Μπαμπάς και γιος!👨‍👦

Μπορεί όλοι να μιλάνε για τη σχέση γιου και μαμάς, που η αλήθεια είναι μοναδική! Και καπως έτσι, άθελα, ξεχνάμε πως σε αυτό το ταξίδι του γονέα, υπάρχει και ο μπαμπάς!

Για αυτήν την άλλη σχέση μπαμπάς και γιος, τη ξεχασμένη, γίνεται λόγος κυρίως στην εφηβεία που όλα μοιάζουν πιο δυσκολα! Εμείς ακόμα την εφηβεία την βλέπουμε από μακριά, λέμε τώρα, αλλά αυτό που ζούμε τώρα σίγουρα είναι υπέροχο!

Είναι δυο αγόρια που λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί!

Μικρός και μεγάλος άντρας αγκαλιάζονται με τρυφερότητα για καλημέρα, καληνύχτα, γεια σου , σε αγαπώ!

Στα παιχνίδια τους, ακούς γέλια και φωνές ενθουσιασμού!

Τους συναρπάζει να μοιράζονται το κάθε τι!

Χόμπι και των δυο η μπάλα! Ο καθένας την κλωτσά όπως καλύτερα μπορεί!Άλλωστε το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει! Και αυτό το μήλο είναι τόσο νόστιμο όσο και η μηλιά του!

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και κάνουν το δικό μου ποτήρι να υπερχειλίζει από ευτυχία!

Είναι τα αγόρια μου και πολυ απλά είναι τέλειοι!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ!

Το καταλαβαίνεις πως είναι ο ήρωας σου από εκείνη την πρώτη πρώτη αγκαλιά!

Το ξέρεις πως για εκείνον είσαι αυτή η μια και μοναδική, η αναντικατάστατη, από εκείνο το πρώτο του βλέμμα!

Χωρις αμφιβολία για εκείνον είσαι πάντα το κοριτσάκι του, και για εσένα εκείνος ο ήρωας που πάντα όλα τα μπορεί!! Με σπαθιά ή όχι, για το κορίτσι του όλα τα βρίσκει!

Ακόμα και αργότερα στην εφηβεία, που σου μοιάζουν όλα μαύρα και δύσκολα, αυτός είναι το παραθυράκι για εκείνο το λίγο φως που χρειάζεσαι!

Και έρχεται η ώρα που φεύγεις για τα ξένα… το περίμενες πως και πως!! Αυτό που δεν περίμενες είναι πως θα σου λείψουν όλοι αυτοί, σε αυτό το σπίτι, που μέρες μέρες σου μοιάζει βαρετό! Και ειδικά αυτός! Ο μπαμπάκας!

Και καπως έτσι φτανει η στιγμή που βρίσκεις τον δικό σου πρίγκηπα! Μια αγκαλιά του, ένα χάδι του, ένα φιλί του, και νιωθεις την απέραντη ευτυχία να σε κατακλύζει!!

Αυτός όμως πάντα μένει πάντα πρώτος! Να σου κρατά το χέρι όποτε τον χρειάζεσαι όπως τότε στα πρώτα σου βήματα! Να σου σκουπίζει τα δάκρυα και να σου θυμίζει πως είναι εκεί! Να σε αγαπά χωρίς αντάλλαγμα!

Χρόνια πολλά καλύτερε μπαμπά μου!!

Σε αγαπώ πάντα!

Γιατί είσαι πάντα εσυ!

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΠΑΜΠΑ..

Η πατρότητα όπως και η μητρότητα είναι ένα κομβικό σημείο στη ζωή κάθε ενήλικα! Όταν όλο αυτό το μαγικό θαύμα της ζωής σου συμβαίνει για δεύτερη φορά, ολα μοιάζουν ακόμα πιο υπέροχα! Ένα ακόμα μικρό πλάσμα, έρχεται στη ζωή από σένα και τον σύντροφο σου! Ένα ακόμα πλάσμα βρίσκει στα χέρια σου, στην ανάσα σου, στο άγγιγμα σου, τη ζεστασιά που χρειάζεται! Βρίσκει την ασφάλεια, τη φροντίδα, την αγάπη! Του δίνεις απλόχερα τα πάντα – κυριολεκτικά και μη- και μόνο τότε ξέρεις τι σημαίνει αγάπη χωρίς όρους και όρια! Αγάπη δίχως περιορισμούς! Τα δίνεις όλα και παίρνεις μια αγκαλιά- την πιο γλυκιά- ! Ένα χαμόγελο- το πιο πλατύ- ! Ένα βλέμμα – το πιο ζεστό-!  Ακούς μαμά μου και μπαμπά μου και αμέσως ξεχνάς όλα τα δύσκολα! Γιατί μαζί με τα υπέροχα υπάρχουν κι αυτα, τα λίγα, για να κάνουν τη μαγεία της ζωής πιο δυνατή!

