ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ…ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ!

Λίγο πριν νιώσω τη μαγεία του να γίνεσαι μάνα για δεύτερη φορά, και η μερα εκείνη που φτιάχτηκε για αυτήν την ιερότητα είναι παντού! Πλανιέται στα social media και τα διάφορα διαφημιστικά, μέχρι τα μικρά εκείνα άρθρα που εξιστορούν την σημαντικότητα αυτού του πλάσματος!

Μαμά, μανούλα, μάνα, ή ακόμα και με το όνομα της, αποκλείεται να μην είναι εκεί για σένα! Φτάνει, να είσαι τυχερή και να την έχεις κοντά σου!

Γιατί αν είσαι μια από εμάς που η ζωή στα έφερε έτσι και η αγαπημένη σου μανούλα δεν είναι πια εδώ μαζί σου, ξέρεις πολύ καλά πως είναι να μην την έχεις!

Να την φωνάζεις και να μην απαντά! Να θες να τη δεις και να μην μπορείς!Να θες να τη ρωτήσεις χίλια δυο, να μοιραστείς μαζί της αλλά τόσα που καθημερινά σου συμβαίνουν, και να μην μπορείς! Να θες να την πάρεις αγκαλιά και η ανάμνηση αυτής της εικόνας να σκεπάζεται από τα δάκρυα και το σφίξιμο στην κοιλια σου!

Γιατί ξέρεις πως ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο, ούτε ύστερα από 2 μερες αλλα και ποτέ ξανά για όσο διαρκεί το δικό σου πάντα, δεν θα την έχεις κοντά σου! Δίπλα σου! Μαζί σου! Εκεί για σένα, όπως από μικρή σε μάθαινε να ζεις!!

Όσο και να γελάσεις, όσο και να κλάψεις το κενό της θα είναι μια γραντζουνιά στην λάμψη της ευτυχίας σου!

Κι ας άκουσες πως ο χρόνος γιατρεύει αυτόν τον πόνο!

Πόσο λάθος!

________________________________________

Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *