνω!

Ναι! Ήταν πολύ σημαντικό! Για αυτό σε πήρα!

Όμως, δεν απάντησες…

Σε ερωτεύτηκα λοιπόν!

Σε ένα μπορντό μαυρισμένο από τις πατημασιές τοίχο, σήμερα, διάβασα αυτό: «Δεν θα κάτσουμε να το συζητήσουμε! Σε ερωτεύτηκα»

Και γιατί να συζητήσεις;

Ο έρωτας κουβέντες δεν χρειάζεται!

Ερωτεύεσαι, λιώνεις, ζεις!

Ζεις στιγμές μοναδικές, στιγμές μόνο για σένα και για εκείνον! Μένεις σε αυτό που ονομάζετε σχέση και προχωράς μαζί! Αξίζει όταν αυτό που δίνεις βλέπεις στα χέρια της καρδιάς του να μεγαλώνει! Να ωριμάζει σαν ένα κύτταρο! Και κύτταρο  κύτταρο να γίνεται η ζύμωση και να γεννάται κάτι καινούργιο! Το επόμενο βήμα στη σχέση σας! Το παρακάτω! Αυτό που περιμένεις!

Κάπως έτσι καταλαβαίνεις και τον λόγο που ερωτεύτηκες!

Ζεις μαζί του!

Μένεις μαζί του γιατί υπάρχει ο σεβασμός!

Επικοινωνείς και ξέρεις πως πίσω από κάθε λέξη και πράξη του, εσυ είσαι εκεί μαζί του!

Δεν χρειαΖεται να τον ακούσεις να το λέει! Οι ήχοι της καρδιάς και των πράξεων του πάντα μιλούν πολύ καλύτερα! Και το ξέρεις πως αν αυτά δεν μιλήσουν, η φωνή μπορεί να πει πολλά και λίγα από αυτά να αξίζουν!

Στον έρωτα κουβέντες δεν χρειάζονται!

Και εγώ σε ερωτεύτηκα και μαζί με όλα εκείνα που ξερεις, οι μέρες και οι νύκτες μου έγιναν πιο όμορφες! Το καλημέρα και το καληνύχτα μαζί σου έχουν χρώμα και ρυθμό!

«Δεν θα κάτσουμε να το συζητήσουμε! Σε ερωτεύτηκα!!»

ΑΝ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ..

Μια φράση γνωστή σε όλους, που έστω και μια φορά τα χείλη μας την ψέλλισαν!

Τι κι αν το εννοούσες; Ο χρόνος γύρισε, προχώρησε και εσυ απλώς ευχήθηκες να μπορούσες να αλλάξεις, πράγματα, καταστάσεις, σχέσεις…

Κι όσο και αν είσαι στο επόμενο βήμα, με την πρώτη θύμηση, την πρώτη εικόνα που σε τρέχει εκεί πίσω ξανά, το στομάχι σου δένεται, το στόμα κομπιάζει, και η λαχτάρα να μπορούσες να τα αλλαξεις σε παγώνει ξανά!

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω….

 • Θα περνούσα περισσότερο χρόνο μαζί σου…
 • Θα σε παρότρυνα να νοιάζεσαι περισσότερο για εσένα…
 • Θα επέλεγα καλύτερα κάποιους φίλους μου..
 • Θα έδινα περισσότερες ευκαιρίες στους ανθρώπους που είχα κοντά μου…
 • Θα συγχωρούσα πιο εύκολα..
 • Θα έλεγα περισσότερα Σε Αγαπώ…
 • Θα χαμογελούσα πιο εύκολα…
 • Θα έλεγα ευχαριστώ για όσα μου δίνεις!
 • Θα επέλεγα ξανά εσένα για πατέρα των παιδιών μου!

Για αυτό τώρα…

 • Θέλω να ξέρεις, έστω από εκεί ψηλά πως σε σκέφτομαι συνέχεια και σε αγαπώ!
 • Θέλω να ξέρεις πως σε αγαπώ και σε ευχαριστώ για όσα μου δίνεις καθημερινά!
 • Θέλω να ξέρεις πως καλύτερο μπαμπά για τα παιδιά μου, στον κόσμο όλο δεν θα έβρισκα!
 • Θελω να ξέρεις πως εσυ που είσαι η οικογένεια μου, είσαι το πολυτιμότερο άγραφο αγαθό στη ζωή μου!
 • Θέλω να ξέρεις πως εσένα που λέω φίλο μου, σε θαυμάζω για όλα όσα είσαι!
 • Θέλω να ξέρεις πως… το τώρα φεύγει!

Αν τον χρόνο γυρνούσα πίσω… δεν θα ήμουν ποτέ η ίδια!!!

 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ…

1η του μήνα!, Σκέφτομαι καθώς οδηγώ για τη δουλειά!

Έφτασε ο μήνας με τις περισσότερες φωνές! Ο μήνας με τα περισσότερα αρώματα και χρώματα! Ο μήνας της αγάπης, της σκέψης, της μουσικής, του γέλιου!

Ο μήνας που μικροί και μεγάλοι, λίγο ή πολύ περιμένουν το δωρο τους!

Αλήθεια, πόση σημασία έχει ένα τέτοιο δωρο, αυτόν τον μήνα ειδικά;! Δεν στο κρύβω ότι και εγώ το περιμένω! Και έχουν πολύ δίκαιο αυτοί που λένε πως δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό! Αρκεί να είναι επιλεγμένο με αγάπη και ειδικά για εσένα!!

Πυκνή η κίνηση στους δρόμους 9 το πρωί! Παρατηρώ γύρω μου! Όλοι για κάπου ταξιδεύουν! Είμαι σχεδόν σίγουρη πως οι περισσότεροι από αυτούς σχεδιάζουν το προγραμμα τους για το απόγευμα! Ειδικά αυτοι που βλέπω να έχουν παιδικά καθίσματα στο πίσω μέρος!

Ο μήνας αυτός για τα παιδάκια σημαίνει δώρα! Άγιος Βασίλης, νονοί, θείοι, παππούδες, αλλά και γονείς τους ακούς να ρωτάνε: τι θέλεις να σου αγοράσω; Και φυσικά τα παιδάκια πάντα κάτι βρίσκουν! Αθώα και χωρίς ενοχές ζητάνε!

Φτάνω!

Και ούτε που πρόλαβα να τελειώσω το προγραμμα μας! Πετάω τα χαρτιά του μυαλού μου και κατεβαίνω! Σήμερα δεν φτιάχνω προγραμμα! Ακολουθώ τα βήματα της μέρας και όπου με οδηγήσουν!

1η Δεκέμβρη σήμερα!

Christmas countdown just begin!

 

 

 

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΑΜΑ…

Μυρίζει! Μυρίζει υπέροχα! Αυτή η μυρωδιά των μαγειρεμένων φαγητών και των πολλών αρωμάτων τους, ποτέ δεν ξεχνιέται!

Μυρίζει!

Κανελα, ρίγανη, δυόσμο! Μυρωδιές φούρνου, μυρωδιές κατσαρόλας ανακατεμένες! Αλλά πάντα τόσο ευχάριστες!

Όλα μυρίζουν μαμά!!

Το ζεστό αχνιστό κέικ ακόμα το νιώθω στο στόμα!! Και εκείνα τα σουτζουκάκια, δίκης σου συνταγής! Δεν έχω φάει ίδια ποτέ μου!

Κέικ μαμάς! Φαγητά μαμάς! Άρωμα μαμάς!

Μυριζει! Μυρίζει μαμα!

Μυρωδιά που δεν ξεχνιέται! Εικόνες που πάντα θυμάμαι!

Σήμερα έχουμε γιορτή!

Γελάμε μαζί! Σκεφτόμαστε το ίδιο!

Αγαπαμε μαζί! Χαιρόμαστε το ίδιο!

Αυτο θα έκανες και εσυ! Γιατί πλέον γιορτάζετε τρεις μαζί!!

Χρόνια σας πολλά! Από μας!!