Thoughts and Notes

Επιχείρηση… Ντουλάπα!

Μπορεί η ιδέα και μόνο να σε κουράζει! Μπορεί η σκέψη ότι αλλάζει η εποχή ήδη να σε κάνει να μελαγχολείς! Μπορεί να είσαι αυτό που λέμε “οργάνωση στο πι και φι”! Μπορεί απλά να κάνεις ντουλάπες κάθε σεζόν όπως και εγώ!

Δεν θα σου πω μεγάλα λόγια, αλλά και ούτε τι πρέπει να κάνεις! Θα σου πω τι κάνω εγώ κάθε σεζόν και με βρίσκεις με ντουλάπες σε στοίχηση και οργάνωση!

Κανόνας νούμερο 1! Βάλε στο πρόγραμμα σου κενό από ότιδηποτε άλλο έχεις να κάνεις! Οι ντουλάπες απαιτούν χρόνο και τόπο!

Κανόνας νούμερο 2! Άνοιξε όλες τις ντουλάπες σου! Ρίξε όλα τα ρούχα κάτω, κρεμαστά και μη. Άνοιξε μεγάλες σακούλες μεταφοράς και πέρασε στον κανόνα νούμερο 3!

Κανόνας νούμερο 3! Εδώ λοιπόν ξεκινάς πιο στοχευμένα! Πάρε το “καρεκλάκι της γιαγιάς”, όπως το λέω εγώ ή βολέψου οκλαδόν και ξεκίνα τη διαλογή!! Για τους δικούς σου λόγους ότι δεν θες ή δεν χρειάζεσαι απλώς, ρίξτο στο σακούλι! Σίγουρα για να μην το φόρεσες πέρσι δεν θα το φορέσεις ούτε και φέτος!

Κάποιος άλλος το χρειάζεται όμως! Ευκαιρία να χαρίσεις μερικά από τα ρούχα σου σε κάποιον που τα έχει ανάγκη!

Αφού λοιπόν, ολοκληρώσεις τη διαλογή, περνάμε στον επόμενο κανόνα!

Κανόνας νούμερο 4! Όσα ρούχα έμειναν για σένα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στην ντουλάπα σου! Καθάρισε ευλαβικά το χώρο μέσα έξω,βάλε αντισκοροτικά ταμπελάκια και ξεκίνα την “συναρμολόγηση”!

Κανόνας νούμερο 5! Ανάλογα πόσες ντουλάπες σου ανήκουν, κάνε τον διαχωρισμό εκτός και αν είσαι τυχερή και γνωρίζεις αυτό που λέμε “wardrobe”! Εκεί παίζεις αλλιώς! Σε εμάς με τις ντουλάπες το θέμα έχει ως εξής: Κρεμμαστά! Διπλωμένα!

Στα κρεμμαστά λοιπόν βάλε μαζί παλτό, σακκάκια, ζακέττες και ρούχα περιστάσεων. Αυτά δηλαδή που φοράς σπάνια ή λιγότερο συχνά, και χρήζουν ειδικής μεταχείρησης. Στην ίδια ντουλάπα πάνω- κάτω, ανάλογα που υπάρχουν χώροι, τοποθέτησε τσάντες αλλά και φουλάρια, κασκόλ, γυαλιά ήλιου μέσα σε θήκες οργάνωσης ή κουτιά. Σε μια άλλη ντουλάπα κρέμμασε ρούχα δουλειάς, ρούχα βόλτας, ρούχα σπιτιού. Ρούχα τελοσπάντων που η χρήση τους είναι συχνή! Σε αυτή τη ντουλάπα επένδυσε στην κλιμακωτή χρωματική ομοιομορφία. Κρέμμασε μαζί ρούχα ίδιου χρώματος και πέρασε από το ένα χρώμα στο άλλο κλιμακωτά.

Και περνάμε στα διπλωμένα. Στη δική μου ντουλάπα διπλωμένα βρίσκεις ρούχα σπιτιού και γυμναστηρίου. Αν και εσύ λειτουργείς σαν εμένα τότε χώρισε τα ρούχα σου σε στοίβες και τοποθέτησε στην ντουλάπα. Αν πάλι έχεις πολλά t-shirts, ακολούθησε τον κανόνα κλιμακωτή χρωματική ομοιομορφία. Στην ίδια ντουλάπα σε συρτάρια,αν έχεις, ή θήκες οργάνωσης βάλε εσσώρουχα, βρακάκια, σουτιέν, κάλτσες και καλτσόν!

Κανόνας νούμερο 6! Παππούτσια! Κάνε χώρο για αυτά της νέας σεζόν! Γιατί θα πάρεις! Αυτό είναι σίγουρο! Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά! Δες τι φοριέται ακόμα και κράτησε το! Τα υπόλοιπα αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση χάρισε τα!

Tip!: Τα μικρά μαγαζάκια των τσαγκάριδων μπορούν να σου κάνουν τα τακούνια ξανά σαν καινούργια! Και να σου διορθώσουν μικρογδαρσίματα!

Κανόνας νούμερο 7! Όσα ρούχα είναι μιάς άλλης σεζόν ή συναισθηματικά τα κρατάς ακόμα, μπάινουν σε βαλίτσες και αποθηκεύονται μέχρι την επόμενη φορά που η επιχείρηση ντουλάπας θα ανοίξει και πάλι.

Για την ώρα κλείνουμε ντουλάπες και είμαστε έτοιμες για μελέτη των διαφόρων online καταστημάτων, για να καλύψουμε τις ανάγκες που μας προέκυψαν μετά από το πέρας της… επιχείρησης!

Καλά μας ψώνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.