Τα δικά μας υπέροχα πλάσματα σου εύχονται “Χρόνια Πολλά Μπαμπά μας”! Σε αγαπάμε και σε ευχαριστούμε!

Ανδρεάννα & Χρίστος

ΜΠΑΜΠΑ! ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ!!

Γράφουμε συνεχώς για την μαμά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει! Τους “κανόνες” και τα “πρέπει” που έχει να αντιμετωπίσει και πάντα ξεχνάμε τον καλό μπαμπάκα!

Που ναι!, μόλις γύρισε σελίδα, και όλα όσα ξέρει αλλάζουν!

Δεν είναι μόνος πια ή απλά με τη σύντροφο του! Στο κεφάλι του υπάρχει και η σκέψη του μωρού! Που για αυτόν, όλα αρχίζουν πραγματικά την πρώτη μέρα που η 3μελής οικογένεια , πλέον, επιστρέφει στο σπίτι, χωρίς νοσοκόμες και γιατρούς στο πλευρό τους!

Όλα πρέπει να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο! Και φυσικά κανείς δεν του μίλησε για το πώς πρέπει να το κάνει! Και μαζί με όλα αυτά, έχει και εκείνο το μικρό πλασματάκι, που χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια και αγάπη!!

“Καλέ μας μπαμπά! Μην ανησυχείς, όλα σιγά σιγά θα πάρουν το δρόμο τους!

Απλά, έχε υπόψιν σου πως κάποια πραγματάκια δεν μοιάζουν καθόλου με τις ταινίες ή με τα όσα έτυχε να διαβάσεις, από εκείνο το βιβλίο που η καλή μανούλα έχει πάντα στο κομοδίνο της, από όταν το τεστ της επιβεβαίωσε τις υποψίες της!

Μάθε λοιπόν μπαμπάκα μου, πως δεν κλαίω γιατί μου αρέσει, αλλά γιατί θέλω κάτι να σου πω!! Δεν πεινάω πάντα! Θέλω αγκαλιά! Θέλω να σε ακούσω! Θέλω παρέα!!

Ναι! Όλα γύρω μου είναι ξένα! Και φοβάμαι! Εσένα όμως σε ξέρω! Σε άκουγα από την κοιλιά της μαμάς! Σε ένιωθα που προσπαθούσες να προλάβεις τις κλωτσιές μου!! Πάρε με αγκαλιά! Και όταν θα δεις το πρώτο μου χαμόγελο, να ξέρεις , είναι μόνο για σένα!

Κοίτα που σε κοιτάζω τώρα που με κρατάς! Μην φοβάσαι! Η ζεστασιά της αναπνοής σου, με γλυκαίνει! Με ηρεμεί! Κλείνω τα ματάκια μου γιατί μαζί σου ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να με βλάψει!

Η μαμά μοιάζει κουρασμένη! Μην ανησυχείς! Ακόμα και όταν σου φωνάξει λιγάκι, προσπέρασε το! Σε αγαπάει! Ούτε εγώ φταίω, ούτε εσυ! Κανείς!

Όλα θα πάρουν το δρόμο τους! Χρειάζεται λιγάκι υπομονή από όλους μας!

Και μην τρομάζεις τόσο πολύ, όταν κοιμάμαι!! Βάλε το χέρι σου στην καρδούλα μου και θα δεις ότι όλα είναι καλά!!

Κοιμάμαι!!

Α! Μπαμπά!

Ξέχασα να σου πω!! Μην τρομάζεις από τις πολλές μου πάνες!! Κι αν σε βρέξω και λιγάκι.. το μωρακι σου είμαι!!

Κι από τον εμετούλη μου! Ίσως έφαγα λαίμαργα! Ίσως έφαγα λιγάκι παραπάνω!!

Ξέρεις πόσο μου αρέσει το γαλατάκι της μαμάς!!

Μπαμπά!!

Θα δεις!, οι μήνες θα φεύγουν και εγώ θα μεγαλώνω και όλα αυτά θα σου μοιάζουν τόσο αστεία!!

Θα ανησυχείς για άλλα το ξέρω! Αλλά μπαμπάκα μου, κι αυτά μετά αστεία θα σου φαίνονται!!

Μην ανησυχείς! Γιατί εγώ ξέρω πως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί! Γιατί εσυ είσαι δίπλα μου!

Μπαμπά!!

Να σου πω και κάτι τελευταίο!

Κάθε βράδυ που γυρνάς στο σπίτι, η μαμά και εγώ χαμογελάμε! Ξέρεις γιατί;;;

Μας λείπεις και σε αγαπάμε!!”

________________________________________

Αφιερωμένο στους μπαμπάδες! Και ειδικά στον δικό μας, μοναδικό μπαμπά!!

 

 

 

 

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για ένα ζευγάρι αλλά ταυτόχρονα και η αλλαγή που αλλάζει όλα όσα ήξεραν!

Οι 9 μήνες της διαδρομής μέχρι την γέννηση πολλές φορές δεν δείχνει τις αλλαγές που πλησιάζουν. Κι όμως, η γέννηση ενός παιδιού όση χαρά και να δίνει, σηματοδοτεί πάντα μεγάλες αλλαγές στη σχέση του ζευγαριού, που μέχρι πρότεινος, υπήρχαν απλά οι δυο τους!

Μαζί αλλά και ανεξάρτητα μόνοι!

Η ένταση, η κούραση και το άγχος για τις νεες ευθύνες αφενός είναι κάτι φυσιολογικό! Αφετέρου δεν χρειάζεται πανικός! Όλα θα βρουν το δρόμο τους όταν οι ευθύνες μοιράζονται! Άλλωστε και οι δυο είστε εξίσου καλοί γονείς! Συζητήστε με ειλικρίνεια και κρατήστε μακριά τους εγωισμούς! Ζητήστε τη βοήθεια από τον/την σύντροφο σας, χωρίς ενδοιασμούς!

Μέχρι τώρα μάθατε να μοιράζεστε πολλά, κι έτσι πρέπει να συνεχίσετε! Με το παιδί, οι ευθύνες μεγάλωσαν και όπως είναι λογικό ο χρόνος μεταξύ σας λιγόστεψε!

Παρ’όλα αυτά,βρείτε χρόνο και για εσάς! Μην αφήσετε τις ευθύνες, το μωρό και όλα όσα το τελευταίο διάστημα σας συμβαίνουν, να σας απομακρύνουν! Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο και χρειάζεται να το γνωρίζει, να το νιώθει, να το ζει!Το μωρό δεν θα είναι πιο χαρούμενο αν εμείς οι γονείς του δεν είμαστε χαρούμενοι!

Κι ας μην ξεχνάμε ευτυχισμένοι γονείς χαρούμενα και υγιή παιδιά για τώρα και για παντα!!


 

Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis
Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ… ΛΕΙΠΕΙ!

Στη δική μας οικογένεια, η δουλειά του μπαμπά μας, απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, web meetings αλλά και meetings στο γραφείο, ταξίδια στο εξωτερικό και πολλές ώρες/ μέρες μακριά από το σπίτι!

Όταν ο μπαμπάς μας λείπει, μας λείπει! Στα ταξίδια όμως όλα γίνονται  πιο δύσκολα!

Η “βαλίτσα” μικρή για να αντέξει τόσα αισθήματα! Η “ετικέτα” επίσης, για να χωρέσει τα πολλά μπαμπά, που τα ακούς και χαμογελάς!  Είναι όντως τόσο γλυκά!!

Και αντίο! Καλό ταξίδι, σε αγαπάμε και θα μας λείπεις!

Ένα μικρο σημείωμα από μας για σένα κρυμμένο σε μια γωνία, για να κάνει την πρώτη μέρα μακριά μας, μικρότερη!

Και έπειτα τηλέφωνα, μηνύματα και πάλι τηλέφωνα!

Ευτυχώς που η τεχνολογία είναι με το μέρος μας, και οι κλήσεις γίνονται με κάμερα! Γιατί το ξέρεις πως όταν σε κοιτάμε, μόνο χαμογελάμε!

Και κάπως έτσι η μέρα φεύγει και έρχεται η επόμενη για να κάνει την απόσταση της απουσίας σου, λίγο πιο μικρή! Και ακόμα λίγο.. και ακόμα λίγο!

Για να φτάσει η στιγμή της επιστροφής!

Σίγουρα, εκείνη η αγκαλιά, εκείνης της στιγμής, είναι εκείνη που όλοι περιμένουμε!


Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis
Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

 

 

HAPPY 1ST BIRTHDAY!!!

Την παρακολουθώ να κοιμάται και ταξιδεύω μαζί της! Την κοιτάζω να παίζει και βλέπω το μωράκι μου να μεγαλώνει! Ήταν μία τόσο δα σταλίτσα όταν πρωτογνωριστήκαμε, σκέφτομαι!! Και τώρα ξέρει να μιλά, να στέκεται, να παίζει, να ζητά, να μαθαίνει, να νιώθει, να αισθάνεται και να εκδηλώνεται!!

Το μωράκι μας κλείνει τον πρώτο χρόνο ζωής του! Είναι σαν χτες που θυμόμαστε το πρώτο της κλάμα! Είναι σαν χθες που θυμόμαστε το πρώτο της βλέμμα! Την πρώτη μας αγκαλιά! Το πρώτο της ασυναίσθητο χαμόγελο που για εμάς ήταν ο κόσμος όλος ζωγραφισμένος στα μικρά της χειλάκια!

Γίναμε γονείς ξαφνικά! Η ζωή μας άλλαξε, γέμισε ευθύνες και υποχρεώσεις! Το εγώ και εσύ, που κάποτε ήμασταν, έγινε εμείς!! Εμείς, μία οικογένεια πλέον με ζωντανές εικόνες, χαρούμενα χρώματα και φωνές!!!

Κάθε της μπαμπά και κάθε της μαμά, άλλη μία απόδειξη για το ποιοι είμαστε!

Όταν δε, τα μικρά της δακτυλάκια τυλίγονται γύρω από το λαιμό μας για μία αγκαλίτσα, εκεί όλα γύρω μοιάζουν τόσο μικρά και ασήμαντα!

Το κορίτσι μας ήρθε στη ζωή μας πέρσυ τέτοια μέρα! Μας άλλαξε! Μας έδωσε νόημα! Μας δυνάμωσε! Μας έκανε να δούμε την ουσία της ζωής! Μας ελευθέρωσε από ανούσιες φιλοδοξίες και ουτοπίες!!!

Η Ανδρεαννα μας γιορτάζει!!!

Χρόνια πολλά κόρη μας!!!!


Οι γονείς σου!

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!!!

Κουτσή αυτή η εβδομάδα ευτυχώς!

Γιατί αυτό σημαίνει, πως ο μπαμπάς μας σύντομα θα είναι ξανά όλη μέρα μαζί μας! Και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πολύ ξεχωριστό για όλους μας! Γιορτάζουμε τα πρώτα μας γενέθλια!

Έναν ολόκληρο χρόνο μαζί!

Με τα δύσκολα του, τα ωραία του, τις μοναδικά υπέροχες στιγμές μας! Με τον μπαμπά και την μαμά να γίνονται οι πιό καλοί γονείς και εμένα να είμαι η ζωή τους ολόκληρη! Έτσι μου λένε!

Με την μαμά μου είμαστε όλη μέρα μαζί! Έχουμε ήδη μία άλλη σχέση! Μου λέει πως θα είμαστε οι καλύτερες φίλες! Και την πιστεύω!

Θα σας μιλήσω κάποια άλλη μέρα για τη μαμά μου!  Σήμερα θα σας πω για τον μπαμπά μου!

Με τον μπαμπά η σχέση μας είναι αλλιώς! Με κοιτά και λιώνει!

Όταν λείπει στη δουλειά τον περιμένω με ανυπομονησία! Τα τηλεφωνήματα του πάντα μας κάνουν να γελάμε, και μένα και την μαμα μου! Και πάντα περιμένουμε  εκείνο το τελευταίο τηλεφώνημα που θα μας πει πολύ γλυκά και τρυφερά: “Έρχομαι”!!!

Και όταν ακούμε τα κλειδιά στην πόρτα, πάντα γελάμε ! Ήρθε!!! Επιτέλους! Μας έλειψε και σήμερα τόσο πολύ!

Δεν προλαβαίνει να αφήσει τη τσάντα του και τεντώνω τα χεράκια μου για μία αγκαλίτσα! Με παίρνει αγκαλιά και ξέρω αμέσως πως σε αυτόν έλειψα πολύ περισσότερο!

Πόσο λατρεύω εκείνα τα παιχνίδια μας! Τα φωναχτά μου γέλια ακόμα και εσείς τώρα μπορείτε να τα ακούσετε!

Γιατί είναι υπέροχο να ξέρεις πως ο μπαμπάς και η μαμά σε λατρεύουν! Και είναι ακόμα πιο υπέροχο όταν στο δείχνουν!

Και εμένα ο μπαμπάς μου τσιγκουνιές δεν κάνει! Είναι ο καλύτερος και είναι μονο δικός μας!

Μπαμπά σε λατρεύουμε! Τα καμώματα και τα πεισματάκια είναι για να μας λατρεύεις περισσότερο! Και να μας προσέχεις ακόμα πιο πολύ!

Γιατί είσαι ο μπαμπάς μας και είμαστε τα κορίτσια σου!!!


Τα κορίτσια σου!!!

 

ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ: ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ;

Τις τελευταίες μέρες, ή βδομάδες, ή και μήνες, με ακρίβεια δεν μπορώ να πω, εμείς στο σπίτι μας παρατηρούμε αυτήν την μοναδική σχέση να ξεδιπλώνεται και να δυναμώνει!
Ο μπαμπάς μας, παρόλο που λείπει πολύ γιατί δουλεύει πολλές ώρες και μας λείπει, φροντίζει να είναι μαζί μας ουσιαστικά! Εκείνες τις 2,5 μέρες της βδομάδας, δηλαδή από Παρασκευή απόγευμα μέχρι και Δεύτερα πρωί που μας ξαναφεύγει, γεμίζει τα κενά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Φυσικά, τα καθημερινά μας βράδια πάλι δέχονται αυτήν την φροντίδα άλλοτε λίγο περισσότερο και άλλοτε λίγο λιγότερο!
Εξαιτίας αυτού, ο πρωινός αποχωρισμός κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολος! Οι πρωινές αγκαλίτσες και τα πρωινά παιχνίδια έχουν γίνει πια κανόνας. Οι συζητήσεις τους, αν και ο λόγος στην γνωστή μορφή του δεν υπάρχει, η επικοινωνία τους είναι άριστη!
“Κανείς δεν ξέρει πόσο σε αγαπώ”, της λέει, και του απαντά με ουρλιαχτά, εννοώντας του: “εγώ ξέρω”!
“Θα επανορθώσω”, της λέει και του μουρμουρίζει:” Ξέρω γιατί το κάνεις”!
“Άντε μια τελευταία αγκαλιά, και ο μπαμπάς πρέπει να φύγει για λίγο”, της λέει, και του τσιρίζει:” Θα σε περιμένω! Μην αργήσεις πολύ”!!
“Κάνε γεια στον μπαμπά”, της φωνάζει και κουνάει τα χέρια ρυθμικά γέρνοντας το κεφαλάκι της προς την πόρτα, γιατί ξέρει ότι θα ξαναέρθει. “Δεν μπορεί να με αποχωριστεί”, γυρνάει και μου λέει όλο νόημα!
Γελάει δυνατά και χτυπά τα χέρια της, γιατί ο μπαμπάς επέστρεψε όπως το ήξερε!
Άλλη μια αγκαλιά, ένα τελευταίο φιλί και η πόρτα κλείνει! Μισός αναστεναγμός, γιατί ξέρει πως ο μπαμπάς θα επιστρέψει το βράδυ!!

Γιατί ο μπαμπάς μας ξέρει να είναι πάντα μαζί μας!!!

#tothebestdaddy

 

5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ

Είναι αλήθεια πως το να γίνεις γονιός είναι, αν όχι το πιο ωραίο ολοκληρωμένο συναίσθημα, ένα από αυτά! Είναι επίσης αλήθεια, ότι οι αλλαγές στη ζωή συμβαίνουν αυτόματα, γρήγορα και έντονα, χωρίς ωστόσο να τις περιμένεις! Είναι ακόμα αλήθεια, πως το πλασματάκι σου, παρόλα όσα σου άλλαξε, σε κάνει να χαμογελάς γιατί πλέον γνωρίζεις πως στον κόσμο μόνο αυτό έχει πραγματική αξία!

Ασφαλώς όλοι εμείς οι νέοι γονείς, αλλά και εσείς που σύντομα θα γίνεται, πιστεύετε πως ένα μωράκι , όσο ακόμα είναι μωράκι, δεν θα αλλάξει πολλά! Κι όμως, με βεβαιότητα απαντώ πως από την πρώτη μέρα που το παίρνεις στην αγκαλιά σου, όλα αλλάζουν!

Εμείς συμπληρώσαμε 10 ολόκληρους μήνες μαζί με το κορίτσι μας! Με βεβαιότητα μπορώ να πω τις 5 μεγαλύτερες αλήθειες που ήρθαν μαζί της, εκείνη τη ζεστή καλοκαιρινή όμορφη μέρα του Αύγουστου, που την πρώτο αγκαλιάσαμε!

 

1. Η ποσότητα αγάπης που έχεις είναι ανεξάντλητη, ανιδιοτελής και απεριόριστη! Αυτό το πλάσμα μας ξεκλείδωσε και το τελευταίο κόμπο. Είναι αλήθεια, μαζί της σε όλα το νόημα ξεκινά και τελειώνει σε αυτήν!

2. Μπορείς να ζήσεις και με λιγοστές ώρες ύπνου ή και καθόλου! Αρκεί το πλασματάκι σου να είναι καλά! Ναι, είναι αλήθεια πως κάποια βράδια είναι τόσο δύσκολα, αλλά τα χαμογελαστά πρωινά σαφώς τα διαγράφουν!

3. Τώρα ξέρεις πως με τον σύντροφο σου, όσο και αν σας δυσκολεύει αυτή η νέα μοναδική εμπειρία, έχετε τον πιο σημαντικό δεσμό. Έχετε το πλασματάκι σας που είναι η δύναμη και η χαρά της ζωής σας.

4. Άγχος! Νούμερο ένα θέμα! Όλα σε αγχώνουν! Από την πιο μικρή λεπτομέρεια ως το πιο σημαντικό ζήτημα! Είναι και αυτό στα πλαίσια της ευθύνης του γονιού! Δεν φταίει κανείς! Η νέα εμπειρία θα φροντίσει να σου διδάξει σιγά σιγά, πως όλα έχουν την λύση τους! Δώστε χρόνο σε ότι σας αγχώνει!

5. Τι και αν άλλαξαν τα ενδιαφέροντα και οι προτεραιότητες σας σαν ζευγάρι! Θαυμάστε τον πατέρα της κόρης σας/ του γιου σας, και να είστε σίγουρες πως αυτός ήδη σας θαυμάζει! Δώστε του χρόνο και χώρο, γιατί για αυτόν αυτή η νέα εμπειρία είναι λιγάκι πιο δύσκολη! Άλλωστε η συμπεριφορά του μωρού σας, σας  δείχνει πόσο καλός μπαμπάς είναι!!


Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis
Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ

 

Του έχω αδυναμία! Τον αγαπώ και ας του λέω τα δικά μου! Είναι ο δικός μου μπαμπάς! Ο δικός μου ήρωας! 

Θυμάμαι από όταν ήμουν μικρή πόσο περίμενα εκείνη την ημέρα της βδομάδας που δεν θα πήγαινες δουλειά για να είσαι μαζί μας!

Θυμάμαι πως όταν ήθελα κάτι, μου υποσχόσουν και ποτέ δεν ξεχνούσες την υπόσχεση σου!

Θυμάμαι τις βόλτες μας στους κήπους και στα πάρκα! Τις εκδρομές μας στα βουνά! Ήταν κάτι σαν παράδοση που συνεχίστηκε ακόμα και μετά, όταν μεγαλώσαμε, και οι τρεις μας!

Θυμάμαι εκείνες τις φορές που στο σχολείο και στη γειτονιά δεν έχανα την ευκαιρία να πω στις φίλες μου για τον μπαμπά μου.

Θυμάμαι τόσα πολλά!

Θυμάμαι πως δεν μπορούσες να μας βλέπεις να κλαίμε, ακόμα και αν ήξερες πως αυτό ήταν το κόλπο!

Θυμάμαι που μάλωνα μαζί σου γιατί μου έλεγες άλλη ώρα από αυτήν που ήθελα να ακούσω! Σου έκλεινα την πόρτα αλλά δεν έφτανα ποτέ να μετρήσω μέχρι το 10! Συμφωνούσες μαζί μου!

Θυμάμαι να δικαιολογείς τους κακούς βαθμούς μας με τη φράση: δεν θα την κάνουμε μαθηματικό, θεολόγο κτλ!

Θυμάμαι να μιλάς για μας και να λάμπεις!

Θυμάμαι να λες οι κόρες μου και όλα γύρω σου να σκεπάζονται από την περηφάνια σου!

Θυμάμαι εσένα και την μαμά να προσπαθείτε να μην μας λείψει τίποτα!

Θυμάμαι… ακόμα και τα δύσκολα που μας συνέβησαν να προσπαθείς να τα κάνεις να μοιάζουν λιγότερο δύσκολα!

Θυμάμαι τις άσχημες εκείνες ώρες που πρώτα εμάς σκεφτόσουν!

Θυμάμαι όλα εκείνα που μας έδωσες για να μας καμαρώνεις σήμερα!

Θυμάμαι την αγάπη σου να μας αγκαλιάζει!

Ω ναι! Θυμάμαι τόσα πολλά!

Σε ευχαριστώ για όλα αυτά!

Που είσαι ο πρώτος άνδρας που αγάπησα και με έμαθε να είμαι αυτή που είμαι! που είσαι ο μπαμπάς μου, η αδυναμία μου!

Που είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, μαζί με αυτόν της κόρης μου!!

Χρονιά πολλά Μπαμπά!! 

Είναι ο ήρωας μας! Είναι ο πρίγκιπας μας! Είναι αυτός που μας προσέχει και μας αγαπά για πάντα!

 


 

Από την κόρη μου για τον μπαμπά της

#1ηφοράμπαμπάς #Happy1stFather’sDay

Τον φωνάζω μπαμπά, αλλά είναι υπέρ- ήρωας. Αγαπά την μαμά μου και βρίσκει  λύση σε όλα της τα θέματα. Μπορεί να μου τραγουδά για 2 ώρες ολόκληρες χωρίς να σταματήσει για να μην μουρμουρίζω, κι ας δούλευε 15 ώρες. Μου χορεύει και γίνεται παιδί, για να γελάω δυνατά. Όταν πάλι με κρατά στα χεριά του, δε φοβάμαι. Ξέρω ότι με προστατεύει. Είναι ο μπαμπάς μου!!

Θυμάμαι και θα θυμάμαι για πάντα εκείνη την πρώτη μας αγκαλιά, πριν 10 μήνες κι ας ήμουν μόλις λίγα λεπτά έξω από την κοιλίτσα της μαμάς μου. Ένιωσα τόσο ασφαλής! Και έτσι νιώθω πάντα μαζί του.

Θα σας πω και ένα μυστικό μου! Μόλις κλαψουρίσω μου κάνει ότι του ζητώ! Τον ακούω που λέει στην μαμά μου πως τον κάνω ότι θέλω!! Μα αφού είμαι το μωράκι σου ρε μπαμπά μου!! Και σε αγαπώ!!

Και ξέρω ξέρω!! Κανείς δεν ξέρει πόσο με αγαπάς!!

 

Εγώ όμως ξέρω ότι έχω τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου!

Χρονιά πολλά μπαμπά μου!!

Η Ανδρεάννα σου!


Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis
Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ

Κάθε δεύτερη Κυριακή Ιουνίου γιορτάζουμε τη γιορτή του Πατέρα. Θα ήταν άδικο αν αυτό το Σαββατοκύριακο το #DeNereis, δεν αφιερωνόταν σε αυτόν τον άντρα που ποτέ δεν θα μας πληγώσει! Που πάντα μας αγαπά ανιδιοτελώς! Που για αυτόν πάντα, είμαστε το μικρό μοναδικό κοριτσάκι του που δεν πρέπει να κλάψει, να στεναχωρηθεί! Κι αν η ζωή τα φέρει έτσι, που δυστυχώς το δάκρυ θα βρέξει τα όμορφα ματάκια μας, αυτός πάλι θα είναι εκεί, για να απαλύνει όλο αυτόν τον πόνο, όπως τόσο μοναδικά ξέρει να κάνει, από το πρώτο λεπτό που μας παίρνει στην αγκαλιά του!

Ένας τέτοιος μοναδικός, ασύγκριτα τέλειος είναι ο μπαμπάς μου!! Με λατρεύει, μου το δείχνει και το ξέρω!!

Γιατί τον αγαπώ τόσο; Για πολλούς λόγους!

 

10 από αυτούς θα σας τους πω!!

 

1. Με αγαπά!

Μου το δείχνει από μικρό παιδάκι, όχι γιατί ποτέ δεν μου χάλασε χατίρι αλλά γιατί πάντα μου έδινε αυτό που ορίζουμε σαν αγάπη! Με ανιδιοτέλεια πάντα δίπλα μου. Προστάτης και φύλακας! Άξιος μπαμπάς με σεβασμό στην προσωπικότητα μου!

 

2. Με έμαθε να γελώ!

Αν οι αναμνήσεις μου είχαν ήχο σίγουρα θα ακούγονταν τα γέλια μου και οι φωνές μου, ως εκεί που είσαι εσύ!

 

3. Να μην φοβάμαι!

Διεκδικώ και παλεύω για να κερδίσω όσα θέλω. Ακόμα και να πέσω, δεν φοβάμαι γιατί αυτός ξέρω ότι είναι εκεί!

 

4. Να νιώθω ελεύθερη!

Και αν σε κάτι διαφωνώ, ναι θα στο πω! Γιατί ο μπαμπάς μου, μου έδειξε να είμαι ελεύθερη. Να συζητώ, να περιπλανιέμαι, να αποφασίζω εγώ για μένα!

 

5. Με προσέχει!

Φύλακας, προστάτης! Κι αν τολμήσεις και με κάνεις να κλάψω, το ξέρεις ότι θα έχεις να κάνεις μόνο μαζί του!

 

6. Είμαι μοναδικά υπέροχη!

Γιατί έχω τόση αυτοπεποίθηση; Γιατί ο μπαμπάς μου με έκανε να καταλάβω πως σαν και εμένα καμιά!

 

7. Με κατανοεί πάντα!

Είμαι το κορίτσι του! Με ξέρει από τόσο δα μικρούλη! Πώς να μην καταλαβαίνει ακόμα και τη σιωπή μου; Κι αυτό όχι γιατί είναι ο μπαμπάς μου, αλλά γιατί από τόσο δα μικρούλη, ήταν πάντα εκεί μαζί μου, ακόμα και αν έπρεπε να δουλεύει πολλές ώρες για να μην μου λείψει τίποτα!

 

8. Είναι δίπλα μου σε ότι τρελό σκεφτώ!

Ακόμα και να διαφωνεί, ναι θα με στηρίξει! Γιατί όπως σας είπα, με έμαθε να είμαι ελεύθερη!

 

9. Κι αν κάνω λάθος ξέρει να με συνεφέρει!

Δυο κουβέντες του είναι αρκετές! Τι να κάνουμε του έχω αδυναμία! Να του χαλάσω χατίρι; Αυτό, ποτέ!!

 

10. Γιατί απλά είναι πάντα εκεί, ο φύλακας άγγελος μου!!

 

Ο μπαμπάς μου! Ο ήρωας μου! Αυτός που όλα τα ξέρει! Και είναι πάντα σωστός!!


Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis
Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis