Επιχείρηση… Ντουλάπα!

Μπορεί η ιδέα και μόνο να σε κουράζει! Μπορεί η σκέψη ότι αλλάζει η εποχή ήδη να σε κάνει να μελαγχολείς! Μπορεί να είσαι αυτό που λέμε “οργάνωση στο πι και φι”! Μπορεί απλά να κάνεις ντουλάπες κάθε σεζόν όπως και εγώ!

Δεν θα σου πω μεγάλα λόγια, αλλά και ούτε τι πρέπει να κάνεις! Θα σου πω τι κάνω εγώ κάθε σεζόν και με βρίσκεις με ντουλάπες σε στοίχηση και οργάνωση!

Κανόνας νούμερο 1! Βάλε στο πρόγραμμα σου κενό από ότιδηποτε άλλο έχεις να κάνεις! Οι ντουλάπες απαιτούν χρόνο και τόπο!

Κανόνας νούμερο 2! Άνοιξε όλες τις ντουλάπες σου! Ρίξε όλα τα ρούχα κάτω, κρεμαστά και μη. Άνοιξε μεγάλες σακούλες μεταφοράς και πέρασε στον κανόνα νούμερο 3!

Κανόνας νούμερο 3! Εδώ λοιπόν ξεκινάς πιο στοχευμένα! Πάρε το “καρεκλάκι της γιαγιάς”, όπως το λέω εγώ ή βολέψου οκλαδόν και ξεκίνα τη διαλογή!! Για τους δικούς σου λόγους ότι δεν θες ή δεν χρειάζεσαι απλώς, ρίξτο στο σακούλι! Σίγουρα για να μην το φόρεσες πέρσι δεν θα το φορέσεις ούτε και φέτος!

Κάποιος άλλος το χρειάζεται όμως! Ευκαιρία να χαρίσεις μερικά από τα ρούχα σου σε κάποιον που τα έχει ανάγκη!

Αφού λοιπόν, ολοκληρώσεις τη διαλογή, περνάμε στον επόμενο κανόνα!

Κανόνας νούμερο 4! Όσα ρούχα έμειναν για σένα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στην ντουλάπα σου! Καθάρισε ευλαβικά το χώρο μέσα έξω,βάλε αντισκοροτικά ταμπελάκια και ξεκίνα την “συναρμολόγηση”!

Κανόνας νούμερο 5! Ανάλογα πόσες ντουλάπες σου ανήκουν, κάνε τον διαχωρισμό εκτός και αν είσαι τυχερή και γνωρίζεις αυτό που λέμε “wardrobe”! Εκεί παίζεις αλλιώς! Σε εμάς με τις ντουλάπες το θέμα έχει ως εξής: Κρεμμαστά! Διπλωμένα!

Στα κρεμμαστά λοιπόν βάλε μαζί παλτό, σακκάκια, ζακέττες και ρούχα περιστάσεων. Αυτά δηλαδή που φοράς σπάνια ή λιγότερο συχνά, και χρήζουν ειδικής μεταχείρησης. Στην ίδια ντουλάπα πάνω- κάτω, ανάλογα που υπάρχουν χώροι, τοποθέτησε τσάντες αλλά και φουλάρια, κασκόλ, γυαλιά ήλιου μέσα σε θήκες οργάνωσης ή κουτιά. Σε μια άλλη ντουλάπα κρέμμασε ρούχα δουλειάς, ρούχα βόλτας, ρούχα σπιτιού. Ρούχα τελοσπάντων που η χρήση τους είναι συχνή! Σε αυτή τη ντουλάπα επένδυσε στην κλιμακωτή χρωματική ομοιομορφία. Κρέμμασε μαζί ρούχα ίδιου χρώματος και πέρασε από το ένα χρώμα στο άλλο κλιμακωτά.

Και περνάμε στα διπλωμένα. Στη δική μου ντουλάπα διπλωμένα βρίσκεις ρούχα σπιτιού και γυμναστηρίου. Αν και εσύ λειτουργείς σαν εμένα τότε χώρισε τα ρούχα σου σε στοίβες και τοποθέτησε στην ντουλάπα. Αν πάλι έχεις πολλά t-shirts, ακολούθησε τον κανόνα κλιμακωτή χρωματική ομοιομορφία. Στην ίδια ντουλάπα σε συρτάρια,αν έχεις, ή θήκες οργάνωσης βάλε εσσώρουχα, βρακάκια, σουτιέν, κάλτσες και καλτσόν!

Κανόνας νούμερο 6! Παππούτσια! Κάνε χώρο για αυτά της νέας σεζόν! Γιατί θα πάρεις! Αυτό είναι σίγουρο! Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά! Δες τι φοριέται ακόμα και κράτησε το! Τα υπόλοιπα αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση χάρισε τα!

Tip!: Τα μικρά μαγαζάκια των τσαγκάριδων μπορούν να σου κάνουν τα τακούνια ξανά σαν καινούργια! Και να σου διορθώσουν μικρογδαρσίματα!

Κανόνας νούμερο 7! Όσα ρούχα είναι μιάς άλλης σεζόν ή συναισθηματικά τα κρατάς ακόμα, μπάινουν σε βαλίτσες και αποθηκεύονται μέχρι την επόμενη φορά που η επιχείρηση ντουλάπας θα ανοίξει και πάλι.

Για την ώρα κλείνουμε ντουλάπες και είμαστε έτοιμες για μελέτη των διαφόρων online καταστημάτων, για να καλύψουμε τις ανάγκες που μας προέκυψαν μετά από το πέρας της… επιχείρησης!

Καλά μας ψώνια!

Φθινοπώριασε…

Είναι αυτές οι μέρες που διχάζουν. Που θα ακούσεις να λένε ” Φεύγει το Καλοκαίρι, μελαγχολώ” αλλά και ” Λατρεύω αυτόν τον καιρό”. Όπως και να χει, όποια από τις δύο φράσεις κι αν ασπάζεσαι, είμαστε μέσα Οκτωβρίου και το Φθινόπωρο ζυγώνει σιγά σιγά! Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και φτάνει η στιγμή που η φράση “Καλό Χειμώνα να έχουμε”, πρωταγωνιστεί!

Προσωπικά, “Λατρεύω αυτόν τον καιρό”! Η αίσθηση του κρυαδερού αέρα, τα κρύα σεντόνια, η μυρωδιά στον αέρα, τα χουχουλιάσματα και οι αγκαλίτσες – των μερικών λεπτών πλέον- , είναι μόνο μερικά από αυτά που με κάνουν να λέω πόσο λαυρεύω αυτόν τον καιρό.

Μπορεί φυσικά ο φετινός χειμώνας να είναι πολύ πιο περιοριστικός λόγω covid, αλλά σίγουρα ο ζεστός καφές των κρύων πρωινών, τα μαλακά υφάσματα στο σώμα μας, η αναμονή των Χριστουγέννων και όλα εκείνα “τα δικά του Χειμώνα” σε κάνουν να ανυπομονείς!

Σε κάνουν να βάζεις νέους στόχους, να ξεκινάς νέα προγράμματα, να αλλάζεις! Γιατί όπως και να χει μια καινούργια σεζόν ξεκινά!

Ευχόμαστε καλή σεζόν! Πολλά καλά ξεκινήματα με γνώμονα την ασφάλεια για ένα όμορφο Χειμώνα! Για στιγμές που θα μας μείνουν…

Για στιγμές που θέλουμε να υπάρχουν στη ζωή μας!

5 χρόνια μετά!

20 Αυγούστου 2015!

5 χρόνια μετά και όλα μοιάζουν πιο όμορφα απο ποτέ!

Όπως για τις περισσότερες μανούλες, έτσι και για μένα η ημέρα αυτή αποτελεί σταθμό στη ζωή μου!

Η μονάκριβη μου κόρη, η Ανδρεάννα μου!

Ένα κορίτσι φευγαλέο, ένα πλάσμα γεμάτο αυτοπεποίθηση που της αρεσει να ζει όπως η ίδια το φαντάζεται!

Λατρεύει να χορεύει και να τραγουδά ενώ ξέρει να εκφράζει την αγάπη της με τα πιο γλυκά “σ’αγαπώ” και τις πιο μεγάλες αγκαλιές!

Ενα κορίτσι με άποψη και τρέλα καλλιτέχνη! Ένα κορίτσι που 5 χρόνια τώρα είναι η βασίλισσα της καρδιάς μου!

Το πλάσμα εκείνο που μου έμαθε πως η αγάπη χωρίς όρια υπάρχει και έχει αυτό το πρόσωπο!

Το δικό της!

Χρόνια πολλά λατρεμένη μου!

#20082015

#4!

Μπορεί ο χρόνος για τα πιο απλά πράγματα να εξαφανίστηκε και η κατάσταση να μοιάζει χαώδες ποικιλοτρόπος.

Μπορεί το ένα ζευγάρι χέρια στην περίπτωση μας να μοιάζει μηδαμινό αλλά 11 ημέρες μετά και πλέον με 4 παιδιά, όλα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ!

Μια εικόνα τόσο ξεκάθαρη ακόμα και μέσα από τη θολούρα της κούρασης και της εξάντλησης που κάθε βράδυ εμφανίζεται για να εξαφανιστεί πρωί πρωί που όλα αρχίζουν από την αρχή!

Πρωινό ξύπνημα, πρωινά τρεχάματα, παιχνίδια, φωνές, τσακωμοί, αγκαλιές και αγάπες. Ίσως μοτίβο επαναλαμβανόμενο, χωρίς όμως ρουτίνιασμα!

Μια νέα εμπειρία ξεκίνησε και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλα όσα απλόχερα μας ανοίγονται με τα πάνω και τα κάτω!

Με δυσκολίες αλλά και με πολλά ευχάριστα!

Με ευγνωμοσύνη για αυτό που ονομάζουμε οικογένεια!

Καλώς ήρθες μικρούλη μας!

#15.08.2020

Μυρίζει καλοκαίρι!

Κυριακή βράδυ! Τελευταία Κυριακή του μήνα!  Η ώρα έχει φτάσει 11.00! Μόλις επιστρέψαμε από τη θάλασσα! Τα παιδιά κοιμήθηκαν! Στιγμές δικές μας! Από τις λίγες τώρα πια χωρίς κάποιο κλάμα ή μουρμουρητό! Αυτές οι λίγες που φτάνουν για να μου θυμίζουν, μέσα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας τους λόγους που σε αυτήν την αγκαλιά 13 χρόνια τώρα πια βρίσκω πάντα την ηρεμία που χρειάζομαι!

13 χρόνια! Γεμάτα! Ανεκτίμητα! 

Κλείνω τα μάτια μου και όλα όσα ζήσαμε ξεδιπλώνονται μπροστά μου!

Πάντα μυρίζει καλοκαίρι, ακόμα και μέσα από όσα δύσκολα ξεπεράστηκαν…

Γιατί είσαι το δικό μου καλοκαίρι! Η δική μου γαληνεμένη θάλασσα που ακόμα και στη φουρτούνα ξέρω πως τίποτα δεν θα χαθεί…

Μια όμορφη γεμάτη ημέρα σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της! Δεν έχει σημασία αν είμαστε στα τέλη Ιούλη, λίγο πριν αυτό που λέμε #4kidssoon γίνει πραγματικότητα, ή αν λίγο ή πολύ όλοι κάπου θα βρεθούμε για λίγες στιγμές χαλάρωσης! Αυτό που μετρά είναι οι όμορφες στιγμές που θα μείνουν! Οι αναμνήσεις που θα γράψουμε, τα όσα θα νιώσουμε! 

Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι πάντα βρίσκει τον τρόπο του να μας εκπλήσει! Να μας δίνει εκείνες τις στιγμές που ο χειμώνας χρειάζεται για να αντέχεται και να μοιάζει ένα μικρό ταξίδι. Μια αναγκαία δράση από την μια εποχή στην άλλη! 

Τέλη Ιούλη και καλό μας καλοκαίρι! 

#4kidssoon

#τοδικομουκαλοκαιρι

 

Εγκυμοσύνη: όμορφη ή άσχημη!

Αναμφισβήτητα είναι μια από τις πιο καθοριστικές περιόδους της ζωής μιας γυναίκας, αν όχι και η πιο καθοριστική! Είναι η περίοδος εκείνη που μοιράζεται το σώμα της με έναν άλλον άνθρωπο! Που δίνει από την τροφή της, που ακούει την καρδιά της να χτυπά δυο φορές. Είναι η περίοδος που το σώμα της αλλάζει, το πρόσωπο της “γλυκαίνει ή αγριεύει”. Είναι ίσως η περίοδος εκείνη που θα σκεφτεί περισσότερο από ποτέ πόσο όμορφη ή πόσο άσχημη είναι!

Λίγο πριν το 4ο μωράκι μας φτάσει, και μέσα απο την ολοκλήρωση άλλου ένα κύκλου, μπορώ με βεβαιότητα να στηρίξω όλα τα πιο πάνω! Από την μια είναι η κούραση και η εξάντληση της φροντίδας των ήδη υπάρχων παιδιών και από την άλλη είναι όλες εκείνες οι αλλαγές που συμβαίνουν. Η διαχείρηση των συναισθημάτων αλλά και των αντιδράσεων στο σπίτι συχνά σε βγάζουν εκτός εαυτού και το μόνο που εύχεσαι είναι να μπορούσες να αλλάξεις έστω κάτι από όλα αυτά!

Αλλά τι;

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχεις και εσύ! Που κοιτάζεσαι και νιώθεις αλλιώς, που βλέπεις μέρα με μέρα ένα σώμα να φουσκώνει, την όρεξη σου για γλυκά, φαγητά και ότι πιο παράξενο σε γευστικό συνδιασμό να σε κατακλύζουν ανυπόμονα και να μην κρατιέσαι! Οι φράσεις “τι ωραία κοιλίτσα είναι αυτή” ή “πόσο σε έχει ομορφύνει αυτό το μωρό”, ηχούν στα αυτιά σου τόσο ψεύτικες!, όσο καλοπροαίρετα και αν λέγονται!! Γιατί είναι και αυτές οι αυπνίες, “εσσωγενείς και εξωγενείς παραγόντων αφιχθώμενες” που κάνουν τα 40αρια του Ιούλη ακόμα πιο δύσκολα! Και ας ξάπλωσες εξαντλημένη, και ας είπες πως αύριο είσαι μια μέρα πιο κοντά, και ας μετάνιωσες για όσα σκέφτηκες ή ψιθύρισες ή φώναξες!

Τι σου μένει;

Λίγο πριν πάρω στα χέρια μου το 4ο μωράκι μου, και αφου φωνάξω πως όλα τα πιο πάνω με συντροφεύουν όσο ποτέ προηγουμένως, θα πω πως αυτό που μένει είναι η αγωνία να τελειώσουν όλα καλά! Να αγκαλιάσεις αυτό το νέο μωρό, κι ας πέρασες από χιλια μύρια κύμματα, αλλά και να κάνεις τα άλλα μωρά να περάσουν όλο αυτό το “νεό μωρό”, όσο πιο ανώδυνα γίνεται!

Και τότε και εσύ θα γυρίσεις σε αυτό που ήσουν πρίν!

Αλλιώτικη μεν πιο ολοκληρωμένη δε!

Πάντα όμως όμορφη!!

5 χρόνια σήμερα…

Δεν ειναι περίεργο που στα χρόνια μπροστά το κλάμα φεύγει;

5 χρόνια χωρίς εσένα και εγώ με μόνο μια σκέψη για σένα… χωρίς δάκρυα και χωρίς να πω πως πονάω! Γιατί πονάω πολύ, όχι όμως αυτή τη στιγμή… πονάω πολύ όταν η ανάγκη να είσαι εδώ μένει κενή! Πονάω πολύ όταν ξέρω πως εκείνο το γιαγιά θα σε έκανε ευτυχισμένη αν το άκουγες! Πονάω πολύ όταν η φωτογραφία σου είναι το μόνο που μου έμεινε να κοιτάω για να μην ξεχάσω το πρόσωπο σου! Πονάω πολύ σε άλλα τόσα, μικρά καθημερινά που μόνο η δική σου μάνα είναι σε θέση να νιώσει και να καταλάβει! Πονάω πολύ γιατί πλέον το δάκρυ μου έφυγε… όχι γιατί σε ξεχνώ αλλά γιατί συνήθισα να μην σε έχω, όσο σκληρό και αν είναι αυτό!

5 χρόνια μακριά μας… τουλάχιστον αν ισχύει ότι μας βλέπεις από ψηλά, εύχομαι να είσαι καλά… περήφανη και χαμογελαστή!

Μας λείπεις σίγουρα πιο πολύ από χτες και σίγουρα λιγότερο από αύριο…

Happy 1st birthday my boy!

Το μικρό μου αγόρι λίγο πριν γίνει ο “μεγάλος αδελφός”, κλείνει τον πρώτο χρόνο της ζωής του! Ήρθε με το ξύπνημα του ήλιου και έτσι εύχομαι να λάμπει η ζωή του! Γέλοια φωτεινά, χαρούμενοι σκοποί να είναι η κάθε του στιγμή!

Η αγάπη μου απερίγραπτη και τα συναισθήματα μου μοναδικα! Λέξεις δεν περιγράφουν απλά το τι ένιωσα και πόσο σε λάτρεψα μόλις σε συνάντησα! Ένα αγόρι που στάζει μέλι! Ένα ακόμα δικό μου αγόρι! Ο “μελένιος” μου, που με το γλυκό του χαμόγελο, σφραγίζει κάθε αμφιβολία!

Και ναι μαζί σου έμαθα ξανά πως η αγάπη της μανούλας, απλά πολλαπλασιάζεται! Αρκεί εκείνο το δικό σου βλέμμα, να ακούσω τη δική σου φωνούλα, να νιώσω τα δικά σου χεράκια!

Χρόνια πολλά μωρό μου! Όπως πέρσι τέτοια μέρα ο ήλιος σε έφερε κοντά μας, έτσι κάθε μέρα γεμάτη φως να είναι η ζωή σου!

Σε αγαπώ!

#7july2019

ΣΚ…

Μια βόλτα, μια εκδρομή, μια στιγμή, μια ανάμνηση!

Λίγο πριν την έναρξη μιας νέας εβδομάδας, μια ευκαιρία για την οικογένεια, τους φίλους, για εσένα! Συναισθήματα παντού εκφράζουν τις εικόνες του καλοκαιριού! Αυτές τις εικόνες που μας λείπουν όταν η εβδομάδα πλατιάζει και οι υποχρεώσεις μας βαραίνουν! Αλλαγές που έρχονται μας προλαβαίνουν και κάνουν τον ήλιο να κρύβει το καλοκαίρι μας, που πάντα τόσο λαχταράμε! Ανυπομονούμε και ευχόμαστε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό! Και φέτος είναι διαφορετικό με όλα αυτά που προηγήθηκαν! Αξίζει οι στιγμές του να γίνουν διπλές και τριπλές και να μας δώσουν ευχαρίστηση!

Να βγούμε, να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, να χαρούμε τις στιγμές και σίγουρα να μην ξεχάσουμε να ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε!

Γιατί το καλοκαίρι ήρθε και εμείς είμαστε έτοιμοι να το ζήσουμε!

Κι αν η βδομάδα ξεκίνησε, το ΣΚ δεν θα αργήσει να επιστρέψει!

Ετοιμάσου, σχεδίασε και φρόντισε πως αυτό το ΣΚ, θα κάνεις πράγματα που εσύ επιλέγεις για εσένα!

Καλή καλοκαιρινή εβδομάδα και σύντομα… το ΣΚ φτάνει!

3+1 KIDS AROUND

Πρωινό ξύπνημα!

Είτε αυτό αρχίζει στις 6, είτε στις 7 και κάτι παραπάνω, όλα πάντα μοιάζουν να ακολουθούν την ίδια διαδικασία. Ο “αγώνας” ξεκινά με ταχύτητα να προλάβεις: πρωινά πλυσίματα/ ντυσίματα, πρωινά γεύματα, πρωινά παιχνίδια!

Τικ! σε κάθε ολοκληρωμένη εργασία και κατευθείαν στην επόμενη διαδικασία!

Μεσημέρι!

Σε προλαβαίνει! Με προλαβαίνει! Φαγητό στα γρήγορα! Γιατί ξέρεις ότι σε λίγο φωνούλες θα ακουστούν και πως είναι πεινασμένες θα σου πουν!

Πάει κι αυτό!

Λίγο συμμάζεμα, λίγο παιχνίδι ή ένας κάποιος συνδιασμός όλων, και… ώρα για τραπεζώματα!

“Πείνασα!” “Πεινάω πολύ!” “Θέλω κάτι να φάω!”Και άλλα τέτοια μέχρι την πρώτη μπουκιά!

Λίγη μεσημεριανή χαλάρωση… όσο επιτρέπεται… και έτοιμοι για παιχνίδι!

Ευτυχώς έχουμε παρέα! Καφεδάκι και κουβεντούλα για τη μαμά, τρελό παιχνίδι για αυτά! Φωνές, χαχανητά, γέλια… οι στιγμές που δεν αλλάζεις! Αυτή που κάποτε ήταν το δικό σου παιχνίδι… τώρα πια είναι για τα παιδιά σου… και το απολαμβάνει!

Αδερφή! Αυτή η σχέση που ποτέ δεν αλλάζει…

Και οι πρώτες διαμάχες έρχονται! Μην ψάχνεις λόγους! Ξεμπερδεύεις πιο εύκολα όταν “όλα είναι για όλους”, ή “όταν όλοι είναι νικητές”!

Και σκέψου!

Λίγο ακόμα υπομονή και βραδιάζει!

Λίγο πριν όμως, ώρα για ένα τελευταίο τραπέζωμα! Φαγητό απο το μεσημέρι ή κάτι πιο ελαφρύ, φτάνει να κλείνει η ημέρα αφήνοντας όλους χαρούμενους!

Και κάπως έτσι, “Ώρα για σαπουνάδα!”.

Γεμάτη μπανιέρα, πλατσουρίσματα, σαπουνοπάρτυ και η πιο γλυκειά στιγμή της ημέρας! Αγκαλιές, αγαπημένες ιστορίες, φιλιά πολλά και γλυκά και… όνειρα γλυκά μωρά μου!

Ήρθε η στιγμή της μαμάς και του μπαμπά!

Πριν όμως το τελευταίο “ουφ τι μέρα και αυτη!, χρειάζομαι μια αγκαλιά!”, μια γρήγορη ματιά στα κρεβάτια τους και η λατρεμένη σκέψη ζωντανεύει:  “Τα μωρά μου! Τα αγγελούδια μου!”, ξεχνώντας κάθε φωνή της ημέρας!

Και όλα αυτά αν είσαι φουλ ταιμ μαμά! Γιατί αν είσαι από τις άλλες αντικατέστησε και πρόσθεσε τις ώρες της δουλειάς και την προετοιμασία της επόμενης μέρας και έπειτα τρέξε για αγκαλιά!

Ότι πιο υπέροχο σε μια γεμάτη ημέρα!

ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΛΟΥΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Τέλος καραντίνας, καλοκαιράκι και οι συναντήσεις που τόσο μας έλειψαν, αρχίζουν! Παγωμένο, ελαφρύ γλυκό για το καφεδάκι με τη φίλη, την κουμπάρα, την αδερφή, το σύντροφο αλλά και τα παιδιά σου!

ΥΛΙΚΑ:

3 κουταλιές φυστικοβούτυρο

3 κουταλιές μέλι

2 ποτήρια πίτουρο βρώμης

1 κουταλιά cacao nibs

1/2 φλυτζανάκι χλιαρό νερό (περίπου)

250 γρ. (περίπου) κατεψυγμένες φράουλες

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΑΟ:

2 κουταλιές μέλι

21/2 κουταλιές κακάο 100%

2-3 σταγόνες coconut milk

Ανακατευεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γινουν ένα όμορφο υγρό ρόφημα χωρίς μπαλίτσες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το μέλι με το φυστικοβούτυρο και προσθέτεις όσο νερό χρειάζεται για να γίνει υγρό. Στη συνέχεια προσθέτεις το πίτουρο και τα cacao nibs και ανακατεύεις. Πλάθεις όλη τη ζύμη με το χέρι να γίνει μπάλα πιέζοντας για να ενωθούν καλά τα υλικά και παγώνεις στο ψυγείο για 15 λεπτά. Έπειτα βγάζεις από το ψυγείο, πλάθεις μικρές μικρές μπαλίτσες σε διάφορα μεγέθη, τα τρυπάς με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετείς ακανόνιστα σε μια πιατέλα. Στα ενδιάμεσα βάζεις κατεψυγμένες φράουλες, και τα λούζεις με κακάο. Βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και έπειτα… έτοιμο!!!

Χαρούμενο ΣΚ! Με πολλές βόλτες και μοναδικές εμπειρίες!!

Καλημέρα! Νέα μέρα!

Όταν το σκοτάδι πέφτει και οι φωνές σωπαίνουν,είναι η στιγμή που μόνη με τον εαυτό μου σκέφτομαι, οργανώνομαι, αποφασίζω!

Είναι εκείνες οι δικές μου στιγμές που μπορώ να μιλήσω μαζί μου!

Να με ακούσω!

Να μου πω την αλήθεια μου!

Να παρατηρήσω και να δω όσα πραγματικά συνέβησαν, συμβαίνουν και έρχονται!!

Και δεν θα πω ψέμματα!

Σαν μαμά ήθελα να κάνω πολλά και σήμερα… αλλά δεν πρόλαβα! Αυτό βέβαια δεν με κάνει να νιώθω άσχημα! Γιατί ότι έκανα το έκανα όπως ήθελα!

Μπορεί να θύμωσα ενώ δεν έπρεπε για κάτι τόσο μικρό, ή να στεναχωρήθηκα για κάτι πολύ ασήμαντο… πέρασε! Γέλασα όμως με την καρδιά μου! Αληθινά! Χάρηκα όταν εκείνα ένιωσαν ικανοποίηση πως πέτυχαν την «ιδέα» τους! Που τους άρεσε ο πραγματικός χρόνος που περάσαμε μαζί παίζοντας! Όταν άκουσα να μου λένε είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε μαζί κατασκευές! Που το φαγητό μου, τους έκανε να βουτήξουν χέρια και ότι κινείται γύρω τους να πασπαλιστεί με αυτό!, και με γεμάτο στόμα να πουν «θέλω κι άλλο»! Που είπε το ένα στο άλλο «σε αγαπώ», «είμαστε νικητές», «Χρίστο είσαι ο καλύτερος αδερφός», «Μπράβο Ανδρεάννα!», «Ανδρέα είσαι μικρός ακόμα», και αλλά τέτοια δικά τους!

Και σαν σύντροφος μπορεί να έπρεπε να πω ένα αγαπώ περισσότερο ή να δώσω μια αγκαλιά παραπάνω! Να δεχτώ λίγο καλύτερα μια συζήτηση που κάναμε! Αλλά εκείνη τη στιγμή αυτό είχα! Και αυτό πετύχαμε να αντιδράμε χωρίς φόβο και να κοιταζόμαστε στα μάτια! Να μιλάμε ελεύθερα και να λέμε όσα νιώθουμε! Γιατί γνωρίζεις πως αυτή είμαι και εγώ ξέρω ποιος είσαι εσυ! Γιατί η σχέσεις χρειάζονται σεβασμό και αμοιβαία κατανόηση!
Γιατί η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ζωή μας! Και η δίκη μας «μεγάλη» επιτυχία!#4kidssoon

Ακόμα και αυτές τις κουρασμένες από γκρίνια ημέρες!

Φτάνει πριν το καληνύχτα να πεις ένα αληθινό «Σε αγαπώ» και να δωσεις αλλά και να πάρεις την τεράστια αγκαλιά που χρειάζεστε!


P.S. Κλείσε τα μάτια σου με την πιο θετική σου σκέψη! Μια καινούργια ευκαιρία ξεκινάει μπροστά σου με το καλημέρα σου!

It’s tanning time!

Τι κι αν η νέα «εποχή» μας άλλαξε τη ζωή;
Η Κύπρος είναι πάντα καλοκαίρι! 

Καλοκαίρι! Η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Αναμνήσεις γλυκές, δροσερές, γεμάτες συναισθήματα, ήχους ζωντανούς και χαρούμενους!

Είσαι έτοιμη για ένα διαφορετικό καλοκαίρι;
Ένα καλοκαίρι χωρίς αγγίγματα αλλά με πολλά μαυρίσματα;;; 

It’s tanning season

Δες , εξοπλίσου, απόλαυσε! 

Ξεκινά με αγαπημένη απολέπιση! Η απολέπιση ή αλλιώς peeling, καθαρίζει την επιδερμίδα και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα.
Εξοπλίσου με ένα φουλ ενυδατικό scrub -κατά προτίμηση με βάση τον καφέ που βοηθά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!!

Ενυδάτωση:

Σε επιδερμίδα αλλά και οργανισμό!! Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα beauty θέματα καθώς αφορά όλες τις γυναίκες που είτε θέλουν να διατηρήσουν ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα, είτε επιθυμούν να το αποκτήσουν. 
Ξεκίνα την ημέρα σου με χλιαρό  νερό και μερικές  σταγόνες από φρέσκο  λεμόνι- φούλ αντιοξειδωτικό, και δώσε έξτρα λάμψη στο δέρμα σου!

•Αν είσαι λάτρης του καφέ όπως εγώ, κράτα τον πρωινό και αντικατέστησε τους καφέδες της ημέρας με παγωμένο τσάι όπως matcha! Το τσάι matcha είναι το πιο εκλεκτό τσάι στον κόσμο. Είναι ουσιαστικά μια λεπτώς αλεσμένη σκόνη από φύλλα πράσινου τσαγιού.

•Και εννοείται μην ξεχνάς ενυδατικές κρέμες! Πρόσωπο και σώμα απαραίτητα πρωί και βράδυ! Επιλέξτε προϊόντα που στη σύνθεσή τους έχουν ελαφριές υφές και πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως η αλόη βέρα, η γλυκερίνη ή τα φύκια που συμβάλλουν στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενυδάτωσης!


Μπανιο: Τι καλύτερο μετά από μια γεμάτη μερα ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο;;
Και εδώ φωνάζω όχι!!! Το καυτό μπάνιο μπορεί όντως να είναι άκρως χαλαρωτικό, όμως στο δέρμα δεν κάνει καθόλου καλό, καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι να  στραγγίσει όλη την υγρασία και τα φυσικά έλαια του οργανισμού μας!! Για αυτό δεν πρέπει να ξεχνάς την κρεμα σου! 
Tip: Μετά το μπάνιο ταμπονάρισε  απαλα το σώμα σου και μην ασκείς πίεση, γιατί έτσι χάνεται η όποια ενυδάτωση έχεις κερδίσει από το μπάνιο.

Αντιηλιακό: Το αντιηλιακό μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου! Επέλεξε το σωστό αντηλιακό σύμφωνα με το χρώμα, τον τύπο του δέρματός σου, την ηλικία σου και τη συχνότητα έκθεσής σου στον ήλιο.

Χρειάζεται να ξέρεις κάτι περισσότερο;; 

Βάλε αντιηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο και μην ξεχνάς να ανανεωνεις τόσο στο σωμα όσο και στο πρόσωπο.
Το ήξερες ότι 15 λεπτά στον ήλιο χωρίς προστασία έχουν αποτέλεσμα την δημιουργία γραμμών και  ρυτίδων ; Τώρα δεν το βλέπεις αλλά σε μερικά χρόνια; 

 • Απόφυγε, τις ώρες 10-4 για ηλιοθεραπεία.: Θυμάσαι που ήσουν μικρή και η μαμά έλεγε ή πολύ πρωί στον ήλιο ή πολύ αργά το απόγευμα;; Εκτός των βλαβερών ακτινοβολιών, υπάρχει ο κίνδυνος εγκαύματος και πίστεψε με, ο πόνος και η κοκκινίλα, δεν γίνονται μαύρισμα!
 • Ντους: Μετά την παραλία ένα ποτακι στο πιο πάνω beach bar! Όχι όχι και πάλι  όχι! Στοχος είναι το μαύρισμα! Κανε ντους! Με αυτό τον τρόπο, θα απομακρύνεις σκόνη, άμμο, απομεινάρια αντηλιακού και η επιδερμίδα σου θα δείχνει μεταξένια. Βάλε, οπωσδήποτε, μια δροσιστική κρεμούλα και…. ραντεβού στις 21:00 σε εκείνο το beach bar που λέγαμε.. 
 • Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα, είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό, τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο. Και μυρίζει υπέροχα!

  Μετά από όλα αυτά ακόμα το σκέφτεσαι; Μαγιό αντηλιακό,πετσέτα θαλάσσης και ότι άλλο επιθυμείς και τρέχα για tanning!

Καλό καλοκαίρι! 

Happy birthday!

Είναι ζωηρός! Είναι ατίθασος! Είναι ζαβολιάρης! Είναι αγαπησιάρης! Είναι μοναδικος! Είναι υπέροχος!

Είναι το ξανθό αγόρι που μόλις κράτησα στην αγκαλιά μου ήξερα αμέσως πως η δική μας σχέση θα είναι μοναδική!

Είναι το αγόρι εκείνο που κάνει το για πάντα τόσο αληθινό όσο τίποτα άλλο!
Μαζί του ποτέ το σήμερα δεν μοιάζει με το χτες και το αύριο!

Είναι ο Χρίστος μου!

Ο δικός μου Χρίστος!

3 χρόνια μαζί! 3 χρόνια γεμάτα στιγμές δικές μας!

Ο Τίγρης μου! Ο Μοναδικός!

Ξέρει καλά πως να διώχνει κάθε μου αρνητική σκέψη! Ξέρει πως το δικό του «Σε αγαπώ μανούλα» μπορεί να γινει η αφορμη για κάθε μου χαμόγελο! Ξέρει καλά πως με ένα του φιλί μπορεί να με κάνει να ξεχάσω τη ζαβολιά που μόλις έκανε!!

Το πρώτο από τα αγόρια μου που θα αγαπώ για πάντα με όλη τη δύναμη της ψυχής και της καρδιάς μου!

Χρονια πολλά Τίγρη μου! Θα σε αγαπώ για πάντα!

Μους γιαουρτιού!

Χρειάζεσαι 5 λεπτά για να το φτιάξεις και 2 ώρες στην κατάψυξη! Μπορείς να περιμένεις; Αν όχι καλή απόλαυση!, γιατί και έτσι είναι ένα απολαυστικά νόστιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου για πρωινό, απογευματινό αλλά και για μεταμεσονύχτιες λιγούρες!!

Υλικά:

•1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

•1 κεσεδάκι τυρί κρέμα

•250 γρ. Κατεψυγμένα mix berries

•3 κουταλιές μέλι

•γκρανόλα ή μουσλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμυγνίεις τα berries με το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι με το τυρι κρέμα. Στη συνέχεια σε ένα διάφανο πυρέξ ή σε ατομικά μπολάκια στρώνεις με τη σειρά γκρανόλα ή μουσλι,( όσο θες σε ποσότητα, προσωπικά σε κάθε ατομικό μπολ έβαζα 2 κουταλιές), μίγμα γιαουρτιού και berries. Έπειτα επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και παγώνεις ή απολαμβάνεις!!

P.S. Περιμένω εντυπώσεις!!!

#37 και Ευτυχισμένη!

Χρόνια γεμάτα, ολόκληρα, μοναδικά όμορφα! Χρόνια με γέλια, κλάμα, εικόνες πολύχρωμες! Χρόνια γραμμένα με μελάνι ευτυχίας και ολοκλήρωσης!

37 λοιπόν σήμερα, και μια όμορφη αφορμή για ένα ταξίδι πίσω αλλά με γεμάτες βαλίτσες για μπροστά! 

Με δυο υπέροχους γονεις πάντα στο πλάι μου, πραγματικά και ουσιαστικά, δυο πλάσματα με το ίδιο αίμα, τα άλλα μου μισά, παρέα σε ευχάριστα και δύσκολα μονοπάτια, ένα σύντροφο, ιδανικό!, αληθινό!, μπαμπά! …. 

[3+1(σύντομα)]= 4 παιδιά, ότι πιο όμορφο έχω ζήσει στη ζωή μου!, φίλους επιλογής αλλά και τυχαία, φωνάζουν δυνατά «37 και ευτυχισμένη!»

Χρόνια μου πολλά λοιπόν!

Σε όσα μέχρι τώρα έζησα, και σε όλα εκείνα που με ανυπομονησία περιμένω να ζήσω!! 

Σε όσα με έκαναν να γελάσω δυνατά αλλά και να κλάψω ακόμα παραπάνω! 

Σε εκείνα που πρόκειται να έρθουν, να φύγουν ή και να μείνουν! 

Σε όσα είμαι εγώ! 

#37 και ευτυχισμένη!

Swiss Roll

Μια υπέροχη εκδοχή του μοναδικού αυτού γλυκού χωρίς ζάχαρη!! Τα δικά μου παιδιά το λάτρεψαν! Και μου το ζητάνε ξανά και ξανά! Δοκίμασε το και σέρβιρε το μαζί με σπιτικό παγωτό!

Υλικά: 

•1/2 φλυτζάνι αλεύρι spelt 

•3 κουταλιές κακάο 100%

•1 B.P.

•80 ml coconut milk 

•60 ml λάδι 

•3 αυγά

•3 κουταλιές μέλι 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και στρώνουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς αέρα πάνω κάτω αντιστάσεις. Μόλις κρυώσει γεμίζουμε με γέμιση της επιλογής μας! Παρακάτω σου προτείνουμε δυο γεμίσεις!
Τυλίγουμε το γεμισμένο παντεσπάνι σε ρόλο και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γέμιση 1:

•2 κουταλιές γιαούρτι 

•2 κουταλιές μέλι 

•Σταφίδες

•Διάφορους αλεσμένους ξηρούς καρπούς 

Γέμιση 2:

1 κεσεδάκι τυρί κρέμα

• 1 κουταλιά μέλι

Καλή επιτυχία!!

Χρόνια πολλά!

Μητερα, μάνα, μαμά! Ένα μήνυμα ίδιο κάθε χρόνο, γεμίζει σελίδες ολόκληρες, δίνει εικόνες αγάπης και ευγνωμοσύνης. Λέει ευχαριστώ που υπάρχεις! Μου λείπεις που δεν σε έχω πια εδώ! Θα σε αγαπώ για πάντα!! 

Μανούλα αγαπημένη, μια θύμηση με το δικό της άρωμα, τον δικό της ήχο που ακόμα και αν φύγει αυτό σίγουρα πάντα μένει! 

Μαμά, λέξη μικρή αλλά τόσο σπουδαία, που όποιος μπορεί να τη φωνάζει μόνο τυχερός μπορεί να νιώθει!! 

Ξεκινήσαμε τότε πρώτο άρθρο για τη γιορτή σου!
Επιστροφή και πάλι μαζί σου!

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά! Σε εμάς, σε εσάς, στον κόσμο ολόκληρο! Με το τελευταίο γεγονός της πανδημίας να σφραγίζει τη ζωή μας και την ποιότητα αυτής, ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά, έχοντας υγεία!

Να χαμογελάμε και να επιλέγουμε αυτά που μας δίνουν κομμάτια ευτυχίας! Η ζωή είναι μικρή, όμορφη μεν, με σκαμπανεβάσματα δε! Ας μην την αφήνουμε να φεύγει μέσα από την ρουτίνα και τη μουδιασμένη μας καθημερινότητα, περιμένοντας απλά ένα ΣΚ ή μια αργία για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις! Κάθε αύριο μας να γεμίζει με στόχους, που θα μας φέρνουν ελπίδα και χαμόγελα!


Και ναι μια μέρα σαν και αυτή, η γιορτή της μανούλας είναι πάντα η καλύτερη αφορμή για να πούμε ευχαριστώ! Σε αγαπώ! Μου λείπεις! Θέλω να σε δω! Σε σκέφτομαι! Θα είμαι για πάντα πλάι σου, γιατί θέλω! Γιατί μπορώ! Γιατί σου αξίζει! 

Χρόνια πολλά μανούλα! Και ευχαριστώ εσένα που ήσουν εκεί για εμένα! Μου λείπεις και σε αγαπώ! Σε θυμάμαι πάντα γιατί το άρωμα σου ακόμα το μυρίζω! Το γέλιο σου, ακόμα το ακούω! Και όσα χρόνια και αν περάσουν… δεν θα φύγεις ποτέ! 

Χρόνια πολλά σε μένα! Και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσένα!, που μαζί φτιάξαμε αυτά τα πλάσματα για να με κάνουν ευτυχισμένη και να με φωνάζουν μαμά! 

Χρόνια πολλά στη δική σου μαμά, που μεγάλωσε ένα τόσο υπέροχο σύντροφο και μπαμπά!

Χρόνια πολλά μαμά!! 

22/10

Για μια επέτειο ένας όμορφος απολογισμός ζωής!

Μια σκέψη και μια φράση «Η αληθινή αγάπη σε βρίσκει όπου κ να σαι!»!
Και όλα αυτά μέσα από μια εικόνα! Τη δική σου! Τη δική μας! Της οικογένειας μας! 

12 χρόνια γνωριμίας! 

4 χρόνια γονείς! 

3 χρόνια γάμου! 

3 υπέροχα εγώ και εσύ μαζί! 

Μέσα από στιγμές όμορφες, γεμάτες περιπέτεια, θαυμασμό, πάθος, έρωτα και αγάπη! Στιγμές δύσκολες, σκληρές, γεμάτες υπομονή, συμβιβασμό, θυμό, έρωτα και αγάπη! 

Κάθε μέρα μια νέα μέρα, πάντα γεμάτη με ήχους, χρώματα και εικόνες δικές μας! Αυτές που εμείς μαζί φτιάχνουμε! Αυτές τις εικόνες που εύχομαι κάποτε στην ανάμνηση τους,  το χαμόγελο μας να είναι το ίδιο και ακόμα πιο μεγάλο! Τα χρόνια που θα έρθουν να μας δώσουν ακόμα πιο πολλά χαμόγελα! Περισσότερες όμορφες εικόνες! Και ακόμα πιο δυνατά αισθήματα!
Για μια επέτειο, έναν απολογισμό, χιλιάδες σκέψεις για αυτό το μεγάλο «πάντα μαζί»! 

Σε αγαπώ και σε λατρεύουμε… 

Χωρίς εσένα μαζί μας, τίποτα δεν μοιάζει το ίδιο…

«Πώς πέρασες στο σχολείο;»

«Πώς πέρασες στο σχολείο;»

Μια ερώτηση που πολλές φορές παίρνει μονολεκτική απάντηση.

Πώς μπορούμε να κάνουμε το παιδί μας να ανοιχτεί και να μας μιλήσει για όσα συμβαίνουν όταν δεν είναι κοντά μας;

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο έμμεσες ερωτήσεις, με τρόπο τέτοιο που το παιδί να νιώθει ότι εκφράζεται από μόνο του! Επιπλέον, θα ήταν καλύτερο να μην κατακλύσουμε το παιδί με ερωτήσεις μόλις επιστρέψει απ’ το σχολείο. Ας το αφήσουμε να χαλαρώσει κι όταν έρθει η ώρα του παιχνιδιού ή λίγο πριν κοιμηθεί να κάνουμε μερικές ερωτήσεις.

Φυσικά ο τρόπος που ρωτάμε ένα παιδί πρέπει πάντα να εμπεριέχει την ασφαλεια που χρειάζεται, ούτως ώστε να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα.

Τέτοιες απλές ερωτήσεις μπορεί να είναι:

• Τι σου άρεσε πάρα πολύ σήμερα στο σχολείο;
• Τι καινούργιο έμαθες σήμερα στο σχολείο που σε ενθουσίασε;
• Βαρέθηκες κάποια στιγμή στο σχολείο; Πότε;
• Χρειάστηκε να βοηθήσεις κάποιον σήμερα; Με ποιο τρόπο;
• Έκανε κάποιος κάτι αστείο σήμερα;
• Μήπως γιόρταζε κάποιο παιδάκι ή είχε γενέθλια;
• Με ποιους φίλους σου έπαιξες σήμερα;
• Εάν προσγειωνόταν ένα διαστημόπλοιο στο σχολείο σου και έπαιρνε μαζί του κάποιον από την τάξη σου, ποιος θα ήθελες να είναι; Γιατί;
• Τι θα σου άρεσε να κάνετε περισσότερο τις επόμενες μέρες; Τι θα σου άρεσε να κάνετε λιγότερο;
• Με ποιο παιδάκι προτιμάς να παίζεις το διάλειμμα;
• Αν αύριο σου έλεγαν ότι θα είσαι εσύ ο δάσκαλος για μια μέρα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες;
• Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της ημέρας;
• Ποια περίεργη λέξη άκουσες σήμερα;
• Σε βοήθησε η δασκάλα με τις εργασίες σου;
Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε στο παιδί σας για να μάθετε με πλάγιο τρόπο πώς πέρασε στο σχολείο χωρίς να κάνετε τη συνηθισμένη ερώτηση «πώς πέρασες στο σχολείο» ή «πέρασες καλά στο σχολείο σήμερα;».

Ερωτησεις που μπορούν εύκολα να ενταχθούν και σε παιχνίδια ρόλων που τα παιδιά αγαπούν να παίζουν! Δώστε χρόνο και χώρο στο παιχνίδι τους, προσαρμοζωντας ειδικά για αυτά ένα σημείο στο δωμάτιο τους, στο σαλόνι ή όπου αλλού σας επιτρέπεται ανάλογα με το χώρο σας. Επίσης, «αστείες»ερωτήσεις όπως αυτή με το διαστημόπλοιο, είναι βοηθητικές για να δείτε αν το παιδί έχει οποιαδήποτε θέματα με άλλα παιδάκια ή φόβο για κάτι.

Δείξτε τους ότι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα για οτιδήποτε νιώθουν και παρατηρούν για την ασφαλεια και την ηρεμία όλων σας!

Ελένη Φυλακτού, Psychology BA, Social and Developmental Psychology MA, ABA Specialist

Social media: όσα η καρδιά θέλει να πει!

Είναι γενικά αποδεκτό ότι διανύουμε την χρυσή εποχή των social media! Τα ευφάνταστα γραφικά και οι πολλαπλές ευελιξίες έκφρασης που μας δίνουν, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας! Η δυνατότητα όλα αυτά να τα έχουμε πάντα μαζί μας μέσω του κινητού μας τηλεφώνου ανα πάσα στιγμή, μας έχουν γίνει απαραίτητα τόσο που σε κάποιους φτάνει σε σημείο εθισμού!
«Σε αγαπώ, είσαι το άλλο μου μισό, σε ευχαριστώ, είσαι η αιτία που υπάρχω, μου λείπεις», και αλλά τέτοια πολλά είναι γραμμένα σε τοίχους ενημέρωσης κατάστασης!

Θυμός, ευγνωμοσύνη, χαρά, απογοήτευση, έρωτας, στεναχώρια, κάποια από τα αισθήματα που οι χρήστες νιώθουν, μέσα από κάθε ανάρτηση τους με σκοπό να κερδίσουν likes!

Στην εποχή των social media όλοι βρίσκουμε λόγους για να εκφράσουμε δημόσια τα συναισθήματα μας…! Και είναι αλήθεια πολύ ωραίο όταν ξέρεις πως αυτό θα ακουστεί στη ψυχή αυτού που θες να το πεις! Το δύσκολο είναι όταν αυτός που θέλεις να το ακούσει δεν είναι πια κοντά σου…! Και η απουσία του σου δημιουργεί πάντα τόσες ανάγκες για να μιλήσεις και να εκφράσεις αυτά που νιώθεις!
Είμαι σίγουρη πως πολλές φορές έχεις δει σε αναρτήσεις φίλων σου λόγια γραμμένα με αγάπη για την μαμά και τον μπαμπά! Τους γονείς που τους ευγνωμονείς για όσα σου έδωσαν, και για όσα ακόμα σου προσφέρουν απλόχερα με αγάπη! Οι φράσεις «χωρίς εσένα μαμά τίποτα δεν θα είχα καταφέρει!» «Χωρίς τον μπαμπά μου, τον άντρα της ζωής μου ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος!» «Χωρίς εσάς εγώ δεν θα υπήρχα!» Και αλλά τόσα πολλά που εκφράζουν αυτήν την μοναδικά ειλικρινή σχέση!
Αυτήν την σχέση, που όταν για κάποιους λόγους η σκέψη φέρνει πόνο, εσυ σκέφτεσαι γιατί σε μένα! Γιατί εγώ να μην σε έχω! Γιατί εγώ να ζω κοντά σου μόνο με όσα θυμάμαι από σένα! Πολλά γιατί, πονεμένα γιατί!
Ένα πόνο που ποτέ δεν σκέφτηκες ότι θα ζήσεις!
Που ποτέ δεν μπόρεσες να καταλάβεις πως μπορείς και τον αντέχεις!
Αυτόν τον πόνο που η ανάμνηση της αγάπης της, δυναμώνει κάθε τι που ζήσατε μαζί!

Για σένα που υπάρχεις χωρίς την γλυκιά σου μανούλα και όμως θα έδινες τα παντα όλα για 1 λεπτό ακόμα!

Σε αγαπώ μέχρι το τέλος του κόσμου και ας έχω πονέσει πιο πολύ από όσα πίστευα ότι θα αντέξω!

Η κόρη σου!

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ #DENEREIS

Είναι το απογευματινό μας γλυκάκι! Ιδανικό για τις δροσερές απογευματινές στιγμές ανάμεσα στο παιχνίδι και αυτού του… «Μαμά θέλω κάτι ωραίο να φάω»! Εύκολο, απλό και πολύ κοντά σε αυτό το κλασσικο κέικ γεωγραφίας που η δίκη μου μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά!!


ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια αλεύρι Ζέας
1 φλυτζάνι νιφάδες φαγόπυρο
100 γρ. Βούτυρο ανάλατο
3 -5 κουταλιές μέλι
2 αυγά
2 ½ φλυτζάνια coconut milk
1 κουταλάκι κανέλα κευλάνης

Για το σιρόπι σοκολάτας:
1/2 φλυτζάνι coconut milk
2 κουταλιές κακάο
3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζεις το αλεύρι κ τις νιφάδες και ανακατεύεις να ενωθούν! Ταυτόχρονα στο μίξερ ρίχνεις το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύεις μέχρι να πάρουν μια κρεμώδες υφή και στην συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, το γάλα και την κανέλα. Έπειτα προσθέτεις σιγά σιγά κ το μίγμα από αλεύρι και νιφάδες! Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρουν την μορφή σιροπιού είναι έτοιμο.
Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ ρίχνεις το μίγμα από το μίξερ και έπειτα από πάνω το σιροπι. Με ένα μαχαίρι τρύπας για να απορροφηθεί το σιροπι κατά το ψήσιμο και να δημιουργήσει εκείνα τα ακανόνιστα σχέδια που πάντα μας θυμίζουν χάρτη γεωγραφίας!

Έξτρα tip: Για το μεγάλο αγόρι του σπιτιού μου, στην μικρή ατομική φόρμα κέικ πρόσθεσα λίγα mix berries και cacao nibs! Ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί και η γλυκόξινη γεύση των mix berries ξετρέλανε τον ουρανίσκο του!

Μια πολύ καλή ιδέα και για τούρτα!

*Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις!

“Multitasking mammy”

“Multitasking mammy”

Πρωινό ξύπνημα! Πρωινές ετοιμασίες! Τρέξιμο για το σχολείο! Επιστροφή στο σπίτι! Φροντίδα στο νεογέννητο! Σπίτι,καθαριότητα, ψώνισμα,μαγείρεμα! Όλα από την μαμά που πρέπει να βρει χρόνο και για την ίδια και για τον μπαμπά που πολλές φορές τον αφήνει λίγο «παραμελημένο»!

Σαν μαμά τριών μικρών παιδιών ξέρω καλά πως όλα τα πιο πάνω πρέπει να βρίσκουν λύση σε συνδυασμό με το να βρίσκομαι μαζί με τα μικρά μου και για παιχνίδι!

Έτσι όταν αυτό λίγο δυσκολεύει πρέπει οι στιγμές αυτές να συνδυαστούν με κάτι από τα «to do list» της μαμάς! 

Για αρχή, έχε υπόψιν την μαμά καγκουρό! Πηδάει ασταμάτητα αλλά σχεδόν ποτέ μόνη της! Έτσι κι εσυ! Αν το πιο μικρό θέλει αγκαλίτσες και εσυ δυο χέρια ελεύθερα, φόρεσε το! Το μάρσιπο, σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί την ιδανική λύση για μεγάλες αγκαλιές, πολλά παιχνίδια και το απαραίτητο νοικοκυριό!

Και όταν λέμε το απαραίτητο νοικοκυριό, εννοείται πάντα με τους κατάλληλους βοηθούς!

Έτσι λοιπόν:

1. Μαγειρέψετε μαζί! Τα παιδιά μου λατρεύουν να με βοηθούν στην κουζίνα! Και εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό όταν πηγαινοέρχονται στο ψυγείο με ένα-ένα τα υλικά την ώρα που ετοιμάζουμε το δείπνο μας! Ακόμα και ο σαματάς που γίνεται για το ποιος θα προλάβει να ανέβει στην καρέκλα να ανακατέψει, είναι μέρος του παιχνιδιού μας! 

2. Καθαρίστε μαζί! Με την πετσέτα στο χέρι πόρτες, παράθυρα και έπιπλα βρίσκουν την λάμψη τους! Το ίδιο και με τα παιχνίδια τους! Ένα επιπλέον χέρι βοήθειας το χρειάζονται κι αυτά! 

3. Δουλέψετε μαζί!Δύσκολο να πετύχει ειδικά όταν τα δυο μεγαλύτερα «χρειάζονται τον υπολογιστή σου για να… δουλέψουν»!! Εδώ κάνεις συμφωνίες!Δίνεις στύλο και χαρτί και αφήνεις να μοιραστούν τις σκέψεις τους στο ημερολόγιο σου ή στο τετράδιο εργασίας σου! Εξάλλου την ώρα που ψάχνεις 2-3 λεπτά χαλάρωσης ενώ δουλεύεις αυτές οι σκέψεις θα σου φανούν πολύτιμες!! 

4. Γυμναστείτε μαζί! Στο πάρκο! Στη βόλτα στη γειτονιά! Το περπάτημα είναι πάντα η καλύτερη άσκηση! Και όταν είστε όλοι μαζί γίνεται και μια υπέροχη στιγμή! Πάρτε ρόλους και ξεκινήστε! Μικροί εξερευνητές… δεν ακούγεται καθόλου άσχημο!! 

Άλλωστε μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, που όλα αυτά σύντομα θα φαίνονται ένα μακρύνουν ομορφο όνειρο! Ο χρόνος μαζί τους είναι πάντα πολύτιμος, έστω και αν υπάρχουν στιγμές που η βραδινή ηρεμία είναι ότι καλύτερο σου συμβαίνει!! 

“Multitasking mammy”, ο όρος που αγαπώ! 

#Summer2019

Μόλις 5 μέρες μακριά και καλώς ήρθες… φθινόπωρο!
Ένα ακόμα καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του… Μπορεί ο καιρός έξω να δείχνει άλλα, αλλά το ημερολόγιο ετοιμάζεται να αλλάξει χρώματα, ύφος και διάθεση!
Επιστροφή στη δουλειά, στο σχολείο, στην καθημερινότητα! Τη γνωστή ρουτίνα που είτε την αγαπάς είτε όχι, αυτές τις μέρες την σκέφτεσαι, -για να μην πω καλύτερα πως – την περιμένεις! Μπορεί ακόμα να παλεύεις με εκείνες τις υπέροχες στιγμές του καλοκαιριού, κοιτάζοντας το δικό σου φωτογραφικό άλμπουμ ή φωτό από social media, με το ξεκίνημα του φθινοπώρου όμως πάντα ξεκινά και μια υπόσχεση για μια νέα αρχή!
Εσυ βάζεις νέους στόχους και εμείς σου προτείνουμε ένα πλούσιο to do list για να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι!

 1. Ξεκίνα με μια κούρα ομορφιάς! Πρόσωπο, σώμα, μαλλιά ,νύχια! Όλα χρειάζονται φρεσκάρισμα ή και ανανέωση!
 2. Μπες σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης!
 3. Ξεπακέταρε την φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα!
 4. Κάνε το ίδιο και για το σπίτι σου!
 5. Δώσε χρώμα φθινοπώρου στην αγαπημένη σου γωνιά!
 6. Κηπουρική! Ζωντάνεψε τον κήπο σου! Τα 40ρια και η απουσία σου σίγουρα είναι εμφανή!
 7. Διάλεξε ένα καινούργιο βιβλίο που θα σου κρατήσει συντροφιά τα φθινοπωρινά βράδια!
 8. Βρες καινούργια δραστηριότητα στην πόλη!
 9. Ψάξε events στην πόλη σου ή και σε ορεινά χωριά και ξεκίνα να γίνεσαι το city girl που πάντα ήθελες!
 10. Αγροτουρισμός! Η εποχή του! Κάνε τα ΣΚ σου να μοιάζουν με συνέχεια του καλοκαιριού, με μικρές αποδράσεις!
 11. Θυμίσου τι ήθελες να κάνεις πέρσι τέτοιο καιρό και δεν το έκανες ποτέ! Τώρα είναι η ευκαιρία που έψαχνες!!
  Καλό φθινόπωρο! Με αισιοδοξία και πολλά όνειρα!!!

4.. χρόνια ο καθρέφτης της ψυχής μου!

4 χρόνια σε ένα τεράστιο σε αγαπώ!
Σε αυτό που μου έμαθες πρώτη εσυ να ζω!
4 χρόνια κάτω από το ίδιο φεγγάρι! Στο φως και στη λάμψη του!
4 χρόνια μαζί σε μια από τις πιο μαγικιές ιστορίες της ζωής μου!

Θυμάμαι πάντα την πρώτη μας αγκαλιά! Την πρώτη μας επαφή! Το πρώτο σου βλέμμα! Το πρώτο σου χαμόγελο! Ήταν για μένα μια καινούργια αρχή σε ένα κόσμο που δεν ήξερα…

Μαζί, κάθε μας στιγμή είναι πάντα η πρώτη! Και έχει πάντα την ίδια αξία, όπως και εκείνο το βραδυ! 4 χρόνια πριν!

20/8/2015 Η πρώτη μας φορά!
Χρόνια πολλά όμορφη πεταλούδα μου! Να λάμψεις σαν τα αστέρια! Να δίνεις φως σαν το φεγγάρι στον κατάμαυρο ουρανό! Να γεμίζεις τις ζωές μας μαγεία όπως μόνο εσυ μπορείς να το κανείς!!

Σε αγαπώ όπως εσυ μου έμαθες να το κάνω!!!

Όσα έμαθα τον τελευταίο μήνα!

Και ναι πλέον η οικογένεια μεγάλωσε! Από 4μελής έγινε 5μελής!

3 παιδάκια με μικρή ηλικιακή διαφορά!

2 νήπια και 1 βρέφος!

Μια 4χρονη κόρη με τον δικό της χαρακτήρα, την ιδιαίτερη εξυπνάδα της και τις έντονες σχεδόν ισχυρές απόψεις της! Κοντέσα και παραμυθού! Δύσκολη από κούνια!  

Ένα 2χρονο αγόρι ατίθασο! Ζωηρό και κατεργάρικο σε σημείο που χάνεσαι κυνηγώντας να βρεις την επόμενη «αταξία» του! Με βλέμμα έτοιμο να σε κερδίσει σε κάθε στιγμή! Ακόμα και εκείνες τις δύσκολες ώρες που μόνο να φωνάξεις θες για να μπουν όλα και πάλι στη «θέση» τους!

Και 1 μηνός αγόρι που μέχρι τώρα, ευτυχώς, ισορροπεί την κάθε κατάσταση! Ήσυχο και με όση ώρα του επιτρέπεται από τους «μεγαλύτερους κατακτητές» λίγη αγκαλίτσα! Ίσα που να νιώσει την ασφαλεια της μανούλας!

Και κάπως έτσι η φράση: «Κάθε καλή ιστορία αξίζει να έχει ένα καλύτερο τέλος!», ολοκληρώνεται!

Μέσα από την λέξη οικογένεια κάθε καλή ιστορία μοιάζει πάντα καλύτερη! Κι αν η φράση «καλύτερο τέλος» σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και την ευτυχία, αυτή ακριβώς η κατάσταση είναι και όλη η ερμηνεία της!

Κι ας γίνονται όλα πιο δύσκολα! Το 24ωρο πολύ μικρό για να χωρέσουν όλες οι υποχρεώσεις και η κούραση τεράστια για να μπορέσεις να αντέξεις μέχρι τέλους!

Μαθαίνεις! Συνηθίζεις! Βρίσκεις τα πατήματα σου! Και μαζί με εσένα κι αυτά!

Αναλαμβάνουν ρόλους, νιώθουν ότι προσφέρουν στην μανούλα, ευχαριστιούνται την παρέα το ένα του άλλου και μαζί! Γίνονται υπεύθυνα για τον εαυτό τους, αλλά και για το αδερφάκι τους!

Μπορεί ο χρόνος να μοιράζεται,  η αγάπη όμως 3πλασιαζεται! Και το βλέπεις και το νιώθεις, όπως και τις ενοχές…

 Οι ενοχές πάντα θα σε ακολουθούν!

«Sometimes you need to let things go»! Και με αυτές έτσι πρέπει να κάνεις! Όλα θα γίνουν! Και όλοι θα πάρουν αυτό που χρειάζονται! Μην σκέφτεσαι πως ήσουν στο πρώτο ούτε και στο δεύτερο! Πλέον τα νήπια είναι δυο και εσυ πρέπει να προλάβεις το πρωινό τους, το κολατσιό τους, το γεύμα και το δείπνο τους, καθώς και ότι άλλο σου ζητήσουν ανα πάσα στιγμή! Τι κι αν στο πρώτο ή ακόμα και στο δεύτερο το κινητό, σου υπενθύμιζε συνέχεια… «ανεπαρκής χώρος μνήμης»! Σύρε προς τα πίσω τις φωτογραφίες σου και θα δεις πόσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα έχεις τώρα πια σε λιγότερες σε αριθμό εικόνες! Κάνε το ίδιο και τις στιγμές εκείνες που η «Σιδηρά κυρία Υπομονή» ετοιμάζεται να σε εγκαταλείψει,  ανάμεσα στους μικρό τσακωμούς και τις ιδιοτροπίες! Την αναστάτωση και τον χαμούλη από τα σκόρπια παιχνίδια! Παίξε και ακολούθησε τους κανόνες τους! Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές που θα πάρεις σίγουρα θα σου δώσουν το 100% των στιγμών αυτών!

Είναι μια τριπλή πλέξη εσένα και αυτού που έπελεξες μαζί να ζήσετε αυτό το θαύμα!

1 μήνας!

Τόσο λίγος καιρός και ήδη έχω μάθει τόσα πολλά! Φαντάζομαι και περιμένω ολα τα υπόλοιπα!

Μαζί τους!

Μαζί μας!

Και οι 5!

Κορμός σοκολάτας!

Αλλιώτικος αλλά εξίσου νόστιμος! Για τους λάτρης αυτού του μοναδικού παγωμένου γλυκού, μια εύκολη και εναλλακτική επιλογή! Λιγότερες θερμίδες ίσον μεγαλύτερη απόλαυση, σε αυτήν την περίπτωση!

Υλικά:

 • 500 γρ. Γκρανολα της επιλογής σου
 • 2 κουταλιές κακάο
 • 10 γρ. Βούτυρο
 • 2 κουταλιές μέλι
 • 1 Φλυτζανακι coconut milk

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, το κακάο και το coconut milk. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί το κακάο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γκρανόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το σιρόπι κακάο που φτιάξαμε και να βραχεί καλά η γκρανόλα. Έπειτα απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε!

Όμορφη επιλογή σερβιρίσματος είναι ο συνδυασμός με mix berries!!

Γλύκανε τον ουρανίσκο σου,  αυτό το ζεστό ΣΚ που πλησιάζει, και μεινε πιστή στις υγιεινές διατροφικές σου επιλογές!!!

Καλό σοκολατένιο ΣΚ! Κάνε μια βουτιά και για μας!!

World tiger day #worldtigerday

Τα μάτια του με κοιτάζουν γεμάτα σπίθες! Το βλέμμα του είναι τόσο έντονο και διαπεραστικό σαν αυτό της τίγρης όταν από μακριά έχει βρει το θήραμα της!

Λάμπουν κάθε φορά που πετυχαίνουν κάτι και η ικανοποίηση του ζωγραφίζεται κατευθείαν στο πανέμορφο μουτράκι του!

Ο τίγρης μου!

Με ροζ καλοσχηματισμένα χείλη, λευκό δερματάκι και πυρόξανθα μαλλιά!

Ένα αγόρι τόσο ζωηρό, ανεξάρτητο που ξέρει ακριβώς τι να ζητήσει και πως να πετύχει κάθε του κόλπο!

Τίγρης!

Δυνατός και γεμάτος ζωντάνια! Τραβά τα βλέμματα και ξεχωρίζει! Αγαπησιάρης!

Είναι το αγόρι εκείνο που πρώτο μου έμαθε πως η αγάπη για έναν άνδρα είναι τόσο δυνατή! Είναι παντοτινή και αδιαπραγμάτευτη! Είναι ο τίγρης μου!

Είναι αυτός που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου!

#happyworldtigerday

Ο Καλοκαιρινός μου έρωτας… για πάντα!!!

Συνήθως είναι ξεχωριστοί  και μένουν για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας… Είναι όμως, οι πιο έντονοι, αλλά και σύντομοι! Συνήθως κρατάνε όσο οι διακοπές… μόνο λίγες μέρες! Μέρες όμως γεμάτες ένταση και πάθος, υποσχέσεις και ελπίδες…

Κάποτε τελειώνουν πριν καν αρχίσουν και κάποτε αρχίζουν για να τελειώσουν…

Άλλωστε το ξέρεις καλά πως καλοκαίρι είναι και θα φύγει… μαζί και αυτός!!!

Φταίει το έντονο χρυσό φως του καλοκαιρινού ήλιου, η χαλαρή και καλή μας διάθεση, η αλμύρα της  θάλασσας και τα Μπιτς μπαρ; Ότι και να ναι αυτό, με δυο λέξεις… είναι οι Καλοκαιρινοί έρωτες, που συνήθως έρχονται και φεύγουν όμορφα! Γιατί καλοκαίρι και έρωτας μόνο με χαμόγελο υπάρχουν!

Εκτός… και αν αυτός ο έρωτας ήρθε για να μείνει! Ο δικός μου Καλοκαιρινός ερωτας! Ο Αύγουστος του 2011!  

Τέτοιες μέρες, που η ζέστη χτυπάει κόκκινο και οι ρυθμοί πέφτουν, το μυαλό μου κάνει αναδρομή στο παρελθόν… και στον Αύγουστο του 2011 με πρωταγωνιστή την καρδιά μου! Εκεί που στην ζωή μου ήταν όλα όμορφα και ξέγνοιαστα! 

Το μόνο που έλειπε για να αγγίξει την τελειότητα.. ήταν αυτός! Ο λίγο φουσκωτός! Ο λίγο εξωτικός! Ο δικός μου Καλοκαιρινός έρωτας, που ήρθε για να μείνει!

«Βράδυ Αυγούστου και είμαι με μια φίλη για ποτάκι .Στο απέναντι μπαρ ένα γνωστός μου μαζί με αυτόν! Τόσο όμορφος! Τόσο διαφορετικός! Ρωτάω ποιος είναι και σε μισό λεπτό μας γνέφει  «στην υγειά μας!» 

Τον βλέπω ξανά και σκέφτομαι πως  θα πάω κοντά του..

Ήρθε η στιγμή !Συστηνόμαστε.. Ένιωσα ότι δεν είχα ξανανιώσει στην ζωή μου! Τόσο μοναδική και ταυτόχρονα τυχερή! Η καρδιά μου κόντευε να εκραγεί και οι πεταλούδες στο στομάχι ξεκίνησαν να κάνουν πάρτι!  

Λίγο το ποτό και λίγο το καλοκαιρινό φεγγάρι μας έδωσαν το θάρρος να κάνουμε αυτό που δεν  τολμούσαμε…

Και βγήκαμε και ξαναβγήκαμε και το Καλοκαίρι τελείωσε! 

Σε λιγότερο από χρόνο χαθήκαμε..  Τότε σκέφτηκα όσα διάβασα για τους έρωτες του καλοκαιριού. «Οι έρωτες του Καλοκαιριού είναι έντονοι αλλά έχουν ημερομηνία λήξης..» 

Όχι ο δικός μας, ο δικός μας ήταν αληθινός! Από το πρώτο βλέμμα.. Από το πρώτο άγγιγμα στο μεγάλο σου μπράτσο, το ένιωσα.. Είσαι δικός μου!

Κανείς δεν μου είπε ότι από έρωτας του Καλοκαιριού θα γινόταν ο έρωτας της ζωής μου!

4 χρόνια μετά …

Συναντιόμαστε ξανά! … Λίγο πριν το Καλοκαίρι και υπό άλλες συνθήκες.. Δίπλα μου και στις χαρές και στις λύπες!

4 χρόνια μαζί και αμέτρητα καλοκαίρια που περίμενα να σε συναντήσω! Ο έρωτας μας μεγαλώνει και εγώ υπόσχομαι ότι θα είσαι για πάντα το Καλοκαίρι μου!!»

O έρωτας του καλοκαιριού, είναι ο έρωτας που με τις σκέψεις του σε συντροφεύει για ολόκληρο το χειμώνα… και αν είσαι τυχερή για μια ζωή! 

Σε ευχαριστώ Καλοκαίρι που υπάρχεις! 

Σε ευχαριστώ και εσένα που τον έφερες στην ζωή μου! 

Θα σαι για πάντα το καλοκαίρι μου…

DETOX με αγγούρια

Βρισκόμαστε αισίως στη μέση του καλοκαιριού και όλοι μας, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο έχουμε κάνει το #Καλοκαίρι2019 αλλιώς #Summer2019, βίωμα! Λίγο τα κοκτέιλ και λίγο τα παγωτά που όλοι λατρεύουμε… καιρός για Detox!

Εύκολο και δροσιστικό ρόφημα με το αγαπημένο μας αγγούρι, για  γρήγορο αποτέλεσμα! Φτιάξτε το και καταναλώστε το καθημερινά όσο συχνά θέλετε!!

Συστατικά

 • 2 αγγουράκια
 • 2 κουταλιές λιναροσπορο/ chia seeds
 • Χυμο από 1 λεμόνι
 • Νερό
 • Φύλλα δυόσμου

Οδηγίες

Καθαρίζουμε κ ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα ρίχνουμε σε μια γυάλινη μπουκάλα νερού. Προσθέτουμε τους σπόρους -λιναρόσπορο ή chia- και το χυμό από το λεμόνι. Κουνάμε 2-3 φορές, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και γεμίζουμε νερό! Παγώνουμε για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο για πιόσιμο!

Δροσιστικό και ιδανικό για detox!!

Bachelorette!

Η περίοδος γάμων έχει ήδη ξεκινήσει, και όπως συνηθίζεται, πριν τον γάμο ένα bachelor(ette) party … “επιβάλλεται”!

Φετος λοιπόν και λίγο μετά το καλοκαίρι, γινόμαστε μάρτυρες σε μια ιστορία αγάπης που κρατάει πολλά χρόνια.. από τότε που μια αγκαλιά ήταν αρκετή για να δείξει την αγάπη μεταξύ των 2…
Πέρασαν πολλά, αγαπήθηκαν πολύ, έγιναν οικογένεια και μαζί με αυτούς και εμείς!
Μια φιλία που μετράει σχεδόν 17 ολόκληρα χρόνια έρχεται να επισφραγίστει με την γνωστή κουμπαριά!

Ένα βήμα πριν από το μεγάλο γεγονός εμείς οι 2 κολλητές ετοιμαζόμαστε για την τελευταία της μέρα ως «ελεύθερη μαμά» !

Τι είναι αυτό που ζητάμε από αυτή την μέρα;
Λίγο χρόνο οι 3 μας για να θυμηθούμε όσα περάσαμε.. χαρές και λύπες! Και φυσικά να την παραδώσουμε στους 2 άντρες της ζωής της φρέσκια και έτοιμη για την καινούργια τους ζωή!
Αυτή η μέρα ξεκίνησε να προετοιμάζεται από μήνες πριν..
Υπήρξαν σκέψεις για μέρη μακρινά… Μαγικά.. και καταλήξαμε ότι το μόνο που χρειαζόμαστε για αυτή την μέρα, είναι να είμαστε οι 3 μας!

Αν είσαι και εσυ στην ίδια θέση με εμάς και σκέφτεσαι το καλύτερο bachelorette για την αγαπημένη σου φίλη πιο κάτω σου γράφω μερικές ιδέες για να περάσετε τέλεια!

• Spa treatment:Η απόλυτη πρόταση χαλάρωσης για εσάς και φυσικά για την μέλλουσα νυφούλα! Είτε μείνετε στο εσσωτερικο είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε αναζητήστε «πακέτα» προσφορών για διαμονή και χαλάρωση! Τα spa των ξενοδοχείων μπορεί να προσφέρουν στο πακέτο και δυνατότητα χρήσης της πισίνας τους, κάνοντας την πρόταση ακόμα πιο δελεαστική.
• «Αυτοκινητάδα» με κάμπριο:Επιλέξτε τον αγαπημένο προορισμό της νύφης και νοικιάστε ένα καμπριο! Καντε μια ολοήμερη εκδρομή χωρίς προγραμμα! Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες που η κολλητή πήρε δίπλωμα και θέλατε να γυρίσετε το νησί!
• Συναυλία: Κάθε καλοκαίρι γίνονται πολλές συναυλίες σε διάφορους καλοκαιρινούς προορισμούς ! Έχεις ακούσει ότι στην Ιμπιζα θα τραγουδάει ο Ενρικε και ξέρεις ότι είναι ο παιδικός έρωτας της νύφης;;; Προετοιμασου από νωρίς και κλείσε θέσεις!!!
• Φωτογράφιση: Η μόδα είναι ινσταγκραμ και όλες μας wanna be influencers! Αν και η δικιά σου νυφούλα τρελενεται για τέτοια κλείσε ραντεβού με επαγγελματία φωτογράφο! Μπορείς να το συνδιάσεις και με ένα 2ημερο στην Ρώμη και το Βατικανο που είναι ένας υπέροχος χώρος για φωτογράφιση!
• Ταξίδι: Το άφησα για το τέλος γιατί το έχουμε δει πολύ άρα το γνωρίζεις! Όμως είναι ίσως μια μοναδική εμπειρία που πλέον δεν θα εχετε την ευκαιρία να ζήσετε ξανά μόνες!

Εσυ τι επιλέγεις;;;

Βάλε hashtag DeNereis και ασε μας να ζήσουμε μαζί σας όλες αυτές τις στιγμές κολλητών πριν την μεγάλη μέρα!!
#DeNereis

Σε θυμάμαι αλλά δεν κλαίω πια!

Το δάκρυ δύσκολα μου έρχεται τώρα πια!

Είναι λες και εκείνο το ραντεβού που κάποτε είχαμε… να έχει τελειώσει…

Δυσκολα σε συναντώ! Τις βόλτες που κάποτε μου αφιέρωνες … τις έχεις σταματήσει…

Δεν μιλάμε πια όπως παλιά!

Και αν κάτι από αυτά γίνει.. γίνεται σπάνια … και τελειώνει πολύ γρήγορα!

Σε θυμάμαι πάντα! Αλλά δεν κλαίω! Ακόμα και όταν κοιτάζω τον ουρανό ψάχνοντας να σε βρω κάπου εκεί ανάμεσα στα σύννεφα, η λαχτάρα μου σαν να χει κοπάσει!

Περνά ο χρόνος και εσυ έμεινες στις θύμησες…

Η φωνή σου, το γέλιο σου, το βλέμμα σου ζωντανά πάντα σε κάθε μου εικόνα…

Ακόμα και τώρα δεν κλαίω, απλά σε θυμάμαι.. και όσο ο καιρός περνά σε θυμάμαι ακόμα περισσότερο!

Και δεν περνάει στιγμή που να μην σκεφτώ «αν ήσουν εδώ»…

Ναι τώρα δάκρυσα… αλλά βλέπεις αμέσως σταμάτησα!

Σε θυμάμαι… αλλά δεν κλαίω…

Είμαι θεία! Η χαζό-θεία!

Την Κυριακή 7 Ιουλίου έγινα για 3η φορά θεία και είναι ξανά σαν να είναι η πρώτη μου φορά!

Κάθε φορά τα συναισθήματα είναι πιο έντονα και όντας μεγαλύτερη, η σημασία της στιγμής όλο και πιο σημαντική!Το άγχος την ώρα του τοκετού μεγαλώνει και η συγκίνηση στο κόκκινο!

Ανυπομονώ ξανά! Θέλω να τον γνωρίσω! Όμως το ήξερα από πριν πως μόλις τον συναντήσω θα δω ξανά το πιο όμορφο μωρό στον κόσμο! Είναι ο γιος της αδερφής μου και εγώ… είμαι η Θεία του!

Ένας μικρούλης, λίγο μικρότερος από 3 κιλά, με καταγάλανα μάτια μου κλέβει ξανά το μυαλό! Είναι ο νέος μου ανιψιός! Ο αδερφός της πρώτης μου αγάπης και του τρελού μου ταλιμπάν!

Και έτσι έγινα για 3η φορά θεία!!!

Από αυτές τις θείες που τα δικά της ανιψάκια είναι τα πιο όμορφα,  τα πιο έξυπνα, και μεταξύ μας, τα δικά μου στην πραγματικότητα είναι τα πιο!!!

Είμαι από αυτές που όταν μιλάει για τα μωράκια της, τα μάτια της λάμπουν από περηφάνια γιατί η κούκλα της φέτος ανέβηκε στην σκηνή και δεν φοβήθηκε τον κόσμο,  ενώ ο όμορφος Ταλιμπάν προστάτεψε ξανά την αδερφούλα του και σαν άντρας δεν ζήτησε βοήθεια!

Είμαι η Θεία που αγαπά να περνάει τα απογεύματα μετά την δουλειά με τα μωράκια της! Που κουράζεται στις  βόλτες αλλά ξεκουράζεται με την ικανοποίηση τους! Που το «σ’αγαπώ» ,αν και στημένο μερικές φορές, πάντα με συγκινεί! 

Η θεία που κοιμάται μαζί με τα μωράκια της που και που, και ανησυχεί όπως και οι γονείς τους όταν είναι άρρωστα!

Είμαι η θεία που οι γονείς τους εμπιστεύονται και αυτό πραγματικά με κάνει περήφανη!

Είμαι θεία αλλά όχι οποιαδήποτε θεία ..Είμαι η αδερφή της μαμά τους, που μοιάζει με τη μαμά τους και κάνει ότι κάνει η μαμά τους!

Είναι τα μωράκια μου που μου έμαθαν πως η αγάπη της θείας δεν σταματάει στο ένα παιδάκι! Πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τα μωράκια της!

Και εγώ είμαι η θεία τους που θα αγαπάει τα παιδάκια της  για πάντα! Γιατί…μου μάθανε πως είναι να αγαπάς αληθινά!

Καλώς μας ήρθες μικρέ μας κουτσινέλο!

3Χρωμο παγωτό μους με γιαούρτι

“Φράουλα, μαστίχα και κεράσι
όποιος φάει δε θα το ξεχάσει
κρέμα, σοκολάτα και φιστίκι
είναι η πιο γλυκιά σας καταδίκη!”

Φράουλα, βανίλια, σοκολάτα! 3 αγαπημένες επιλογές της κόρης μου σε παγωτό!

Και επειδή όπως φαίνεται από τις περισσότερες προτεινόμενες επιλογές μου ως μαμά, σε φαγητό και γλυκό, επικροτώ, στηρίζω και ακολουθώ την υγιεινή επιλογή για τα παιδιά μου, και όχι μόνο, τι πιο ιδανικό από αυτό το 3χρωμο μους.

Μπορεί να σου φανεί μπελαλίτικο, αλλά πίστεψε με θα το κάνεις ξανά και ξανά με αυτές τις ζέστες! Άλλωστε μην ξεχνάς το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

ΥΛΙΚΑ:

 • 1 Kg. γιαούρτι στραγγιστό
 • 500 gr. Τυρί κρέμα
 • 300 gr. Μέλι
 • 2 κουταλάκια χυμό λεμόνι
 • 4 κουταλιές κακάο 100%
 • Φρούτα για χρώμα (εγώ έβαλα 4 μπανάνες  για το άσπρο, 1 ποτήρι mix berries για το ροζ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και το λεμόνι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ενα ομοιόμορφο μίγμα. Το σκεπάζεις με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.

Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Περίπου 8 κουταλιές της σούπας το κάθε μέρος. Στο πρώτο μπολάκι βάζω πολτοποιημένη μπανάνα, στο δευτερο πολτοποιημένα mix berries και στο τρίτο κακάο.

Απλώνω σε ένα μεγάλο πυρεξ το πρώτο μπολάκι και αφήνω να παγώσει για 45 τουλάχιστον λεπτά, να σφίξει για να μην ενωθούν τα χρώματα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα άλλα δυο.

Αφού ολοκληρώσω τη διαδικάσία σκεπάζω με μεμβράνη και παγώνω για 2.30 ώρες περίπου και έπειτα σερβίρω!

Δροσερό, Ανάλαφρο και Νόστιμο!!

extra tip: Με ένα ξυλάκι μπορείς να αναμείξεις τα τρια χρώματα και να έχεις ένα ανάμειχτο αποτέλεσμα, όπως στην φωτογραφία!

Κεφτέδες της μαμάς!

Πόσες φορές έχουμε φάει ή έχουμε μυρίσει κάτι και είπαμε ή σκεφτήκαμε ότι μας θυμίζει μαμά! Κάτι τέτοιο είναι και αυτοί οι κεφτέδες για εμάς! Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια να τους γευτούμε μιας και δυστυχώς έχουμε χάσει τη μαμά μας, παρόλα αυτά, αυτοί οι κεφτέδες είναι της μαμάς!! Το μόνο που τους λείπει είναι το δικό της χαμόγελο και η ζεστή φωνή της να σε πιέζει να φας ακόμα λίγο!! Η παρουσία της στη διπλανή καρέκλα και το γέλιο της στις μεσημεριανές μας κουβέντες!

Στιγμές που πάντα θυμίζουν μαμά…

Υλικά:

 • 1 κιλό Κειμά βοδινό ή χοιρινό
 • 2-3 πατάτες μέτριες
 • 2 καρότα
 • 2 κολοκυθάκια μαύρα
 • 1 κρεμμύδι μέτριο
 • Αυγό
 • Δυόσμο ξερό
 • 2 κουταλιές φρυγανιά ή λίγη ψίχα από το ψωμί της προηγούμενης μέρας
 • Αλάτι, πιπέρι
 • Λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κειμά. Το αυγό, το δυόσμο, πιπέρι και αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουμε τις πατατες. Τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο μπωλ με τον κειμά. Κάνουμε το ίδιο και με το καρότο και το κολοκύθι. Ψιλόκόβουμε και το κρεμμύδι και το προσθέτουμε! Μουλιάζουμε το ψωμί στα υγρά που άφησαν τα λαχανικά μας και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά να τραβήξουν τα ζουμιά τους.

Έπειτα πλάθουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι. Είναι έτοιμοι και πολύ γευστικοί μόλις κοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές τους!!

 • Για να γίνει ακόμα πιο μαμά σέρβιρε τους με κλασική σαλάτα, γιαούρτι, πατατούλες ή ρυζάκι!!

Καλή σας όρεξη μαμαδίστικα!!!

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα! Η απόλυτη καλοκαιρινή πίτα!

Συνδύασε την με παγωτό βανίλια ή λεμόνι και δώσε σε σένα και τους καλεσμένους σου άρωμα και γεύση, γαργαλίζοντας τους ουρανίσκους σας με την μοναδική της γεύση!

Φυσικά μην πεις όχι στο μικρό σου που την μυρίζεται και ρωτά: «τι είναι αυτό;»

Χωρίς ζάχαρη και με απλό βιολογικό σιμιγδάλι καλαμποκιού, την λεγόμενη πολέντα, ως βασικό υλικό έχεις αυτήν την ωραία πίτα!

Υλικά:

 • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
 • ½ ποτήρι αλεύρι Ζέας
 • 2 αυγά
 • 1 κουταλάκι B.P.
 • Ξύσμα από 2 λεμόνια
 • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
 • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
 • Βούτυρο για τη φόρμα

Για το σιρόπι:

 • 1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
 • 1 φλιτζάνι νερό
 • 1 ξύλο κανέλας
 • 4 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ χτυπάς τα αυγά, το γιαούρτι και το χυμό. Μόλις γίνουν ένα προσθέτεις το σιμιγδάλι, το ξύσμα και B.P., και ανακατεύεις ξανά πολύ καλά να γίνουν σαν χυλός!

Το βάζεις σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεις το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βράζεις μέχρι να κοχλάσουν όλα τα υλικά σου για το σιρόπι.

Το αφήνεις στην άκρη και αφού ψηθεί η πίτα και κρυώσει για 20 λεπτά περίπου, την μεταφέρεις σε πιατέλα λίγο βαθουλή, κόβεις σε κομμάτια και την λούζεις λίγο λίγο στο σιρόπι, δίνοντας χρόνο στα κομμάτια σου να τραβήξουν το σιρόπι!

Μετά από αυτό… απολαμβάνεις την γεύση του πορτοκαλιού αφήνοντας το μέλι και την κανέλα να σε γαργαλάνε ευχάριστα!!

°Περιμένω εντυπώσεις!!!

Τσάντα παραλίας με παιδιά vs τσάντα παραλίας χωρίς παιδιά!

Σαφώς το τι μεταφέρεις πριν από τα παιδιά είναι πολύ διαφορετικό μετά τα παιδιά!

Μια τσάντα παραλιας πριν τα παιδιά (π.π.) είναι όμορφη, μοδάτη, περιέχει πράγματα μόνο για σένα, άντε ίσως και κάτι του αμόρε, και φυσικά σου προσφέρει στυλ και άποψη!

Έχοντας ακόμα στυλ και άποψη, με τα παιδια (μ.π.), η τσάντα παραλίας περιέχει τα πάντα για τα παιδάκια σου και τα μόλις 2-3 απαραίτητα για σένα!

Μιας που το καλοκαίρι το αισθανόμαστε πλέον για τα καλά πάμε να δούμε τις δυο αυτές τσάντες και όσα περιέχουν!!

Τσάντα παραλίας π.π:

•2-3 πετσέτες! Μια για την ξαπλώστρα και οι άλλες για σκούπισμα-στέγνωμα!

•Παγωμένο νερό! Για ευνόητους λόγους! Η ενυδάτωση απαραίτητη τόσο για την ομορφιά μας όσο και για την καλή μας υγεία!!

•Αντηλιακή προστασία! Γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό σώματος και προσώπου, λαδάκι μαυρίσματος, σπρέι για δροσιά!

•Κινητό ή τάμπλετ! Βιβλίο για διάβασμα!

•Πορτοφόλι! No money no honey! Απαραίτητο σε κάθε μας βήμα!

•Φωτογραφική μηχανή! Ιδιαίτερο αξεσουάρ! Πλέον το κινητό μας την έχει αντικαταστήσει! Αλλά αν είσαι λάτρης υποβρύχιων καταδύσεων μια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή θα σου χρειαστεί!!

•Δεύτερο μαγιό και έξτρα ρούχα! Είμαι σίγουρη πως και εσυ όπως και εγώ δεν θες να τρέχεις καλοκαιριάτικα για «εξόντωση» μύκητα! Για πάρε μέτρα λοιπόν!!

•Κρέμα για τσιμπήματα και καψίματα! Ειδικά αν είστε άτομο με αλλεργίες τέτοια φαρμακευτικά σκευάσματα αποτελούν 🆘 για κάθε τσάντα παραλιας!

Τσάντα παραλιας μ.π.: (Για την ακρίβεια τσάντες παραλίας)

•2-3 πετσέτες… για κάθε παιδι!

•Νερό! Σνακ! Φρούτα! Σίγουρα δεν θες να πεινάσουν και να τρέχεις να ψάχνεις ιδανικά σνακ για τα παιδάκια σου! Μια πλήρως εξοπλισμένη παγωνιέρα η καλύτερη λύση!!!

•Αντηλιακή προστασία! Ότι και π.π συν αυτό το ειδικό σπρέι με δείκτη 50!

•Κινητό! Απαραίτητα φορτισμένο! Καμμία στιγμή τους δεν πρέπει να χάνεται!! Το βιβλίο των π.π. χρόνων, κάνε το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών σου!

• Πορτοφόλι! Με όλα τα απαραίτητα! Γιατί η παγωνιέρα μπορεί να γεμίσε πριν φύγετε από το σπίτι, αλλά λίγο τα παιχνίδια στην άμμο, λίγο το πλατσούρισμα ίσως φέρει μεγάλες πείνες!

• Αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή τότε! Κουβαδάκια και φτιαράκια τώρα! Οι υποβρύχιες καταδύσεις και οι βουτιές στα βαθιά έχουν μετατραπεί με μεγάλη επιτυχία σε κάστρα στην άμμο!

•Δεύτερα και τρίτα μαγιό! Ρούχα, εσώρουχα, πάνες, μωρομάντηλα, αντισηπτικά! Όλα αυτά που η τσάντα της μανούλας πάντα έχει, τώρα και στην παραλία! Θυμάσαι τι γράψαμε πιο πάνω! Τσάντες παραλίας για μ.π. εποχή!

• Κρέμα για μετά τον ήλιο! Κρέμα για τσίμπημα! Σπρέι για γδάρσιμο! Σπρέι ή κρέμα για το κάθε τι! Ξέρεις πολύ καλά τι σας ταιριάζει και τι σας είναι απαραίτητο! Μην το ξεχάσεις! Ειδικά αν πρόκειται η βόλτα στην παραλία να αποτελέσει την έξοδο του ΣΚ σας!

Παρασκευή σήμερα! Ξεκίνα το πακετάρισμα!

Καλά πλατσουρίσματα! Και περιμένουμε φώτο με το καλύτερο κάστρο της παραλίας!!

Και μην ξεχνάς #Denereis2019!

Για να είσαι στυλάτη και στην άλλη άκρη!

Είναι ακόμα Ιούνιος! Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις όλα αυτά που είπαμε για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, αφού κιόλας πήγε 25 Ιουνίου…

Τον αγαπώ αυτόν τον μήνα! Μην ρωτάς γιατί!

Τον αγαπώ γιατί γιορτάζω! Γιορτάζω τα γενέθλια μου! Γιορτάζω το καλοκαίρι! Γιορτάζω τον ήλιο, τις βόλτες στις παραλίες, τα πάρτυ, τα κοκτειλς! Γιορτάζω τον έρωτα, το πάθος, την αγάπη μου! Γιορτάζω όλα εκείνα που με κάνουν να χαμογελώ, να αισθάνομαι και να νιώθω! Γιορτάζω!!!

Το μυαλό γεμάτο σκέψεις σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα! Μακρινά ή κοντινά ταξίδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας! Διακοπές για πάντα!!! Αν δεν έχεις βρει ακόμα προορισμό κάνε κλικ εδώ!

Και αν και εσύ όπως και εγώ τρέχεις με τη σκέψη σε κάθε παραλία, μην τρελαίνεσαι! Υπομονή! Θε έρθει η στιγμή που η ξαπλώστρα και τα cocktails θα είναι η μόνη μας έγνοια!!!

Πριν όμως από όλα αυτά, και αφού ακόμα είσαι σε city mood, θα πρέπει να φτιάξεις βαλίτσα… πάντα όμως με στυλ! Κανε κλικ εδώ να θυμηθείς!, και συμπλήρωσε το look σου με το αξεσουάρ που αναβαθμίζει όλες μας τις εικόνες!

Αυτό, που ακόμη και το πιο απλό φόρεμα να φορέσεις μπορείς να το κάνεις να δείχνει απίστευτα κομψό, συνδυάζοντας το με τις αγαπημένες και άκρως καλοκαιρινές εσπαντρίγιες και με μια εντυπωσιακή τσάντα! Το μόνο που πρέπει να κάνεις, όπως καταλαβαίνεις, είναι να επιλέξεις προσεκτικά την τσάντα που θα ολοκληρώνει κάθε look σου.

 • Box bags –τσάντες που θυμίζουν  βαλιτσάκια από σκληρό πλαστικό ή δέρμα.

https://www.theoutnet.com/en-cy/shop/product/clutch-bags_cod5983760398320029.html#dept=

 • Bucket bags: οι τσάντες που θυμίζουν πουγκιά συνεχίζουν να είναι τάση, δερμάτινες, σε minimal ύφος και χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

https://www.follifollie.com/cm-en/city-vibes-small-handbag/HB18P023.html?dwvar_HB18P023_color=Gun%20Beige&cgid=bags-handbags#sz=12&start=17

 • Πλεκτές και ψάθινες: μια από τις μεγαλύτερες τάσεις, σε πολλές εκδοχές από ψάθα, δέρμα ή ξύλο.

https://www.asos.com/south-beach/south-beach-exclusive-straw-half-moon-bag-with-round-handle-and-cross-body-strap/prd/11429859?clr=natural&colourWayId=16340943&SearchQuery=handbag

 • Animal print: όπως τα ρούχα και τα παπούτσια, έτσι και οι τσάντες δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν από το μεγαλύτερο trend τα animal prints. Leoperd, zebra, snake αλλά και cow print .

https://www.laredoute.co.uk/ppdp/prod-350147360.aspx?rmatt=tsid:1038544~cid:92882~cgid:928828985730~crid:50178908&awc=1496_1561448009_73ecd4098c95a9d14b5ce558b259d3f6&kaPt=affiliatewindow&kaTckM=pcwr&kaPcId=58244&kaAcId=222&kaTckId=79682&kaPgmId=1496&kaAdPtId=0&kaRdt=http://www.laredoute.co.uk/&omniturecode=Affliates-79682&rmatt=tsid:1038544&utm_source=affiliate&utm_medium=awin&utm_campaign=79682&utm_term=Editorial+Content&utm_content=ShopStyle+UK

 • Croco δέρμα: Το croco δέρμα είναι timeless αφού υπάρχει στο χώρο της μόδας πολλές δεκαετίες.

https://www.harveynichols.com/brand/rejina-pyo/326065-olivia-crocodile-effect-leather-box-bag/p3473543/?istCompanyId=c721e458-728e-4a28-bc83-6a1d2abf7708&istFeedId=c3bcc62b-7179-449e-93c6-b5c7a70d524c&istItemId=wqltalxax&istBid=t&_$ja=tsid:61548|kw:10|cgn:0RpXOIXA500&utm_source=ShopStyle+UK&utm_medium=affiliates&utm_campaign=1&ranMID=39654&ranEAID=2132980&ransiteID=0RpXOIXA500-gHoWuu.vKhmpSI7b.Pk5vA

 • Mini cross–body bags: οι τσάντες σε μικρό μέγεθος που μπορούμε να τις βάλουμε χιαστί στο σώμα, εκτός από βολικές και πρακτικές, είναι και άκρως στιλάτες.

https://www.theoutnet.com/en-cy/shop/product/shoulder-bags_cod7668287966589433.html#dept=INTL_Mini_Bags_BAGS

Και… καλές στυλάτες μας διακοπές!

Περιμένω photos, Instagram posts και hashtags #DeNereis και #Denereis2019

Από το σεξ και τον έρωτα στην…. «συγκατοίκηση με όρους»!

Καλοκαίρι και έρωτας!

Η ιδανική εποχή για να τα ζήσουμε όλα! Από one night stands(αν και ξεπερασμένα), μέχρι έρωτες δακρύων!

Πάθος και ένταση, ρομαντισμός και πόθος! Όλα μαζί ή και ξεχωριστά! Όπως και να έχει οι έρωτες του καλοκαιριού αποτελούν διαχρονικό θέμα στις παρέες ανδρών και γυναικών!

Είναι οι έρωτες που σβήνουν μετά από δυο, τρία ραντεβού, αλλά και αυτοί που ριζώνουν και οδηγούν στο γάμο και την οικογένεια!

Είναι οι έρωτες που ξεκινούν με ένταση αλλά και αυτοί που το φλερτ έρχεται ανάλαφρο σαν το καλοκαιρινό αεράκι!

Είναι οι έρωτες με όρους αλλά και αυτοί άνευ όρων!

Και όταν έρθει η στιγμή που όλα περνούν στο επόμενο επίπεδο εκεί ξεκινάς και ψάχνεις «την αλήθεια»… από φλερτ, σεξ και πάθος… στην συγκατοίκηση…

Τώρα η σχέση που βρίσκεται; Είναι ο ιδανικός; Με θέλει άραγε στα αλήθεια ή τον βολεύω;; Αυτά και αλλά πολλά περνούν από το γυναικείο μας μυαλό! Και όπως έρχονται φεύγουν αφού στο βάθος, πολύ ή λιγότερο, μας αρέσει!

Μας νοιάζεται και μας δίνει χώρο στο χώρο του! Γουστάρουμε το πρωινό ξύπνημα μαζί του,τις αγκαλιές του, τα φιλιά του αλλά και να ξεχνάμε πράγματα μας κοντά του! Σφραγίζουμε το χώρο μας και μας δίνουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε σύντομα για όσα «ξεχάσαμε»! Το ίδιο και με όσα «αναγκαστικά» δανειζόμαστε! Θα τα επιστρέψουμε την επόμενη φορά με λίγο άρωμα παραπάνω ή καλύτερα με λίγο από μας κολλημένο πάνω του!

Και μετά από όλα αυτά τα κάπως τυχαία, ο χώρος του γίνεται και δικός μας! Και όλα από δικά του γίνονται δικά μας! Η μια, δυο μέρες τη βδομάδα, συνήθως Σαββατοκύριακο, γίνονται τρεις, τέσσερις μέχρι να φτάσουμε στο κάθε μέρα και την τελική συγκατοίκηση!

Και εκεί όλα παίρνουν το δρόμο τους! Ο έρωτας μας βρίσκει το σπίτι του, και οι δυο μαζί ξεκινούμε τη δίκη μας κοινή ζωή!

Ευχή μας,  οι φετινοί έρωτες να είναι τόσο έντονοι και να κρατήσουν «για πάντα», ότι και αν αυτό σημαίνει!

«Για πάντα μαζί!»

Δίχρωμο κέικ Σαββάτου

Καλό Σαββατοκύριακο με ένα απλό κέικ φούρνου! Χωρίς αυγό, χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

• 3 μπανάνες μέτριες
• 6 κουταλιές ταχίνι 100%
• 1 κουταλάκι B.P.
• 1 ½ ποτήρι coconut milk
• 1 ποτήρι αλεύρι Ζέας ολικής
• 3 κουταλιές κακάο 100%
• 4 κουταλιές μέλι
• 20 γρ. Βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση:

Στο μύξερ ρίχνεις τις μπανάνες, το ταχίνι, το B.P., και 1 ποτήρι coconut milk. Τα ανακατεύεις όλα μαζί να γίνουν χυλός. Στη συνέχεια μοιράζεις αυτό το μίγμα σε ένα μπωλ. Το υπόλοιπο το αφήνεις στο μύξερ και προσθέτεις το κακάο και το μέλι. Στο μίγμα που έριξες στο μπωλ προσθέτεις το υπόλοιπο ½ ποτήρι coconut milk και το αλεύρι και ανακατεύεις να γίνουν χυλός!
Στη συνέχεια σε μια βουτυρωμένη φόρμα ρίχνεις πρώτα τον χυλό από το μπωλ και στη συνέχεια το χυλό από το μύξερ. Με ένα πιρούνι χαράζεις και ανακατεύεις, όσο και όπως θέλεις!
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά!!

Καλό ΣΚ!!

Weekend vibes!

Μπορεί η εβδομάδα να ήταν «κουτσή», αφού η Δευτέρα ήταν αργία, παρόλα αυτά ο καημός για αυτές τις δυο μέρες χαλάρωσης παραμένει ο ίδιος!!

Δεν χρειάζεται ύπνος μέχρι το μεσημέρι ή ξενύχτι μέχρι το πρωί για να το νιώσεις! Κάνε απλά δυο ερωτήσεις στον εαυτό σου: «Τι γίνεται συνήθως το ΣΚ σου;» Και «Τι θα ήθελες να κανείς το ΣΚ σου, για να έχεις ακόμα πιο όμορφες στιγμές;»

Το ΣΚ λοιπόν είναι εδώ και εμείς σου έχουμε 6 προτάσεις για να το κανείς ακόμα πιο ομορφο!

 1. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα από ότι συνηθίζεται! ΔΕΝ χρειάζεται ξυπνητήρι! Αφήστε τον οργανισμό σας να σας καθοδηγήσει όπως αυτός το έχει ανάγκη! Ένα ξυπνητήρι, με τον γνωστό ενοχλητικό ήχο της καθημερινότητας, θα σας προσφέρει μόνο ενόχληση!
 2. Πρωινή γυμναστική! Τι και αν είναι ΣΚ! Το σώμα όπως και το μυαλό μας χρειάζονται ξεμουδιασμα! Στο σπίτι ή στο γυμναστήριο 1 ώρα αρκεί για να γεμίσετε μπαταρίες και να νιώσετε το αίμα σας να κυλά ζεστό,  έτοιμο για weekend adventures!
 3. Βάλε στόχο! Κάνε τον εαυτό σου υπερήφανο και κάνε κάτι που ήθελες να κάνεις! Ότι και να είναι αυτό επιτέλους ζήσε το!!
 4. Φτιάξτε πρωινό! Αν τις καθημερινές αυτό αποτελεί πολυτέλεια, το ΣΚ είναι η στιγμή που όλη η οικογένεια θα συναντηθεί στο πρωινό τραπέζι! Pancakes, κρέπες, milkshake, καφές, φρέσκος χυμός! Ρίξε μια μάτια εδώ: www.denereis.com / we cook και θα βρεις νόστιμες και υγιεινές συνταγές για το πρωινό σου!!
 5. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου! Η δύσκολη καθημερινότητα και οι ανάγκες που έχουμε μας οδηγούν πολλές φορές μακριά από τον ίδιο μας τον εαυτό! Κάνε κάτι που πραγματικά σε χαλαρώνει! Από ένα προγραμμα spa, έως και μια σπιτική θεραπεία! Δες ταινία ή άκου μουσική! Διάβασε βιβλίο ή σέρφαρε στα διαφορά site που λατρεύεις!! Ότι και αν διαλέξεις, φρόντισε να σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεις χαλάρωση!!
 6. Επένδυσε στα hobby σου! Κάνε το για σένα! Ένα πρωινό ΣΚ είναι η καλύτερη στιγμή για να οργανώσεις το χρόνο σου και να βρεις χρόνο για το hobby σου!!
 7. Οργάνωσε την ΣΚ ρουτίνα σου! Δεν χρειάζεται να τα κανείς όλα κάθε φορά! Βρες αυτά που πραγματικά σε ικανοποιούν και δώσε χρόνο να τα εφαρμόσεις!! Ακόμα και να «τεμπελιάσεις», είναι ωραίο αν πραγματικά σε χαλαρώνει!

Τα ΣΚ είναι εδώ για να μας φροντίζουν και όχι για να μας πιέζουν!

Καλό Σαββατοκύριακο! Με κέφι και καλοκαιρινά φιλιά!

Καλοκαιρινή πιττα!

Με αγνά και φρέσκα υλικά, μπορείς να την πεις από τυρόπιτα μέχρι και λαχανόπιτα! Είναι εύκολη, γρήγορη, και πολύ οικονομική, αφού αρκεί να συνδυάσεις τα υλικά που ήδη έχεις στο ψυγείο σου! Χωρίς φύλλο και ακαταστασία στην κουζίνα έχεις πολύ γρήγορα ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ! Ευκαιρία τώρα που κλείνουν και τα σχολεία, να δώσουμε στα παιδιά μας κάτι διαφορετικό από τα σάντουιτς με αλλαντικά!

Υλικά:

 • 200 γρ. Χαλούμι τριμμένο (ή 100 γρ. Χαλούμι και 100 γρ. Αναρή αλατισμένη)
 • 300 γρ. Τυρί που λιώνει
 • 2 αυγά
 • 1 κουταλιά γιαούρτι
 • ½ φλυτζάνι coco milk
 • 3 ντομάτες ψημένες
 • 3 κολοκυθάκια μέτρια
 • 2 μελιτζάνες μέτριες
 • 2 κρεμμύδια μέτρια
 • 75- 100 γρ. Βούτυρο ανάλατο
 • 1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής Ζέας
 • Πιπέρι, κανέλα, μπαχάρια κατά προτίμησης

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζεις τα τριμμένα τυριά και λαχανικά και τα ανακατεύεις να γίνουν μίγμα. Στη συνέχεια χτυπάς αυγά, γιαούρτι, βουτυρο και coco milk, και τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μίγμα. Πρόσθετεις και ότι από μπαχαρικά σου αρέσει!  Ανακατεύεις και μόλις γίνουν ένα ρίχνεις και το αλεύρι. Ανακατεύεις και τα βάζεις σε ένα μεγάλο πυρέξ!

Ψήνεις στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.

Η πολυχρωμία των λαχανικών και τα αρώματα από τα μπαχάρια θα σε κάνουν να μην μπορείς να αντισταθείς! Σημείωσε δε πως οι θερμίδες είναι ελάχιστες ανα μερίδα και εύκολα μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα πλήρες γεύμα αν συνοδευτεί με φρέσκα σαλάτα!!

Καλή όρεξη χωρίς τύψεις!

Happy Father’s Day!

Θάλασσα κι αέρας, συναισθήματα και ήχοι!

Καλοκαίρι όμορφο!

Είναι το μπλέ της, είναι η ζεστασιά της, είναι η αύρα της κι δροσιά της μαζί! Είναι συνδυασμός που σε ταξιδεύει στο παρόν και ταυτόχρονα σε χρόνους και τόπους, που ίσως ποτέ να μην συναντήσεις!
Εικόνες γεμάτες συναισθήματα περιτριγυρισμένες με φωνές και γέλια από μικρούς και μεγάλους!

Αυτήν την εικόνα παίρνεις όταν ξαπλώνεις κάτω από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου και παρατηρείς με ηρεμία το απέραντο γαλάζιο όπως απλώνεται απλόχερα μπροστά σου!
Σου σπάει το ταξίδι ένα δυνατό μαμά όλο ενθουσιασμό! Γάργαρα γέλια γιατί η παγωμένη θάλασσα μόλις άγγιξε τα ζεστά ποδαράκια τους! Τσιριχτές φωνές γιατί η αμμουδιά απλώθηκε παντού στο σώμα τους!

Και τότε καταλαβαίνεις πως αυτές οι φωνούλες που μόλις σε έφεραν πίσω από το ταξίδι είναι αυτό που θα σε συντροφεύει πάντα!

Όπου και αν αυτό το πάντα σε οδηγήσει!

Είναι εκείνα τα προσωπάκια που με ένα βλέμμα τους θα ξέρεις αν όλα στη ζωή τους κυλούν όμορφα όπως ονειρεύονται ή αν αυτά που ονειρεύτηκαν σκόνταψαν σε εμπόδια..

Είναι αυτά τα πρόσωπα που με ένα απλό σε αγαπώ γεμίζουν ευτυχία! Είναι εκείνα τα χεράκια που γύρω από το λαιμό μου, με κάνουν να χαμογελώ και να αισθάνομαι πως στον κόσμο ολόκληρο μόνο αυτά υπάρχουν!

Και μαζί με αυτά είναι και αυτός ο υπέροχος μπαμπάς!, που μέσα σε όλα προλαβαίνει να είναι πάντα εκεί για εμάς! Ένας μπαμπάς που ξέρει να δίνει αγάπη και ευτυχία τόσο απλόχερα, μέσα από μικρές καθημερινές απολαύσεις!

Και ξέρεις πως είναι αυτός όταν στην απουσία του ακούς το κλασικό αλλά τόσο απαραίτητο:

« Που είναι ο μπαμπάς;», «πότε θα έρθει ο μπαμπάς;»

Κάτι που κάποτε έλεγες πολύ συχνά και εσυ! Για τον δικό σου μπαμπά! Τον δικό τους παππού! Και αβίαστα σκέφτεσαι τα όσα περήφανα έζησες εσυ μαζί με τον δικό σου μπαμπά, και ξέρεις πως χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν ίδιο! Γιατί σου έδωσε με τον καλύτερο τρόπο όσα ονειρεύτηκες! Έζησες στιγμές πολύχρωμες αλλά και μαυρόασπρες που σε έκαναν δυνατή και ονειροπόλα! Σου έμαθε όσα είσαι και όσα θες να ζήσεις! Για αυτό και δεν ξεχνάς πως το σημερινό Χρόνια Πολλά, το αξίζει για όλα τούτα και αλλά τόσα! Για εσένα αλλά και για αυτά τα μικρά πλασματάκια που τρελαίνονται να βρίσκονται μαζί του! Για τα χαχανητά που ακούς στην αγκαλιά του και τα απανωτά «παππού, παππού, παππού», στα παιχνίδια τους!

Και εκεί νιώθεις βαθιά μέσα σου, πως ναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου είναι αυτός που κάνει τα παιδιά σου να τον ψάχνουν!

Είναι αυτός που έχεις εσυ δίπλα σου και μαζί μοιράζεστε καθημερινά, χιλιάδες μικρά και μεγάλα γεγονότα!

Είναι αυτός που σε κάνει να γελάς και να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι!

Είναι αυτός που χτίζει τα όνειρα των δικών σου παιδιών για πράγματα μεγάλα και πολύχρωμα!!!

Χρόνια πολλά υπέροχε μπαμπά μας! Χρόνια πολλά μπαμπά και παππού μας!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ…

Είναι κάποιες  μέρες  που ξυπνάς και έτσι απλά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, είσαι κακόκεφη… κουρασμένη… δεν θες να σηκωθείς από το κρεβάτι… όλα σου μοιάζουν ατελείωτα και πολύ βαρετά!

Είναι όμως και αυτές οι άλλες μέρες που ξυπνάς ευτυχισμένη! Ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη σου χαράζεται, λες και είσαι από πίνακα ζωγραφικής! Γεμάτη όρεξη και καλή διάθεση, έτοιμη να κατακλύσεις τον κόσμο σου από ευτυχία και χαρά! Και πάλι, ακόμα και σε τέτοια περίπτωση, όλα έρχονται αβίαστα χωρίς να έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό.

Τέτοια όμορφη μέρα μου ξημέρωσε και εμένα! Και αναρωτήθηκα γιατί! Γιατί έτσι ξαφνικά! Και εκεί που το έψαχνα… σκέφτηκα εκείνον! Εμένα! Εμάς!!

Περάσαμε μια νύχτα «δύσκολη» θα έλεγα! Δούλευε μέχρι αργά! Κουρασμένος αλλά πάντα με το δικο του μοναδικό χιούμορ! Εγώ εκεί δίπλα του, να χαμογελώ, όπως μόνο αυτος ξερει να με κάνει! Από βαθιά μέσα μου, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας!

Ήθελε να ξεκουραστεί! Εγώ όμως ήθελα μια βόλτα με τη μηχανή! Η ελευθερία που νιώθω μαζί του σε συνδυασμό με αυτό το καλοκαιρινό αεράκι πάντα με κάνουν πιο δυνατή!

Δεν μου χάλασε χατίρι! Ποτέ δεν μου χαλάει!

Και αφού φτάσαμε σπίτι η τεράστια αγκαλιά του με ξημέρωσε ευτυχισμένη!

Σήμερα είμαι ευτυχισμένη και ξέρω γιατί…

Γιατί είμαι  τυχερή που ξυπνάω κάθε πρωί στην αγκαλιά του!

Things to do τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού!

Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, και ο χρόνος ποτέ δεν σταματά! Η πρώτη εβδομάδα από το καλοκαιρι μας θεωρείται κιόλας παρελθόν!!
Έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα θες να κάνεις αλλά ποτέ δεν προλαβαίνεις; Ή καλύτερα ποτέ δεν θα τα κάνεις αν δεν το πάρεις απόφαση και πεις πως φέτος όλα θα γίνουν, γιατί μου αξίζει;
Πάρε λοιπόν μια απόφαση και ακολούθησε τις συμβουλές της DeNereiνεράιδας και γίνε από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού όπως προστάζει η μόδα των social Influencer του καλοκαιριού!
Για να υποδεχθείς λοιπόν το καλοκαίρι όπως “του πρέπει” ρίξε μια ματιά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα!

 1. Φρόντισε τα άκρα σου! Κάνε μάνι-πεντι στα πιο φάσιον χρώματα της σεζόν που δεν είναι αλλα από τα Neon!
 2. Κάνε απολέπιση! Τόσο απλό και γίνεται και στο σπίτι! Πάρε ένα καλό scrub και κάνε σε όλο σου το σώμα. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζεις το σώμα σου να παραδοθεί στην γοητεία του ηλιοκαμένου alter ego!
 3. Για να βγεις όμως στην παράλια και να είσαι άνετη θα πρέπει πρώτα και αφού κάνεις το scrub σου, να περάσεις και μια βόλτα από το ινστιτούτο αισθητικής για μια καλή αποτρίχωση.
 4. Έκανες την αποτρίχωση! Το επόμενο βήμα για την παραλία ποιο είναι; Ένα καλό μαγιό. Καλό μαγιό =σωστό μαγιό! Σωστό μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο σου. Μην ακούς κανένα! Εσυ ξέρεις αυτό που σου ταιριάζει και θα σε κάνει να λάμψεις!!
 5. Τρέξε στο κοντινότερο φαρμακείο και πάρε αντιηλιακό! Δεν θέλεις ούτε να καείς όυτε να βάλεις σε κίδυνο τα νιάτα σου! Και να θυμάσαι πάντα: η ηλιοθεραπεία έχει ωράριο: 9-12 και 16:00-19:00
 6. Εφοδιάστηκες με αντιηλιακά…Τι μένει;;; Η καλή συντροφιά! Οργάνωσε λοιπόν και τον καλό σου και φύγαμε για το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μας!

Υ.Γ. Φώτος μην ξεχάσεις και πολλά ποσταρίσματα!! Εννοείται και εμάς Hashtag για να σε βρούμε!! #DeNereis

Καλό μας Καλοκαίρι!!

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ❤️⭐⭐⭐️🌸🌫

Μοιάζουν πολύ με όλα αυτά που βρίσκεις στην αγορά, αλλά σου υπόσχομαι πως δεν έχουν ίχνος ζάχαρης και συντηρητικά! Είναι τόσο αγνά που όταν τα δοκιμάσεις θα θες να έχεις μαζί σου κάθε μέρα για κάθε ώρα! Κι αν μικρά σου είναι στον παιδικό σταθμό και έχουν αναπτύξει ιδέα για πολλά από αυτά που βλέπουν να τρώνε τα συμμαθητάκια τους  και σε βρίσκουν αντίθετη,  τα συγκεκριμένα κρακεράκια θα καλύψουν αυτήν τους την ανάγκη!!

Απλά δοκίμασε τα!!

Υλικά:

2 φλυτζάνια αλεύρι λιναρόσπορου

2 ½ φλυτζάνια αλεύρι Spelt (Dinkel), ολικής άλεσης

1 φλιτζανάκι νερό χλιαρό

1 σακουλάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι κουρκουμά

1 αυγό

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι (περίπου) νερό για το ζύμωμα

Οδηγίες εκτελεσης

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Στη μέση ανοίγουμε μια λακούβα με το χέρι και ρίχνουμε τη μαγια! Στη συνέχεια ρίχνουνε το χλιαρό νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό για ζύμωμα, το οποίο ρίχνουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε.

Μόλις ζυμωθεί καλά και έχουμε μια ωραία αφράτη ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα πλάθουμε λίγο λίγο και δίνουνε σχήμα!

Προσωπικά χρησιμοποίησα cutters σε διαφορά σχήματα και μαζί με τα παιδάκια μου φτιάξαμε το υπέροχο υγιεινό απογευματινό μας σνακ, παίζοντας!

Ψήνουμε στις 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 12-15 λεπτά!

Είναι το τέλειο απογευματινό σνακ με ντιπ γιαουρτιού, cottage cheese, μέλι ή και σοκολάτα!

Οοοοουυυυυ Νοοοουυυυυ

Σχέση σαν παραμύθι! Σχέση αντισυμβατική! Σχέση περίπλοκη! Σχέση από ανάγκη! Σχέση με ένταση! Σχέση στήριξης και αγάπης! Σχέση αδελφική!

Δεν έχει σημασία πόσο κολλητές είστε! Δεν μετρά ποσό συχνά την βλέπεις! Ξέρεις ότι είναι εκεί! Την ψάχνεις όταν την θες και τη βρίσκεις πάντα έτοιμη!  Ακομα και το 2578 επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ σας, έληξε σαν να μην έγινε ποτέ!! Κάνει τα πάντα για σένα και εσυ για εκείνη!

Φυσικά ούτε που μπορείς  να σκεφτείς πως είναι να κάνεις κάτι, χωρίς να το συζητήσεις μαζί της! Και εννοείται τα μεταξύ σας κοινωνικά σχόλια εντός και εκτός τηλεφωνικών συνομιλιών αλατοπιπερώνουν τα απογεύματα σας!

Από την άλλη δεν ξεχνάς ότι της έχεις δανείσει απλόχερα και εκείνο το αγαπημένο σου παντελόνι που δεν το πήρες ποτέ πίσω… που όσο και να της ταιριάζει… το θες!!

Της αρέσει… λέει!

Τώρα για το άσπρο κοντομάνικο μπλουζάκι της που το φοράς με κάθε ευκαιρία, δεν γίνεται λόγος!

Την νιώθεις ακόμα πιο κοντά σου! Αυτή είναι η απάντηση!

Κι όταν απρόσμενα σου ξεστομίζει χωρίς φόβο «όχι», ή σου υψώνει λίγο παραπάνω τις φωνές ξέρεις πως έχει δίκαιο!

Κι αν πάλι σε αγριοκοιτάξει με εκείνο το χαρακτηριστικά παγωμένο της βλέμμα, που κατά τα αλλά ξέρει να κρύβει με μαεστρία στα πανέμορφα μάτια της, καρφί δεν σου καίγεται!

Οοοοουυυυυ Νοοουυυυ θα την ακούσεις συχνά να λέει γιατί απλά θέλει να σου δείξει πως σε ότι της λες υπάρχει και εκείνο το λίγο πιο χαλαρό!

«Χαλάρωσε αγάπη μου! Κι άλλες έγιναν μάνες και δεν τρελάθηκαν»!

Η γλυκούλα αδερφούλα που με ένα νεύμα σου ξεκινά και παίζει μονολόγους ολόκληρους που ακόμα και ο Σαιξπηρ θα ήθελε να έγραφε στο «The Taming of the Shrew», («Το ημέρωμα της Στρίγγλας»)!

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που όσο κι αν πληγώνεται, η γνώμη του καθενός δεν την χαράζει  πουθενά!

Γιατί πολύ απλά ξέρει να γελά και να αγαπά με την καρδιά της ακόμα και όταν τα ζόρια σφίγγουν!

Ξερει πολύ καλά να πατά γερά και να σε στηρίζει ακόμα και όταν τρελαίνεσαι!

Η αγάπη της για σένα και η αγάπη σου για εκείνη μόνο με εκείνη της μανας σας συγκρίνεται!

Σε έχει τόσο ψηλά που όλα τα άλλα…

δεν φαίνονται…

Γιατί σαν τα αδέρφια δεν βρίσκεις πουθενά αλλού! Η αγάπη αυτή ανεκτίμητη και σίγουρα γεμάτη αλήθεια!

Τα αγαπάμε τα αδέρφια μας, γιατί χωρίς αυτά δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε!

Περήφανη μάνα!

Όταν ξαφνικα συνειδητοποιείς πως είσαι έγκυος για πρώτη φορά, πριν καλά καλά μάθεις το φύλο ξεκινάς και σκέφτεσαι διαφορά!
Μαζεύεις τόμους ολόκληρους και ρίχνεις το διάβασμα της ζωής σου! Η google σε οδηγεί σε γνώσεις πολύ άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή, καθως επίσης ότι μαμαδίστικο κυκλοφορεί στις πλατφόρμες, γίνεται το νούμερο ένα στις αναζητήσεις σου!
Περιμένεις πως και πως να πάρεις στην αγκαλιά σου αυτό το πλασματάκι, χωρις πραγματικά να ξερεις τι είναι αυτό που θα σου συμβεί!! Φυσικά ακούς και ότι φανταστείς από τους ήδη γονεις, φίλους και συγγενείς, και όλο αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα!
Παρόλα αυτά, ότι και να σου πει κάποιος, όσα και να διαβάσεις ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόση αγάπη κυριολεκτικά μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο μέχρι τη στιγμή που θα γίνεις … μητέρα! Επειδή τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί, “γεννιέται” και η μητέρα!Και όλα παίρνουν το δρόμο τους και όλα μπορείς να τα κανείς, σαν να τα έκανες και χτες και προχτές και χρόνια ολόκληρα!

Και κάπου εκεί το παραμύθι ξεκινά! Όλα όσα άκουγες και σου έμοιαζαν παραμύθια και υπερβολές!, αρχίζεις και τα ζεις…, αλλάζεις γνώμη! Τα κάνεις ακόμα και εσυ η ίδια που λίγο ή πολύ τα κοροίδευες! Ενθουσιάζεσαι, τσιρίζεις με θαυμασμό για ότι καινούργιο σου δώσει το καμάρι σου, νιώθεις πως το δικό σου παιδί όλα τα μπορεί! Πρώτα χαμόγελα, πρώτες λέξεις, πρώτα βήματα!

Περήφανη!

Και κάπως έτσι κλείνεις το βρεφικό κύκλο και προχωράς στο νηπιακό!

Πρώτη μέρα στο σχολείο και να σου η φωτογράφιση και το ποστάρισμα! Πρώτη ζωγραφιά το ίδιο! Πρώτα όλα ξανά και ξανά!
Και έρχεται η στιγμή της πρώτης παράστασης! Περηφάνια που το παιδάκι σου θα είναι στη σκηνή και εσυ από κάτω με καμάρι να χειροκροτάς! Δακρύζεις!, φυσικά χωρίς λόγο! Απλά γιατί το καμάρι σου είναι εκεί απέναντι και νιώθεις πως έχει υπερβεί εαυτό! Κι ας μην άκουσες στιγμή τη φωνούλα του!

Και όλα αυτά επαναλαμβάνονται κάθε φορά που γίνονται ξανά! Και ξανά… Και το βλέπεις δεν είσαι η μόνη! Είναι και η μπροστινή μαμά, και η δίπλα, και αυτή από πίσω! Για όλες το δικό τους παιδί είναι το καλύτερο!

Αλλά εσυ μέσα σου το ξέρεις!

Το δικό σου παιδί είναι απλά… το καλύτερο!

Και έτσι όλα εκείνα τα μαμαδίστικα που άλλοτε θα σου φαινοντουσαν περίεργα εώς και τρελά, τώρα πια είναι η τέλεια αντίδραση!

Γιατί τα παιδάκια μας είναι η ζωή μας!
Και τώρα πια ξέρουμε πως αγάπη χωρίς όρια υπάρχει!

Δεν μοιράζεται… πολλαπλασιάζεται! Η αγκαλιά σου είναι τεράστια και τα χωρεί όλα! Γιατί μόνο η δίκη σου αγκαλιά είναι το γιατρικό σε κάθε τους πόνο, δάκρυ ή ανάγκη!

Ο μονόλογος της νύχτας

Το τοπίο ήσυχο!

Το νυκτερινό πέπλο του ουρανού έχει σκεπάσει απ’άκρη σ’ακρη τον ορίζοντα. Οι σκέψεις στο μέσο της νύχτας ζωντανεύουν τη σιωπηλή πραγματικότητα της ψυχής.

Η ώρα περασμένη…

Το βλέφαρο βαραίνει αλλά η επόμενη σκέψη με ξυπνά ξανά. Και επαναλαμβάνεται… και γίνεται και λίγο πιο μετά ξανά…και ξανά…

Έχει φτάσει 4.14.

Η ενέργεια αλλάζει. Κάπου ανάμεσα στο σκοτεινό ακόμα τοπίο φαίνεται πως κάποιοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την μέρα τους. Στον αγώνα για την επιβίωση…, για μια δουλειά που θα τους δώσει με κόπο το εισιτήριο για κάτι ομορφότερο από αυτό που έχουν.

Ο αναστεναγμός του γιου μου στο διπλανό δωμάτιο με φέρνει πάλι πίσω… σηκώνομαι να τους δω.

«Κοιμούνται τα μωρά μου τα καλά», η πρώτη μου σκέψη. Μένω και τους κοιτάζω. Σκύβω και τους φιλώ. Ένα φιλί και ένα σ’ αγαπώ ακόμα και στον ύπνο τους πάντα χρειάζεται! «Ω, ναι έχω δίκαιο», μου λέει το αγόρι μου που χαμογελά στον ύπνο του!

Σε 1 μήνα περίπου άλλη μια ψυχούλα θα γεμίσει αυτό το σπίτι!

Μεγάλωσε η οικογένεια μας… σκέφτομαι και επιστρέφω στο κρεβάτι μου. Κάθομαι για λίγο και έπειτα ξαπλώνω. Γέρνω προς το μέρος σου, σηκώνω το χέρι σου και χουχουλιάζω στην αγκαλιά σου! Λατρεύω αυτήν την αίσθηση που μου αφήνει η μυρωδιά σου και το γυμνό σου στήθος…

Ο ύπνος ακόμα δεν με παίρνει.. σε λίγο όλα γύρω μου θα ζωντανέψουν! Σαν εικόνες από βιβλίο. Το βιβλίο της καθημερινότητας μου. Θα πρέπει να τρέξουμε για το σχολείο, για τη δουλειά, για όλα εκείνα που θα γράψουμε στο δικό μας βιβλίο. Κι όπως εμείς έτσι και τόσοι άλλοι γύρω μας!

Ξημερώνει σιγά σιγά! Η μουσική της φύσης αρχίζει να παίζει τις πρώτες νότες! Οι πρώτοι ήχοι βγαίνουν και ζωντανεύουν το ηχόχρωμα και της σημερινής μέρας…

Σε χαιρετώ, στη σκέψη μου κάθε στιγμή! Είναι λες και σου δίνω ραντεβού να ανταμώσουμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία! Με αφήνεις γνέφοντας μου από μακριά πως ακόμα είσαι μαζί μου… παίρνω ικανοποίηση έστω κι έτσι και μαζί με ένα δάκρυ, σου θυμίζω πως ακόμα σε αγαπώ όπως όταν ήσουν εδώ…

Η ζεστή σου ανάσα στο λαιμό μου, με φέρνει πίσω! Μαζεύω πόδια, σκουπίζω το τελευταίο δάκρυ μου και κουλουριαζομαι ακόμα πιο κοντά σου! Πάντα δίπλα μου…, θυμάμαι τα λόγια της: «ποτέ μην ακούσω να παραπονιέσαι!»

Ευγνώμων!

Απέξω βλέπω τα πινέλα της φύσης…,  μόλις ξεκίνησαν δουλειά! Ο καμβάς του σήμερα άρχισε να γεμίζει με χρώματα…, μέχρι και πάλι το μαύρο πέπλο να καλύψει τον ουρανό, αφήνοντας τη δική του μαγεία να μας παρασύρει σε δρόμους και τόπους μαγικούς…, μέσα από τους ήσυχους τόνους μιας άλλης νύχτας…

Καλοκαιρινές διακοπές: 9 must have της βαλίτσας σου!

Τελευταία βδομάδα Μαΐου και η Άνοιξη μας αποχαιρετά με θερμοκρασία που είτε το λες είτε όχι, θες διακοπές! Η διάθεση είναι ανεβασμένη!, και το καλοκαιράκι μολις μια βδομάδα μακριά! Τα μπάνια λίγο πολύ, ξεκίνησαν, τα beach bars ανέβασαν ρυθμούς, και τα καλοκαιρινά must do or must have, στα πλαίσια των φετινών μας διακοπών, ξεκίνησαν!
Και μιας και το που θα πάμε το αποφασίσαμε ήδη, αν όχι just check here love, Καλοκαίρι 2019! 5 must προορισμοι!, τι μας μένει;

Πάμε να φτιάξουμε βαλίτσα!

9 must have της βαλίτσας σου:
• Καλοκαίρι χωρίς μαγιό δεν μοιάζει… καλοκαίρι! Μαζί λοιπόν με το μαγιό σου, βάλε γυαλιά ηλίου, πετσέτες θαλάσσης, αντηλιακά σώματος/ προσώπου και μαλλιών, after sun lotion, lip balm και καπέλο! Μικρό ή μεγάλο ανήκει στα must have!
• Αέρινα φορέματα να σέρνουν το άρωμα σου στην ηχώ της καλοκαιρινής δροσιάς!
• Σορτς, crop top, lingerie tops, για στιγμές καλοκαιρινής δράσης!
• Σαγιονάρες και σανδάλια για κάθε λεπτό που τα ποδαράκια σου θα πρέπει να αφήσουν τη ζέστη αμμουδιά και τη δροσερή θάλασσα!
• Προσωπικά καλλυντικά, γιατί όπως και να το κάνουμε η ομορφιά χρειάζεται πάντα το σύμμαχο της!
• Αγαπημένο βιβλίο, για αν νιώσεις ότι θες να ταξιδέψεις μέσα από τις γραμμές και τις φυλλάδες!
• Διαβατήριο/ ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες, ασφάλεια υγείας, άδεια οδήγησης, εισιτήρια, μετρητά! Πάντοτε απαραίτητα!!!
• Φορτιστή, ακουστικά,σημειωματάριο και στυλό. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο! Αλλά να μην κρατήσεις μια σημείωση όταν και εάν σου έρθει;
• Καλή θετική διάθεση!! Χωρίς αυτήν τίποτα δεν μοιάζει ίδιο!Και γιατί να την αφήσεις στο σπίτι;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλα μοιάζουν και φέτος μαγικά!

Happy 2nd Birthday μοναδικό μου πλάσμα!

Σε πήρα στα χέρια μου ακριβώς πριν 2 χρόνια! 1.12 το μεσημέρι ήσουν μαζί μας!

Σε γνώριζα ήδη!

Ήσουν μαζί μου από το προηγούμενο καλοκαίρι! 9 μήνες στην κοιλιά μου και 2 ολόκληρα χρόνια μαζί μας!

Θυμάμαι κάθε πρώτη μας στιγμή! Πρωτο βλέμμα, πρώτο γέλιο, πρώτο μαμά!

Ένα αγόρι τόσο λαμπερό, γελαστό και πολύ ξεχωριστό! Γεμάτο ζωή και ανεμελιά!

Εκείνο το πλάσμα που πάντα δίνει ενέργεια σε ότι υπάρχει γύρω του! Ένα αγόρι που λατρεύει να τρέχει, να πηδά, να νιώθει,να γελά δυνατά!

Το δικό μου αγόρι! Ο τρελός τίγρης μου!

Χρόνια πολλά, μοναδικά και υπέροχα! Ευχές γεμάτες χρώματα που οι λέξεις δύσκολα μπορούν να τις περιγράψουν!

Σε λατρεύουμε!

Κέικ με κανέλα και ταχίνι

Τις ευεργετικές ιδιότητες από το ταχίνι τις γνωρίσαμε ξανά! Την νοστιμιά του όλοι την γνωρίζουμε, ειδικά όταν συνδυάζεται με κανέλα και μέλι!!

Ένα απόλυτα υγιεινό κέικ για μικρούς και μεγάλους!!

Υλικά:

2 αυγά

2 κουταλιές ταχίνι 100%

3 κουταλιές μέλι

6 κουταλιές αλεύρι βρώμης

1 κουταλάκι b.p

2 κουταλάκια κανέλα

20γρ. Βούτυρο ανάλατο (μόνο για βουτυρωμένα της φόρμας)

1 ποτήρι coconut milk

Εκτέλεση:

Χτυπάς τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός και έπειτα προσθέτεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά! Μόλις γίνουν ένα ομορφο μίγμα, σαν χυλός το ρίχνεις στην βουτυρωμένα φόρμα και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις.

Θα το λατρέψεις! Η κανέλα σου σπάει τη μύτη και το ταχίνι με το μέλι γαργαλάνε τον ουρανίσκο σου!!

Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού ή φέτες και δώστε επιπλέον άρωμα κ γεύση!!

Καλή επιτυχία!! Περιμένω εντυπώσεις!!

Πρωινό «λαχάνιασμα»! Έχει αποτελέσματα!!

Το καλοκαιράκι καταφθάνει και ενόψει παραλίας εσύ αποφασίζεις ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχεις το ιδανικό σώμα!

Από τον Μάιο και μετά η διατροφή σου έγινε απαιτητική και η γυμναστική αρκετά σκληρή! 2 βδομάδες πριν μπει επίσημα το Καλοκαίρι και το πρόγραμμα δεν αποδίδει όσο θα ήθελες..

Εγώ σου προτείνω να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις πρωινή γυμναστική!

5 Λόγοι να πεις ναι στην πρωινή γυμναστική:

#1.Ο μεταβολισμός , θα ξυπνήσει! Η πρωινή γυμναστική ξυπνάει τον οργανισμό και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού, συμβάλλοντας έτσι στη γρηγορότερη απώλεια των περιττών κιλών που όπως και να το κάνουμε , αυτός είναι και ο στόχος!

#2.Συγκέντρωση και καλύτερη απόδοση! Ένα από τα πλεονεκτήματα της πρωινής προπόνησης είναι ότι είστε περισσότερο σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας!

#3.Σου αφήνει ελεύθερη την υπόλοιπη ημέρα…Και δεν χρειάζεται να έχεις «τρέξιμο» μετά την δουλεια! Κανε την πρωινή γυμναστική σου και αφιέρωσε όλο το απόγευμα στους αγαπημένους σου!

#4.Η διάθεση στα ύψη! Και δεν με νοιάζει που ο συνάδελφος ξύπνησε στραβά , ούτε γιατί ο καφές εχει περισσότερο γάλα! Ούτε καν που το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπα!Εγώ έχω καλη διάθεση γιατι εκανα  πρωινή γυμναστική!

#5.Και τελος! Βρήκα ακόμα ένα λόγο να ξέρω γιατί στο δρόμο δεν περνώ απαρατήρητη! Η πρωινή γυμναστική φροντίζει το σώμα μου και ταυτόχρονα μου δίνει εκείνη την έξτρα λάμψη!

Εσύ;

Τι λες θα το δοκιμάσεις;

Λάμψε φυσικά!

Μπορεί να μην είμαι μακιγιέζ αλλά η αγάπη μου για τον εαυτό μου, να είμαι πάντα όμορφα περιποιημένη, με έμαθε να χρησιμοποιώ τα πινέλα μου σαν επαγγελματίας μακιγιέζ!

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις ιδιαίτερες τεχνικές μακιγιάζ για ένα λαμπερό καθημερινό πρόσωπο! Λίγη καλή διάθεση και μερικά λεπτά μόνο για σένα!

Για τις ιδιαίτερες στιγμές, εκεί που το κάτι παραπάνω, άστο στην/ στον  ειδικό!

Πάρε λοιπόν μιαν ιδέα, από τα μικρά μου μυστικά και…  λάμψε φυσικά!

Μετά από ένα πολύ καλό καθαρισμό με λοσιόν ή σαπούνι πάντα απλώνεις την κρέμα ημέρας σου και την αντηλιακή σου. Τώρα πια που τα 35αρια άρχισαν να κτυπάνε είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη!

Ξεκίνα να απλώνεις το μέικ απ σου. Εγώ προτιμώ το υγρό μέικ απ,  γιατί απλώνεται εύκολα και με κυκλικές κινήσεις στα δάκτυλά μπορείς να το εφαρμόσεις σαν επαγγελματίας!

Στη συνέχεια φτιάξε μάτι!

Χρώματα απαλά, φυσικά ροζ και μπεζ, θα δώσουν τη φυσική όψη που χρειάζεσαι για το πρωί αλλά και για την υπόλοιπη μέρα, όπου και αν καταλήξεις!

Έπειτα άπλωσε την πούδρα σου σε όλο το πρόσωπο ταμποναριστά. Το ειδικό πινέλο πούδρας θα σε βοηθήσει να μην μοιάζεις με σοβατισμένη κούκλα!

Εφάρμοσε  τη μάσκαρα σου!

Προσωπικά λατρεύω το γατίσιο σέξι βλέμμα, για αυτό χρησιμοποιώ την ανάλογη μάσκαρα!, καθώς και το έντονο μαύρο χρώμα στις βλεφαρίδες! Μου τονίζει τα πράσινα μάτια μου!

Και από εκεί πέρασε στα μαγουλάκια σου!

Ρίξε χρώμα και ζωντάνεψε τα! Κοραλλί ή ροζ ή μια απλή τερακότα πάντα δίνει το απαραίτητο χρώμα που χρειαζόμαστε για μια έξτρα λάμψη! Τόνισε όσο θες,  φτάνει να λάμπεις!

Τελείωσε με το αγαπημένο σου κραγιόν! Σε τόνους φυσικούς, ροζ, nude ή και κόκκινους τα χείλι πρέπει να τονίζονται! Σε μένα το κόκκινο είναι καθημερινά απαραίτητο!

Και κάπως έτσι ολοκληρώνω τη φυσική μου καθημερινή έξτρα λάμψη για καλύτερη διάθεση και φυσικά ομορφότερο πρόσωπο!

Εύκολα και απλά βήματα που σίγουρα όλες μπορούμε να προσφέρουμε στο εαυτό μας!

Και μην ξεχάσεις, για να μπορείς και αυριο να είσαι λαμπερή,  πρέπει απόψε  να κάνεις ένα καλό ντεμακιγιάζ πριν πας για ύπνο και να βάλεις  την αγαπημένη σου κρέμα  νυχτός για αναζωογόνηση και θεραπεία!

Από μας, καλή συνέχεια με λάμψη!!

Μοιράσου και εσύ τα μικρά σου μυστικά μαζί μας, αφήνοντας σχόλιο ή επικοινωνώντας μαζί μας!

Σουφλέ σοκολάτας με αλεύρι καρύδας

Θα σου μοιάζει με πείραμα μόλις διαβάσεις τα υλικά, αλλα μόλις το φας θα καταλάβεις πως δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το γνωστό υγρό κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

 • 1 φλυτζάνι αλεύρι καρύδας
 • 3 κουταλιές κακάο
 • 1 κουτάλια χαρουπόσκονη
 • 2 κουταλιές μέλι
 • 4 αυγά
 • 1 φυτζανι coconut milk
 • 75 γρ. Βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο. Κατεβάζεις από την φωτιά και ρίχνεις μέσα το κακάο, τη χαρουποσκονη και το μέλι. Ανακατεύεις και μόλις γίνουν υγρό μίγμα ρίχνεις και το coconut milk.

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάς τα αυγά και προσθέτεις το αλεύρι. Μόλις γίνουν μίγμα προσθέτεις σιγά σιγά το μίγμα σοκολάτας από το κατσαρολάκι και τα ανακατεύεις όλα μαζί!

Ρίχνεις το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος φούρνου ή σε σιλικόνη και ψήνεις στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για μόλις 14 λεπτά!

Σερβίρεις με φράουλες και μούρα  παγωμένα!

Νύχια που εντυπωσιάζουν!

Κυριακή και χαλάρωση! Ζηλευτές στιγμές για τη σκληρή εβδομάδα που έρχεται!

Είτε είσαι στην ξαπλώστρα της παραλίας, είτε στο ωραίο σου σπιτάκι, καθώς χαλαρώνεις ρίξε μια ματιά στα νύχια του καλοκαιριού!

Τα χρώματα που θα προσθέσουν μια πιο σεξυ και λαμπερή διάθεση στα άκρα σου! Τα σημεία εκείνα που κάθε γυναίκα που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της πρέπει πάντα να έχει περιποιημένα!

Κι αν δεν έχεις χρόνο για επισκέψεις σε ινστιτούτα, πίστεψε με στην αγορά θα βρεις πολλές εναλλακτικές λύσεις, μιας και σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν βγάλει σειρές που στεγνώνουν γρήγορα και δίνουν την αίσθηση του μανικιούρ- τζελ!

Διάλεξε λοιπόν χρώματα λαμπερά και εντυπωσιακά που σε συνδυασμό με την μαυρισμένη σου επιδερμίδα θα λατρεύεις και εσυ η ίδια να χαζεύεις!

Δες τι σου προτείνουμε και φρόντισε να λάμψεις:

1. Κόκκινο, το διαχρονικό

#2. Neon, η τάση της σεζόν στα πάντα

3. Άσπρο, το κλασικό

4. Μαύρο, το διαφορετικό

5. Nude, σικ και πάντα εντυπωσιακό

Ξανθομαλλούσα νεράιδα!

Ήσουν και εσυ από εκείνα τα κορίτσια που από μικρά λάτρευαν τα μακρυά κατάξανθα μαλλιά της αγαπημένης μας Barbie;
Επιτέλους μεγάλωσες και ήρθε η ώρα να βρεις το θάρρος και να πας στον κομμωτή σου και με αποφασιστικότητα να του πεις: «Θέλω να γίνω σαν και αυτή!», δείχνοντας την φωτογραφία της ξανθιάς influencer από το instagram χωρίς να σε νοιάζουν οι συνέπειες!
Εγώ είμαι μια από αυτές που πριν μερικά χρόνια επέλεξα τη σεξι ξανθιά Hoskelsa, αγγελάκι της Victoria’s Secret , και χωρις να το σκεφτώ και πολύ , μπήκα, έδειξα, … και πήρα!
Και βγαίνοντας από το κομμωτήριο ήμουν το πιο ευτιχισμενο κοριτσι στον κόσμο!
Εχω τρομερό φετίχ με τα μαλλιά μου!Τα θέλω λαμπερά, υγιή και ξανθά! ! Ναι!, όπως της Frozen Ελσας, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!

Και επειδή αν είσαι Blonde Lover, σίγουρα με καταλαβαίνεις σου έχω μερικά μυστικά για το πως θα τα πετύχεις:

• Για λαμπερό ξανθό βρες πρώτα τον κομμωτή που εμπιστεύεσαι και έχε υπομονή! Καμμία δεν γεννήθηκε φυσική άσπρομαλλούσα ξανθιά!
• Κάνε θεραπείες! Τώρα αναρωτιέσαι « τι να σημαίνει αυτό το θεραπείες;»
Θα σου πω! Όπως μου είπαν και εμένα, και πολύ καλά κάνω σωστά!!
1) Θεραπεία κερατινης: Υπόσχεται μαλλιά ίσια, λαμπερά και απαλά και απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν σπαστά ή πολύ σγουρά μαλλιά.
Γιατι να την επιλέξεις:

1. Θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αφού δεν θα τα ταλαιπωρείς άλλο με σεσουάρ και πρέσες.

2. Ακόμα κι αν τα μαλλιά σου είναι ήδη ίσια, μπορείς να κάνεις κερατίνη, για τα βοηθήσεις να δείχνουν πιο υγιή.

3. Τα θεαματικά αποτελέσματα θα κρατήσουν 3-4 μήνες.

4. Η διαδικασία γίνεται μόνο στο κομμωτήριο από επαγγελματίες κομμωτές και χρειάζεται 2 ώρες για να ολοκληρωθεί.

5. Για 3 μέρες μετά την διαδικασία δεν πρέπει βρέξεις τα μαλλιά σου και ούτε να τα πιάσεις κοτσίδα.

6. Μετά την θεραπεία και για τους επόμενους 4 μήνες, θα πρέπει να τα λούζεις μόνο με τα ειδικά shampoo που θα προμηθευτείς από τον έμπιστο κομμωτή σου! Είναι μια θεραπεία που κοστίζει λίγο περισσότερο από €100 αλλά αντέχει!

Σου προτείνω να την κανείς μια εβδομάδα πριν την βαφή αφού λόγω των προϊόντων θα δεις μια μικρή αλλαγή στο καθαρό «άσπρο»!

2)Θεραπεία με βλαστοκύτταρα: Δουλεύει μέσα στην τρίχα! Αναδομεί και ξανάγεννά την τρίχα. Απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν ταλαιπωρημένα μαλλιά, και φυσικά σε εμάς τις ξανθές! Είναι μια πολύ οικονομική θεραπεία που βλέπεις αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Γίνεται στο κομμωτήριο και χρειάζεται μόλις 15λεπτα για να ολοκληρωθεί! Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη δουλειά από μέρους σου, μόνο συνέπεια στα ραντεβού σου. Καλό είναι να γίνει επανάληψη της θεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα!

• Μην ξεχνάς να είσαι συνεπής και στα ραντεβού για τη βαφή! Κάθε 4 βδομάδες ακριβώς! Εγώ έχω μόνιμο ραντεβού στο κομμωτήριο και φυσικά δεν αλλάζω ποτέ κομμωτή!

• Κοίτα ο κομμωτής σου να έχει πείρα σε αυτό που κάνει για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις «δύσκολες μέρες», που η ρίζα επιμένει σε αυτό το άσχημο κίτρινο!

• Η περιποίηση πρέπει πάντα να συνεχίζεται και στο σπίτι! Προμηθεύσου με τα σωστά προϊόντα , shampoo για ξανθά μαλλιά , μάσκα για ενυδάτωση και φυσικά το αγαπημένο λαδακι που δίνει και λάμψη και ενυδάτωση!

• Και το τελευταίο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο αντιηλιακό!

Μην ξεχνας, για εκθαμβωτικό ξανθό πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένες και να εξοπλίσουμε το ντουλάπι του μπάνιου μας με τα σωστά προϊόντα! Ειδικά όταν ο μήνας είναι Μάιος και το καλοκαίρι είναι εδώ!

Once a blonde , always a blonde!

ΣΚ! Είναι εδώ!

ΣΚ!! Το περιμένεις πως και πως και έχεις κάνει τόσα σχέδια… Να ξεκουραστείς, να ερωτευτείς, να γεμίσεις μπαταρίες! Κάντα όλα!! Μην αφήσεις τίποτα για το επόμενο!

Βγες, πιες, “make love not war” και επέστρεψε τη Δευτέρα ανανεωμένη και έτοιμη για το επόμενο ΣΚ!!

Γιατί εδώ που τα λέμε τι είναι αυτό που μας μένει;; Οι εμπειρίες! Οι αναμνήσεις της ικανοποίησης και των ευχάριστων στιγμών!!

Και με τέτοιο καιρό!, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα μυρίζει, η αμμουδιά σε προσκαλεί να την πατήσεις, τι πιο όμορφο από έναν έρωτα στο πλάι σου!

Ακόμα το σκέφτεσαι; Το καλοκαίρι είναι εδώ! Μαζί και η καλή μας διάθεση! Μην περιμένεις να έρθει από τη δουλειά και να σε ρωτήσει πως θες το ΣΚ σας!

Πάρε τα ηνία στα χέρια σου! Θυμάσαι τι είπαμε χτες!; Η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη, σεξυ και να εκπέμπει σιγουριά! Συν όλα τα αλλά! Δες εδώ Δυναμική γυναίκα! Προτέρημα ή ελάττωμα; να θυμηθείς!

Εξέπληξε τον!

Προετοιμάσου και άστον να σε βρει σε τρελά κέφια! Προλαβαίνεις σίγουρα να εφοδιαστείς με καινούργια πικάντικα εσώρουχα!

Παίξε μαζί του και κάνε τον να νιώσει πως το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά!

Χαλάρωσε τον σε μια μπανιέρα γεμάτη αιθέρια έλαια και αρωματικά κεριά! Το κρασί ή την σαμπάνια άστην για μετά! Τα χέρια του τα θες σίγουρα ελεύθερα!

Παρασκευή μεσημέρι και ακόμα δεν πειστικές πως το δικό σας ΣΚ είναι εδώ;; Χαμογέλασε και τρέξε!

Δυναμική γυναίκα! Προτέρημα ή ελάττωμα;

Έχεις περάσει τα πρώτα άντα και είσαι μόνη…

Ψάχνεις να βρεις το γιατί!;

Περνάς  καθημερινά στρατιωτικό έλεγχο! Αν πάχυνες, τι χρώμα είναι τα μαλλιά σου, γιατί φόρεσες αυτό το φόρεμα, γιατί δεν χαμογελάς!!

Στο γραφείο όλοι οι «τακτοποιημένοι» συνάδελφοι προσπαθούν να σου βρουν ταίρι, να σε αποκαταστήσουν επιτέλους και σένα!

Και όταν λέω συνάδελφοι εννοώ αυτόν τον λιγούρη που έχει φάει κόλλημα μαζί σου τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά… φοβάται να στο πει!  Εσύ όμως το βλέπεις! «Μηδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», όπως μάθαμε και στο σχολείο!!

Και η «καλή σου φίλη» από το διπλανό γραφείο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μάθει τι παίζει στο κρεβάτι σου…Όχι γιατί την νοιάζει αλλά γιατί ο δικός της δεν ασχολείται πια μαζί της! Τι να κάνει και αυτή; Κάθε φορά που ακούει αντρικό όνομα της ξυπνάνε διάφορα ένστικτα που ο καλός της, της κοίμισε βαθιά!

Η διευθύντρια σου από την άλλη, όλη αυτή  την μοναξιά την αποδίδει στον δυναμισμό σου και στο βεβαρημένο σου πρόγραμμα! Που μεταξύ μας , από ζήλεια κάθε μέρα στο κάνει ακόμα πιο βαρύ!

Πολλοί θεωρούν πως δυναμισμός και θηλυκότητα δεν πάνε μαζί!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ο δυναμισμός σε μία γυναίκα είναι θέμα αυτοπεποίθησης ενώ η θηλυκότητα είναι κομμάτι της γυναικείας της φύσης.

 Γιατί το ένα να αναιρεί το άλλο;

Μήπως τελικά η θεωρία από τα παλιά εκείνα χρόνια για το αδύναμο φύλο δεν ερμηνεύεται σωστά;

 Από τη μία ζητούν μια γυναίκα που να ξέρει τι θέλει και να τα βγάζει πέρα μόνη της, και από την άλλη την κατηγορούν πως έχει μπερδέψει τους ρόλους!

Η γυναίκα πρέπει να είναι λίγο από όλα.

 Όμορφη και sexy! Να εκπέμπει σιγουριά και όχι ανασφάλεια! Να δείχνει λίγο αφελής, για να μπορεί να τα φέρνει όλα στα μέτρα της… Και από μέσα της έξυπνη! Τόσο έξυπνη όμως, που να ξέρει πολύ καλά πώς να δείχνει λιγότερη εξυπνάδα εκεί που χρειάζεται!!

Δυναμική γυναίκα σημαίνει και ερωτεύσιμη γυναίκα!

Προτέρημα ή ελάττωμα;!

Καλοκαίρι 2019! 5 must προορισμοι!

Και επιτέλους ήρθε καλοκαιρακι! Μας ζόρισε λίγο φέτος, αλλά… επιτέλους τα κατάφερε!

Αρώματα,  χρώματα, ζωντάνια!

Η  μελαγχολία του χειμώνα παίρνει δρόμο, τα μουντά χρώματα κλείνονται στα μπαούλα και καιρός να κατέβουν οι βαλίτσες!

Διακοπές!!

5 must προορισμοί για το καλοκαίρι 2019!!

 1. Πολύχρωμο Μαρόκο! Πολιτισμός από άλλου! Σίγουρα θα ζήσεις το διαφορετικό, το απόλυτο εκείνο συναίσθημα που μόνο αν επισκεφθείς το Μαρόκο θα μπορέσεις να το καταλάβεις!! Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Μεκνές, Φεζ, Μπένι Μελαλ, Μαρακές και Κοιλάδα Ουρικα, είναι μόνο κάποια από τα μέρη που μπορείς να δεις στην ονειρεμένη αυτή χώρα!
 2. Πανόραμα Κίνας και Χονγκ- Κονγκ! Γιασεμί, ρύζι, μετάξι, παραδοσιακοί κήποι, Σινικο Τείχος, δυναστείες! Είναι μόνο κάποια από αυτά που θα σου μείνουν αξέχαστα αν φέτος το καλοκαίρι ταξιδέψεις στην Κίνα και στο Χονγκ- Κονγκ!! Σανγκάη, Πεκίνο,Απαγορευμένη Πόλη, Θερινά Ανάκτορα, Σινικό Τείχος, Τάφοι των Μινγκ, Πήλινος Στρατός, Χονγκ Κονγκ, είναι η απόλυτη ερμηνεία για το συγκεκριμένο ταξίδι!
 3. Πανόραμα Ελβετιας και Άλπεις! Αλλιώτικα όμορφα θα απολαύσεις πράσινο, βαρκάδα, λίμνες και καταρράκτες, τυριά και φοντού, πολύχρωμες γειτονιές μέσα από την Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική! Λίμνη Τιτιζε, Καταρράκτες του Ρήνου, Ζυριχη, Λουκέρνη, Αλπικό Τρένο, Βέρνη, Λωζάνη, Γενευη και Στρασβούργο θα σε μαγέψουν!
 4. Ελληνικά Νησιά! Όπου και να σου προτείνουμε σίγουρα θα αναφωνήσεις: Αχ, Ελλάδα μου όμορφη!! Κρήτη, Σκιάθος, Ρόδος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Μυκονος, Πάρος! Ιόνιο ή Επτάνησα, ήλιος και θάλασσα, ψάρια και θαλασσινά, ούζο και ελληνική ταβέρνα,  θα σε κάνουν να νιώσεις το ελληνικό καλοκαίρι μέχρι εκεί που η ψυχούλα σου θα φωνάξει: Καλοκαίρι Σε Αγαπώ! Ότι και αν κανείς μην ξεχάσεις να τσουγκρίσεις και για μας!!
 5. Κύπρος! Αν τέλος μείνεις σπίτι σίγουρα το νησί μας και οι πανέμορφες θάλασσες μας θα σε αποζημιώσουν!! Πρωταρας, Αγία Νάπα, Λάρνακας,, Λεμεσός ή Πάφος! Θάλασσα, ήλιος, φως και αγάπη!

Τι μας μενει;; Καλή διάθεση, αντηλιακό, ελαφριά ρούχα και…

Καλές διακοπές και Καλό μας Καλοκαίρι!

Frosty Light Fruit Cake

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ: 300γρ. Πίτουρο βρώμης 75γρ. Βούτυρο ανάλατο 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα 2 κουταλιές μέλι Φρούτα της επιλογής σου Κανέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ Σε ένα μπωλ ρίχνεις το πίτουρο βρώμης, 1 κουτάλια μέλι και τον λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να βραχεί το πίτουρο. Το βάζεις σε ένα πυρέξ και το πιέζεις να σφίξει. Παγώνεις για τουλάχιστον 30-40 λεπτά. Έπειτα ανακατεύεις το τυρί κρέμα με 1 κουτάλια βρώμη και το στρώνεις από πάνω. Παγώνεις ξανά για ακόμα 30-40 λεπτά! Πριν σερβίρεις στολίζεις με φρέσκα φρούτα της επιλογής σου! Για έξτρα άρωμα και γλυκάδα πάνω από τα φρούτα περίχυσε μέλι και κανέλα!!

Λίγες θερμίδες πολλή νοστιμιά!!

Λίγο μετά τα 30…

Λίγο μετά τα 30 και πιο κοντά στα 40!

Κάπου εκεί ανάμεσα με βρίσκει ο χρόνος! Ευγνώμων για ότι έζησα, ευτυχισμένη για όσα μου έφερε και γεμάτη πίκρα για ότι άδικα μου πήρε! Με έναν υπέροχο σύντροφο, 2 παιδιά και 1 τρίτο να φτάνει από στιγμή σε στιγμή! Ο ορισμός της ολοκλήρωσης!

Εκείνο το μοναδικό συναίσθημα που σε κάνει να ξέρεις, πως στη ζωή αξία υπάρχει μόνο μέσα από τη ζωή! Και τι πιο υπέροχο όταν τη ζωή την δίνεις εσυ μαζί με εκείνον! Τον άνθρωπο που αποκαλείς σύντροφο, σύζυγο, πατέρα των παιδιών σου! Εκείνον που στέκεται δίπλα σου στα άσχημα! Κατανοεί και βρίσκει τον τρόπο να απαλύνει, όσο γίνεται αυτό που σε πόνεσε! Μικρό ή μεγάλο… κακό…

Εκείνον τον άνθρωπο που ξέρει πλέον για σένα τι είναι ανάγκη, κι ας του μοιάζει όλο αυτό υπερβολικό! Εκείνον τον άνθρωπο, που μέσα από την ρουτίνα των στιγμών βρίσκει τον τρόπο να σου ανάβει τη σπίθα ξανά και ξανά! Τον ερωτεύτηκες, τον έζησες, τον αγάπησες!

Και κάπου εκεί, όταν έρχεται η στιγμή που με κάνει να σκέφτομαι τι αξίζει στη ζωή μου και τι όχι… ξέρω πολύ καλά την απάντηση! Λίγο μετά τα 30 και κοντά στα 40, σε ευχαριστώ για όλα όσα ζούμε καθημερινά…

Μαμά σε αγαπώ! Πάντα με τον ίδιο τρόπο!

Φέτος δεν είναι η πρώτη χρονιά χωρίς την μαμά μου!

Καμιά φορά το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια…

Θυμάμαι… κάποτε, όταν ήμουνα μικρή γυρνούσα από το σχολείο όταν κάποιος με τρόμαξε και με έκανε να κλαίω από φόβο.. Ξεκίνησα να τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να φτάσω στο σπίτι, με τη σκέψη πως σε λίγο θα σταματούσε κάθε πόνος και φόβος. Ήξερα πως θα ήταν εκεί να με βοηθήσει και να με φροντίσει. Με περίμενε στην εξώπορτα στις καλές και άσχημες στιγμές, ήταν πάντα δίπλα μου.

Ο άνθρωπος που με αγαπούσε όπως ήμουν!

Ο άνθρωπος που ποτέ δεν με εγκατέλειψε!

Όμως τώρα πια, ο άνθρωπος αυτός δεν με περιμένει πια στην εξώπορτα…

Όσο και να τρομάξω δεν θα με πάρει αγκαλιά!

Την έχω πεθυμήσει αφόρητα…

Αφήνω ότι κάνω και τρέχω γρήγορα γεμάτη λαχτάρα να την δω! Στον δρόμο για να την συναντήσω σκέφτομαι τα μεγάλα πράσινα μάτια της και το πλατύ χαμόγελο με τα αραιά της δόντια!

Παγώνω, τα μάτια μου έχουν γεμίσει με δάκρυα, όταν πια συνειδητοποιώ ότι δεν είσαι πια εδώ!

Με τον ίδιο πόνο και το ίδιο παράπονο και φέτος σου εύχομαι Χρονια πολλά Μαμά μου!

Σε αγαπώ και μου λείπεις!

Γυρίζουμε και σας καλωσορίζουμε ξανά!

Μετά από ένα μεγάλο κενό ανασυγκρότησης, επιστρέφουμε!

Η ομάδα του Denereis.com, επιστρέφει ξανά και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας σκέψεις, ιδέες, θέματα καθημερινά δικά μας και δικά σας, όπως μας γνωρίσατε και μας βάλατε στην παρέα σας! Ιστορίες αληθινές, γεμάτες συναισθήματα, εμπειρίες και εικόνες! Λύσεις στην κουζίνα σας και στο τραπέζι σας αλλά και αλλά πολλά!

Σας ευχαριστούμε πολύ, και περιμένουμε τα σχόλια σας!

DeNereis Team

Denereis.com

Αυτοέλεγχος- Αυτοπειθαρχία- Αυτοεκτίμηση= Θέληση = Νικητής

Αυτοπειθαρχία- Αυτοέλεγχος- Αυτοεκτίμηση!

Λέξεις κλειδιά για την εξέλιξη του ατόμου ακόμα και από την παιδική του ηλικία.  Η δύναμη του χαρακτήρα καθώς και οι στόχοι που με τον καιρό θέτει κάποιος στη ζωή του, είναι ικανά να παρακινήσουν το άτομο να εξελιχθεί. Να κάνει ενα βήμα παραπάνω, να πάρει αλλά και να δώσει συναισθήματα και αξίες, ιδανικά και ιδέες.Άλλωστε, χρειάζεται θέληση για να κρατήσεις το συναίσθημα κάτω από τον έλεγχο της λογικής.

Η ικανότητα να μπορεις να βάζεις στην άκρη το προσωπικό σου ενδιαφέρον και τις παρορμήσεις σου, έχουν κοινωνικά οφέλη. Αφενός, ανοίγει το δρόμο προς την ενσυναίσθηση, στην πραγματική ακρόαση του συνομιλητή σου, και αφετέρου βλέποντας τα πράγματα μέσα από την οπτική κάποιου άλλου, δημιουργείται η αίσθηση της ανοχής και της αποδοχής.

Πώς να το πετύχουμε:

 • Κάντε πάντα αυτό που είναι ηθικά σωστό, διατηρεί τη συνείδηση καθαρή.
 • Ενθουσιασμός: Μια θετική στάση προσελκύει τους άλλους. Πάντα επιδεικνύετε ενθουσιασμό σε ό,τι κι αν λέτε και κάνετε.
 • Περηφάνια:Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, τότε και οι άλλοι θα σε σέβονται.
 • Ειλικρίνεια: Να είστε αξιόπιστοι. Αρχίστε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
 • Αφοσίωση: Δημιουργήστε σχέσεις με γερά θεμέλια μέσα από καλή επικοινωνία. Να έχετε αφοσίωση και να είστε πιστοί.
 • Θάρρος: Η ικανότητα να ελέγχετε το φόβο. Μετατρέψτε το φόβο σε πίστη και προχωρήστε.
 • Ακεραιότητα: Αναπτύξτε ένα χαρακτήρα με βάση την αγάπη και συμπόνια. Την ακεραιότητα δεν μπορείτε να την αγοράσετε, αναπτύξτε την τώρα!
 • Σεμνότητα-Ταπεινότητα: Να είστε ταπεινοί. Αναπτύξτε αυτοπεποίθηση. Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας και να μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους άλλους. Αναπτύξτε ευγένεια και σεμνότητα στις σχέσεις σας με τους άλλους.
 • Δικαιοσύνη: Εμπιστευτείτε ότι η δικαιοσύνη πηγαίνει πάντα με την αλήθεια.
 • Δουλειά: Όση περισσότερη προσπάθεια βάζετε στη δουλειά σας τόσες περισσότερες ανταμοιβές θα αποκομίσετε.
 • Απλότητα: Το γεγονός ή η ποιότητα σε κάτι απλό. Επιστρέψτε στα βασικά της ζωής.
 • Διαίσθηση: Ακούστε τη διαίσθησή σας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τις αντιλήψεις σας. Έχετε πίστη και εμπιστοσύνη σε αυτό που νιώθετε.
 • Ευτυχία: Όταν σηκωθείς το πρωί έχεις δύο επιλογές: να είσαι ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Η συνήθεια της ευτυχίας αναπτύσσεται απλά, με την εξάσκηση «θετικής σκέψης».
 • Συγχώρεση: Συγχωρέστε, αλλά μάθετε από την εμπειρία.
 • Εμπιστοσύνη: Μπορείτε να εμπιστευτείτε τους άλλους μόνο όταν εμπιστεύεστε πλήρως τον εαυτό σας.
 • Πλούτος: Όταν έχεις καλή υγεία, έχεις μεγάλο πλούτο.
 • Θυμός: Αναπτύξτε τη θέληση για τον έλεγχο των αρνητικών συναισθημάτων. Μην αφήσετε το θυμό να σας καταβάλει.
 • Φθόνος: Μη ζηλεύεις κανένα, να εύχεσαι πάντα τα καλύτερα.
 • Απληστία: Αναπτύξτε αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο, βρείτε ισορροπία στη ζωή σας.
 • Πόθος: Μάθετε να ισορροπείτε τις επιθυμίες με άλλα ενδιαφέροντα.
 • Τεμπελιά: Αναπτύξτε κίνητρα και μια θετική στάση. Βοηθήστε τον εαυτό σας, αναπτύσσοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας.

Ελένη Φυλακτού, Psychology BA, Social and Developmental Psychology MA, ABA Specialist

Cookies με ταχίνι και μέλι!

Έχεις ακούσει και εσύ ποσο ευεργετική είναι η ταχίνι αλλά ποτέ δεν έμαθες το γιατί!

Εμείς εδώ θα σου πούμε όλα τα μυστικά για αυτή την υπερτροφή και θα σου προτείνουμε και την τέλεια συνταγή για να την εντάξεις στην καθημερινότητα σου.

Το ταχίνι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που φτιάχνεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού. Περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης και άλλων διαφόρων θρεπτικών συστατικών. Προσφέρει στον οργανισμό μαγνήσιο , σίδηρο και ασβέστιο.

Ένα από τα ελαττώματα του είναι οι πολλες θερμίδες και για αυτό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Ο πουρές σισαμιού, όπως ακριβώς είναι το όνομα του, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα γίνει απαραίτητο υλικό για την κουζίνα σας!

Για 10 μπισκοτάκια θα χρειαστούμε:

 • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
 • 1 κουταλια της σούπας μέλι
 • 4 κουταλιες της σούπας βρώμη
 • Λίγο χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνει κρέμα τα φτιάχνουμε σε μπαλίτσες και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά και είναι έτοιμα!

Έξτρα tips:

 • Πρόσθεσε 2 κουταλιές κακάο για εξτρα γεύση.
 • Λίγα καρύδια για περισσότερη ενέργεια.
 • Μερικά berries για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!

Μπαμπάς και γιος!👨‍👦

Μπορεί όλοι να μιλάνε για τη σχέση γιου και μαμάς, που η αλήθεια είναι μοναδική! Και καπως έτσι, άθελα, ξεχνάμε πως σε αυτό το ταξίδι του γονέα, υπάρχει και ο μπαμπάς!

Για αυτήν την άλλη σχέση μπαμπάς και γιος, τη ξεχασμένη, γίνεται λόγος κυρίως στην εφηβεία που όλα μοιάζουν πιο δυσκολα! Εμείς ακόμα την εφηβεία την βλέπουμε από μακριά, λέμε τώρα, αλλά αυτό που ζούμε τώρα σίγουρα είναι υπέροχο!

Είναι δυο αγόρια που λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί!

Μικρός και μεγάλος άντρας αγκαλιάζονται με τρυφερότητα για καλημέρα, καληνύχτα, γεια σου , σε αγαπώ!

Στα παιχνίδια τους, ακούς γέλια και φωνές ενθουσιασμού!

Τους συναρπάζει να μοιράζονται το κάθε τι!

Χόμπι και των δυο η μπάλα! Ο καθένας την κλωτσά όπως καλύτερα μπορεί!Άλλωστε το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει! Και αυτό το μήλο είναι τόσο νόστιμο όσο και η μηλιά του!

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και κάνουν το δικό μου ποτήρι να υπερχειλίζει από ευτυχία!

Είναι τα αγόρια μου και πολυ απλά είναι τέλειοι!

Καρβελάκια με άρωμα πάπρικας

Οι διακοπές τέλος!! Μια νέα σεζόν αρχίζει! Τα σχολεία ανοίγουν και εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι επιστρέψαμε ήδη στον “πάγκο” μας!

Καρβελάκια με άρωμα πάπρικας! Η πρόταση μας για το κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά! Με βούτυρο ή τυρί, ντομάτα και αγγούρι θα γίνουν σίγουρα αγαπημένα για όλους!

Υλικά:

 • 500 γρ. Αλεύρι μείγμα ψωμιού ολικής
 • 1 κουταλάκι πάπρικα
 • 1 κουταλάκι baking powder
 • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
 • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
 • 2 κουταλιές γιαούρτι
 • 1 κουτάλια μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαλακή ζύμη! Αφήνεις στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια πλάθεις τα καρβελάκια! Ψήνεις στους 180 βαθμους στον αέρα για 35-40 λεπτά!

Καλό Φθινόπωρο! Καλή μας σεζόν!

Για μια ευχή…

Βραδιάζει… Ο ουρανός ετοιμάζεται να βάλει το μαύρο πέπλο του! Το τελευταίο αυγουστιάτικο βραδυ ειναι έτοιμο να μας συναντήσει!

Φευγει και ο Αύγουστος! Και μαζί του παίρνει πολλά! Ίσως να είναι και ο πιο γελαστός μήνας! Αν είχαν πρόσωπο οι μήνες, σίγουρα αυτός θα ήταν κάπου αραχτός σε μια παραλία, περιτριγυρισμένος από κόσμο! Γέλια, φωνές παιχνιδιάρικες, μουσική σε τρελούς ρυθμούς και κόκτειλς, θα ολοκλήρωναν αυτο που λέμε: “Να ο Αύγουστος”!

Το φεγγάρι φωτεινό έχοντας ακόμα απομεινάρια από την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού! Με κοιτάζει σαν να μου γνέφει πως ακούει τις βραδινές μου σκέψεις!

Σκέφτομαι… Εύχομαι… Ελπίζω!

Κάνω αυτές τις σκέψεις που θέλω να πω… Ψάχνω λύσεις σε θέματα που μέσα μου θα ήθελα να ήταν αλλιώς!

Κι αν τα φέρε η ζωή έτσι, και στην πορεία κάπως άλλαξαν, κάποιος λόγος θα υπάρχει!

Κλείνω τα μάτια και φεύγω!

Ταξιδεύω! Σταματώ εκεί που βρίσκω σημάδια από τα παλιά! Και κάνω μια ευχή…

Θυμάμαι! Υπέροχες στιγμές που έζησα και αλήθεια είναι ακόμα τόσο μοναδικές! Και κάνω μια ευχή…

Κοιτάζω! Στο χρόνο όλα τούτα πάντα θα μοιάζουν μικρά! Και κάνω μια ευχή…

Για μια ευχή…

Γιατί σίγουρα το αύριο θα φέρει κάτι καλύτερο! Και μέσα από κάτι που πονάει, μια χαραμάδα φωτός πάντα θα βρίσκεται! Σαν να ναι το φως του φεγγαριού μέσα από το καλά κλειστό παραθύρι μου…

Για μια ευχή…

Καληνύχτα Αύγουστε! Καλή Αντάμωση! Κι όταν θα ξανάρθεις φέρε μαζί σου όλα μου τα δώρα!

Για μια ευχή…

Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη! Γεμάτος δώρα! Για μια ευχή…

Το ημερολόγιο ενός Αυγούστου

Πάει κι αυτό το καλοκαίρι!! 35 καλοκαίρια δικά μου! 3 σαν μητέρα δυο μοναδικών πλασμάτων! 11 μαζί σου!

Όλα γεματα εικόνες, χρώματα, ήχους! Άλλα πιο παραγωγικά και αλλά σχεδόν ήρεμα! Όλα όμως έχουν τη δική τους υπογραφή, στον δικό μου κόσμο!

Και κάπως έτσι, με χρώμα έφτασε και φέτος ο Αύγουστος!

Τετάρτη, 1/8/18

Στα social media πρώτο post των περισσότερων “Welcome August”! Ενώ οι λίγο πιο τυχεροί μαζί με φωτογραφίες γεμάτες από το γαλάζιο της θάλασσας, δεν ξεχνουν το hashtag #vacationmoodon.

Σάββατο, 4/8/18

Και είναι γεγονός! Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου έφτασε! Η περίοδος διακοπών ξεκίνησε! Οι παραλίες γεμάτες ζωηρές φωνές, γέλια, χαρούμενη διάθεση!

Κυριακή, 5/8/18

Για κάποιους που η πολυπόθητη άδεια ξεκινά την άλλη εβδομάδα, η επιστροφή στην πόλη φαντάζει ανηφόρα! Υπομονή! Το weekend, έρχεται ξανά! 😍

Παρασκευή, 10/8/18

Η εβδομάδα του 15Αυγουστου ξεκινά! Τα παντζούρια κλείνουν, οι βαλίτσες γεμίζουν και φεύγουμε! Καλές μας διακοπές! Επιστροφή την άλλη Κυριακή! Χαμόγελα παντού! Κάστρα στην άμμο χτίζονται και γκρεμίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό! Αγαπημένο καλοκαίρι!

Δευτερα, 20/8/18

Όμορφη Δευτέρα! Το κορίτσι μου έχει γενέθλια! 3 χρόνια μαζί! 3 όμορφα χρόνια! Να μας ζήσεις! Να είσαι πάντα γελαστή, υγειής και ευτυχισμένη! Ένα πλάσμα τόσο μοναδικό που ήρθες για να κάνεις έναν άλλο πόνο μας λίγο πιο υποφερτό! Η απουσία αυτή, καλύπτεται προς στιγμής από την χαρά της να σβήσει το 3 της και να φάει την τούρτα της!

Σε αγαπάμε πολύ, για πάντα!

Πέμπτη, 23/8/18

Κάποτε αυτή η μέρα έμοιαζε γιορτή! Τώρα στην ανάμνηση σου, λέμε “Χρόνια Πολλά μαμά!” Κι ας μην ακούς, κι ας μην βλέπεις! Ή μήπως ακούς και βλέπεις; Θα έφτιαχνες του κόσμου τα φαγητά! Όλοι ευπρόσδεκτοι! Θα τα γιορτάζετε μαζί! Εσυ από εκεί ψηλά! Και εμείς εδώ μαζί της..

Μας λείπεις και φέτος!

Κυριακή, 26/8/18

Τελευταία καλοκαιρινή Κυριακή! Τουλάχιστον ημερολογιακά!

Δρόσισε! Η βεράντα έγινε αγαπημένος χώρος! Επιστροφή στην πόλη! Κουβέντες για το πως πέρασες, που πηγές θα έχουν την τιμητική τους! Τα άλμπουμ των διακοπών μας, θα είναι εκεί πάντα έτοιμα να μας γεμίζουν κάθε στιγμή νοσταλγίας!

Ανανεώμενοι, έτοιμοι για μια νέα σεζόν!

Καλό Φθινόπωρο!

Μάφινς με αλεύρι λιναρόσπορου

Χωρίς αυγό, γάλα και ζάχαρη! Ότι πιο ιδανικό σε μάφινς για να προσφέρετε για πρωινό, σνακ και απογευματινό! Στα παιδικά πάρτυ ή και την σχολική τσάντα!! Γίνονται εύκολα και γρήγορα!!

Υλικά:

 • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι λιναρόσπορου
 • 2 κουταλάκια baking powder
 • 6 κουταλάκια κανελα
 • 2-4 κουταλιές μέλι
 • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
 • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
 • 2 κουταλιές peanut butter
 • 3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση:

Βάζουμε ολα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και ανακατευουμε μέχρι να γίνει ένα υγρό μείγμα! Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια ή γεμίζουμε φορμάκια μάφινς και πιέζουμε! Παγώνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα!!

It’s Time for bikinis 👙

Μπορεί να υπήρχε σαν ένδυμα από την αρχαιότητα, ωστόσο έκανε το ντεμπούτο του στον σύγχρονο κόσμο της μόδας το 1946!, από τον Γάλλο μηχανικό Λουίλ Ρεαρ.

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξε πολλές όψεις, και έγινε το must ρούχο της παραλίας! Κρίθηκε, κατακρίθηκε αλλά και δοξάστηκε ανα τις εποχές, παρόλα αυτά όταν φοριέται πάντα τραβάει τα βλέμματα!

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την Brigitte Barndon στην ταινία, ” Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα”, λίγο πριν το 1960! Αφετηρία μιας νέας εποχής για το πιο πολυφορεμένο ρούχο παραλίας! Το ρούχο που λατρεύουμε!

Μια σύγχρονη Brigitte Barndon μπορείς να γίνεις και εσυ! Πάρε απλά μια ιδέα από τα πιο κάτω bikinis!

P.S. Θα σε δω στην παραλία!

Ινδική ομορφιά!

Η ομορφιά σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται από χρώμα, φυλή, μέγεθος, και με ότι άλλο κατά καιρούς, κάποιοι προσπαθούν να την ορίσουν!

Είσαι γυναίκα, και σου αρέσει να δείχνεις πάντα την δική σου ομορφιά! Την ομορφιά που κάνει εσένα να ξεχωρίζεις μοναδικά και αληθινά!

Η ομάδα του #DeNereis, κατά καιρούς σου δίνει τα μυστικά της, για περισσότερη λάμψη και ομορφιά!! Παρακάτω θα βρεις δυο υπέροχες μάσκες, από την μακρινή Ινδία για να τις “φας” με το κουτάλι! Τόσο εσυ όσο και το όμορφο προσωπάκι σου!!

#Μάσκα Turmeric:

 • 1 κουταλάκι turmeric
 • 1 κουτάλια γιαούρτι
 • Ανακατεύεις, απλώνεις, αφήνεις να στεγνώσει, ξεβγάζεις με χλιαρό νερό, και είσαι έτοιμη!!
 • #Μάσκα αβοκάντο:
  • 1/2 αβοκάντο
   1 κουταλάκι μέλι
   1/2 λεμόνι στυμμένο
   1 κουτάλια γιαούρτι

  Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπας μέχρι να γίνει χυλός. Απλώνεις και αφήνεις για περίπου 10-15 λεπτά! Αφαιρείς με χλιαρό νερό και είσαι έτοιμη!!

  *Ιδανικές για πρόσωπο και σώμα και για ολους τους τύπους επιδερμίδας

  #DeNereis Team

  #PrayForGreece

  Όταν ο Γαλλοκαναδός αστροφυσικός Hubert Reeves είπε: ” Λατρεύεις έναν αόρατο Θεό και καταστρέφεις μια ορατή φύση. Ποτέ θα καταλάβεις επιτέλους ότι η φύση που καταστρέφεις ειναι ο Θεός που λατρεύεις;”, μάλλον κάτι τέτοιες στιγμές είχε στο μυαλό του.

  Οι σκηνές που εξελίσσονται στην καμμένη γη της Αττικής, δραματικές! Η καταστροφή της φύσης μέσα από την πύρινη λέλλαπα, ζωντανεύει εικόνες του κοντινού παρελθόντος! Ζωές, σπίτια, περιουσίες που φτιάχτηκαν με κόπους χρόνων, χάνονται μέσα σε μια στιγμή!

  Σε μια περιοχή όπου έσφυζε από ζωή στην μέση του Καλοκαιριού, τα γέλια και τα παιχνίδια στις παραλίες πρωταγωνιστούσαν, ο καπνός κάλυψε κάθε ζωντανό ήχο. Ο ουρανός σκοτείνιασε και έκανε εκείνα τα γέλια… κλάματα, αγωνία, φόβο…

  Και σήμερα, την επόμενη ημέρα, με αγωνία παρακολουθούμε τους αριθμούς των νεκρών να αυξάνονται…

  Εμείς δεν έχουμε παρά να προσευχηθούμε για ένα λιγότερο μαύρο τέλος.

  #prayforgreece

  Aloe- Το φυτό της Αθανασίας!

  Μόλις μια βδομάδα και μια μέρα πέρασαν από τότε που διάβασα στο διαδίκτυο για μια μάσκα ομορφιας από αλόη. Και η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα λεπτό! Είχα ακούσει και παλαιότερα για τις ευεργετικές της ιδιότητες , οπότε κατέβηκα στην αυλή έκοψα δυο φυλλαρακια και την εφτιαξα! Οσο περίμενα την μάσκα μου να τελειώσει, ξεκίνησα το ψάξιμο και σήμερα θα σου πω όλα όσα ανακάλυψα από την πρώτη μέρα που την χρησιμοποίησα μέχρι και σήμερα!

  Πάμε να τα δούμε ένα – ένα:

  • Φωτίζει”την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο λαμπερή, μειώνοντας τις σκούρες κηλίδες. Ήταν το πρώτο που ανακάλυψα! 20 λεπτά μετά την εφαρμογή της μάσκας(δες πιο κάτω για να την βρεις και εσυ) και το πρόσωπο μου ήταν πιο λαμπερό!

  • Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα, την επόμενη μέρα, αντί για την κρεμα ημέρας μου, χρησιμοποίησα αλόη. Η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα, χωρίς να δίνει μια αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα και αυτό την κάνει ιδανική για όσους έχουν ήδη λιπαρή επιδερμίδα. Για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ, η αλόη βέρα δρα ως ενυδατικό και κάνει ιδιαίτερα καλό στο πρόσωπο αν την εφαρμόζετε προτού βάλετε το μεϊκ-απ σας. Για τους άνδρες το τζελ της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μετά το ξύρισμα αφού μπορεί να θεραπεύσει τα μικρά κοψίματα που προκαλούνται από αυτό.

  • Και μιας και το καλοκαιράκι εκτος από ήλιο φερνει και φαγούρα , εγώ έχω να σας πω ότι η αλόη, είναι παρούσα και εδώ! Καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

  • Και αν καηκες στην παραλία, η καλή μας η αλόη αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα. Δρα ως προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα και συμβάλλει στην αναπλήρωση της υγρασίας του. Έγκαυμα δεν προκαλεί μόνο ο ήλιος, προκαλεί και το μάτι της κουζίνας, και το σίδερο. Το μόνο που χρειάζεσαι ειναι ένα κομμάτι τζελ από το φυτό.

  • Αυτο το φυτό θαύμα σου υπόσχομαι φίλη μου ότι θα το λατρέψεις και ξέρεις γιατί; Ειναι καλοκαίρι και ποια κυρία εμφανίστηκε; Ναι ναι , η κυρία Κυτταρίτιδα! Η αλόη καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα σας. Συνήθως πρέπει να περιμένετε 30 ημέρες πριν από την έναρξη επίδρασης. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Πρέπει να έχετε υπομονή για να καταφέρετε να απαλλαγείτε.6. Εσυ αγαπημενη μου μανούλα δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα κιλά της εγκυμοσυνης ή για τις ραγάδες! Ζήσε στο έπακρον αυτήν την όμορφη περίοδο της ζωης σου και άσε την αλόη να σε περιποιηθεί! Η αλόη μειώνει τις ραγάδες. Όταν το δέρμα τεντώνει πολύ και πολύ γρήγορα (πχ λόγω εγκυμοσύνης, ή από την απότομη αλλαγή στο σωματικό βάρος) η ελαστικότητά του μπορεί να καταστραφεί. Αυτό είναι που δημιουργεί αυτές τις αντιαισθητικές ραγάδες. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται λόγω πληγών στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος. Το τζελ της αλόης μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε αυτές τις ραγάδες και θα συμβάλλει στην επούλωση αυτών των πληγών.

  • Η ανηψιά σου μπήκε στην εφηβεία και εκτος από τις ψυχολογικες διαταραχες έχει να αντιμετωπίσει και την ακμή; Καλή μου θεία άσε τα lipstick και πάρε της μια γλάστρα με αλόη για δώρο. Η αλόη αντιμετωπίζει και την ακμή. Το τζελ της αλόης περιέχει δύο ορμόνες: αυξίνη και γιβερελίνη (auxin, gibberellin). Αυτές οι δύο ορμόνες συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Η γιβερελίνη ενεργεί ως αυξητική ορμόνη και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιτρέπει στο δέρμα να επουλωθεί γρήγορα και φυσικά με ελάχιστες ουλές. Η αλόη είναι κατευναστική ουσία και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές, τα σπυράκια και τη φαγούρα.

  • Το καλύτερο σου το άφησα για το τέλος. Είσαι εκεί γύρω στα 30, ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή. Το νεσεσέρ σου γέμισε, κρέμα ημερας , κρέμα νυχτας, ορος για το μάτι, γαλάκτωμα καθαρισμού, στικ για τους μαυρους κυκλους και όλα αυτά Τα καλα!Εγω έχω μόνο ένα μπουκαλάκι με φυσικό τζελ αλόη και ξερεις γιατί; Εκτος από ενυδατική η αλόη καταπολεμά και τη γήρανση. Τα φύλλα αλόης περιέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε, που συμβάλλουν στο να βελτιωθεί η φυσική σφριγηλότητα του δέρματος.

  Τι λες; Θα την εμπιστευτείς και εσυ; Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί ως το φυτό της Αθανασιας!!

  Πιο κάτω θα βρεις την μάσκα ομορφιάς που σου υποσχέθηκα! Σου την παρουσιαζω αυτούσια οπως την βρήκα!! Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

  Φιλάκια πολλά λαμπερή μου φίλη! Μην φοβάσαι να λάμπεις!!!

  Μάσκα ομορφιάς από Aloe Vera

  Η καθημερινή χρήση της aloe vera θα μαλακώσει το δέρμα και θα το κάνει να λάμπει, ενώ παράλληλα θα μειώσει τις φλεγμονές και την ερυθρότητα. Δοκιμάστε τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθεί και θα νιώθετε το δέρμα σας τέλειο!

   Πλύντε το φυτό – Σιγουρευτείτε πως είναι όλα τα φύλλα καθαρά.

   Μαλακώστε τα φύλλα – πιέστε μαλακά για να μαλακώσουν τα φύλλα.

   Κόψτε τα φύλλα – Κόψτε τα στη μέση ή και σε μικρότερα κομμάτια, χρησιμοποιώντας όσο χρειάζεστε.

   Κόψτε τις άκρες – κόψτε τις άκρες των φύλλων και από τις δύο πλευρές για να ανοίξει πιο εύκολα.

   Ανοίξτε τα φύλλα – ανοίξτε τα με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι. Με τη χρήση κουταλιού θα είναι πιο εύκολο να βγάλετε τους χυμούς του σε ένα μπολ.

   Τρίψτε το στο πρόσωπό σας – εφαρμόστε το χυμό του aloe vera στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 20 λεπτά ή μέχρι να ξεραθεί.

   Καθαρίστε – Καθαρίστε τη μάσκα από το πρόσωπό σας με νερό.

   Στεγνώστε το πρόσωπό σας – Με μία καθαρή πετσέτα, στεγνώστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τον καθρέφτη. Θα σας αρέσει πολύ αυτό που θα δείτε.

  Σε περιμένω!

  #summerholiday2018

  Ο Αύγουστος ειναι προ των πυλών και όπως και εσυ έτσι και εγώ ψάχνω για τον ιδανικό προορισμό.

  Πιο κάτω θα βρεις τις δικές μου επιλογές για #summerholiday2018!

  Τι χρειάζεσαι; Απλά να ακολουθήσεις την καρδιά σου! Ειδικά αν είσαι και εσύ ερωτευμένη όπως και εγώ! Αν θέλεις απλά να παρεις τον καλό σου και να την αραξετε σε μια παραλία με λίγο κρασί όπως λέει και το άσμα!

  “Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου…”

  Μαγιόρκα ,Ισπανία , είναι ένα τροπικό νησί και είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς για εξωτικές διακοπές στην Ευρώπη. Εκτός από τις όμορφες παραλίες, μπορείς να επισκεφτείς και τα οινοποιεία που υπάρχουν και να δοκιμάσεις τα μοναδικής ποιότητας κρασιά. Φυσικά στο μαγευτικό αυτό νησί υπάρχουν πολλά πολυτελή θέρετρα.

  Marsaxlokk, Μάλτα, Το συγκεκριμένο μέρος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με πέτρινα σπίτια και πολύχρωμες βαρκούλες, για όσους αγαπούν να μπαίνουν στην κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται.

  Extra Tip: Υπάρχει κοντά ένας όρμος, ο οποίος ονομάζεται St. Peter’s Pool,με κρυστάλλινα νερά και για αυτό ονομάζεται “πισίνα” και μπορείτε να χαρείτε καλοκαιρινές βουτιές.

  Εάν πάλι αγαπάς της περιπέτεια το Isla Holbox, Μεξικό, ειναι η ιδανική πόλη για σένα! Στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται μεγάλα ψάρια και καρχαρίες, με τους οποίους μπορείς μαζί με ειδικούς εκπαιδευτές να έχεις την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσεις δίπλα τους. Είναι όμως προστατευόμενο είδος και θα πρέπει να διαφυλάσσεται η ηρεμία τους, γι’ αυτό μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη μοναδική περιπέτεια μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μακρινό αλλά ονειρεμένο!

  Και αν πάλι ψάχνεις την απόλυτη διασκεδαση, Μύκονος, (αγάπη μου) Ελλάδα. Αυτό το όνομα αποκλείεται να υπάρχει άνθρωπος που να μην το ξέρει ή να μην έχει ακούσει! Μύκονος!!! Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Λαμπερή και κοσμοπολίτικη.Όχι τυχαία, ψηφίζεται στις πρώτες θέσεις των καλύτερων προορισμών για διακοπές: εξαιρετικές παραλίες, βραβευμένα εστιατόρια, ατελείωτα μυθικά πάρτι, πανάκριβα γιοτ, ονειρεμένες βίλες, όμορφοι άνθρωποι, beach service πέντε αστέρων. Η Μύκονος θα σας ξελογιάσει. Μα πάνω από όλα θα σας απελευθερώσει. Εδώ θα μεταμορφωθείτε, θα αφεθείτε. Και μόλις πιάσετε τον παλμό της, θα νιώσετε αθεράπευτα ερωτευμένος με τη ζωή.

  Όπως και η αγαπημένη μας Chiara Ferragni, αναζητάτε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Ίμπιζα,Ισπανία το νησί που συνδέει την ύπαρξή του με τον καυτό ήλιο και την ατελείωτη διασκέδαση.Η ιδιόμορφη μεσογειακή αρχιτεκτονική του, σε συνδυασμό με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες του, ευθύνονται για το «παρατσούκλι» της Ίμπιζα: το «λευκό νησί».

  Εαν πάλι, σου αρέσει να λέγεσαι και να είσαι αυτό που λέμε “εναλλακτικος”, εάν δηλαδή αγαπάς την κατασκήνωση και την ελευθερία, σου έχω τα 3 καλύτερα νησιά με οργανωμένα κάμπινγκ για το 2018! Μια χαμηλού κόστους επιλογή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες.

  Tipis στο Αλγκάρβε, Πορτογαλία Οικολογική ζωή, υγιεινή διατροφή και γιόγκα προσφέρει μεταξύ άλλων το κάμπινγκ με τις πολύχρωμες σκηνές στο Αλγκάρβε.

  Simos Camping, Ελαφόνησος : Τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας του Σίμου με τη χρυσή άμμο και το παρεΐστικο κλίμα που επικρατεί αρκούν για να την επισκεφτεί κάποιος ξανά και ξανά.

  Club Agia Anna Summer Resort, Αγία Άννα Εύβοιας: Η Αγία Άννα και η παραλία της είναι γνωστή ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη βόρεια Εύβοια. Εκεί, μέσα στο δάσος, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, θα βρείτε εξωτικές σκηνές και πισίνες, γήπεδα για μπάσκετ και beach volley, δροσερές θέσεις για σκηνές αλλά και ήσυχες οικογενειακές cabanas με ιδιωτικές αυλές και το πιο δημοφιλές pool bar της περιοχής για πάρτι μέχρι το πρωί.

  Και κάτι που δεν έκανα ποτέ και ίσως τώρα το δοκίμαζα, μια κρουαζιέρα! Η όμορφη Ελλάδα, προσφέρεται και ίσως ειναι και η ιδανική για τέτοιες διακοπές. Επέλεξε την διαδρομή με τα πιο πολλά νησάκια ούτως ώστε να τη γνωρίσεις καλύτερα!

  Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

  Arrivederci και καλές διακοπές!

  Γράψε μου πως σου φάνηκαν οι δικές μου επιλογές και στείλε μου μια δίκη σου αγαπημένη για το #summerholiday2019

  #BodyShamingIsForLosers

  Με αφορμή το bachelorette της αγαπημένης Chiara Ferragni και τα διάφορα υποτιμητικά σχόλια που έγραψαν Ιταλοί δημοσιογράφοι για τις καμπύλες διαφόρων φίλων της … ( γράφω και εγώ)…

  Μεγάλωσα και εγώ στην εποχή όπου το πρότυπο ομορφιάς ήταν η ψιλόλιγνη Barbie! Η ζωγραφισμένη ομορφιά της κοπέλας εκείνης που ξεχωρίζει για τα μακριά μεταξένια της μαλλιά, τα μπλε της μάτια και την σιλουέτα της τελειότητας! Παιχνίδια ατελείωτα μαζί τους που πάντα οδηγούσαν στην φράση: ” Κι εγώ έτσι θα μοιάζω όταν μεγαλώσω!”

  Δεν σου κρύβω ότι ακόμα και σήμερα πιάνω τον εαυτό μου να έχω κόμπλεξ με το σώμα μου.Ειναι φυσικά και κάποιες άλλες στιγμές, που η αυτοπεποίθηση μου είναι στα ύψη! Είμαι τόσο όμορφη και η σιλουέτα μου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάποιο άλλο ωραίο σώμα!

  Ειναι άυτες οι στιγμές που πιστεύω σε μένα και στον ωραίο μου εαυτό με τις ατέλειες και τις τελειότητες μου.

  Εκείνες οι φορές που μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο!

  Που δεν φοβάμαι να πηδήξω από την γέφυρα Royal Gorge!

  Αγαπάω τον εαυτό μου και το σώμα μου και δεν επηρεάζομαι από τοξικούς ανθρώπους. Οι ατέλειες μου με κάνουν μοναδική!Η μικρή μου κοιλιτσα, ειναι πια σήμα κατατεθέν! Την αγαπώ έτσι απλά!Δεν φοβάμαι να βγω στην παραλία με μπικίνι!

  Το βασικό είναι να αποδεχτούμε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε , αλλά και αυτά που μπορούμε! Υποστηρίζουμε υγιεινή διατροφή και άσκηση όχι για “δίαιτα”, αλλά ως τρόπος ζωής!

  Αγαπώ το σώμα μου! Αγαπώ εμένα!!

  Αγάπησε το σώμα σου και πίστεψε σε σένα! Αξίζεις εσύ και ότι είναι εσύ! Αυτό που αγαπάς εσύ θα αγαπήσουν και οι γύρω σου!

  #BodyShamingIsForLosers

  Δεν είναι περίεργο;

  Δεν είναι περίεργο που δεν ήσουν πουθενά;

  Δεν είναι περίεργο που όλοι μιλούσαν για σένα…με σένα;

  Δεν είναι περίεργο που εκείνες τις στιγμές είσαι σχεδόν παντού;

  Είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια! Δεν είσαι πουθενά! Μόνο μια φωτογραφία, λίγα λουλούδια και ένα… νέο σπίτι…

  Δεν είναι περίεργο;

  Τα μάτια δεν τρέχουν πια τόσο συχνά… Ο πονος κρύβεται καλύτερα…

  Είναι περίεργο…

  Μου λείπεις πιο πολύ από χτες… και λιγότερο από αύριο!

  Σε θυμάμαι… κάθε μέρα περισσότερο…

  Σου μιλώ χωρίς το τέλος να με σταματά!

  Δεν είναι περίεργο;

  Τελικά είσαι παντού… Ακόμα και εκεί, εκείνη την στιγμή!

  Είναι όντως πολύ περίεργο!!

  Love is in the air!

  Εν μέσω καλοκαιριού και η καρδούλα χτύπησε!

  Μια που ο υδράργυρος ανεβαίνει και μια το ανάλαφρο φορεματάκι, δεν περνάς απαρατήρητη και το γνωρίζεις!

  Λίγο το φεγγάρι, λίγο τα κοκτείλς, λίγο η μουσική, λίγο το θαλασσινό αεράκι και να σου ο φτερωτός ήρθε και σε σένα!!

  Και εκεί που έλεγες πως φέτος θα την βγάλεις φλερτάροντας και μόνο, δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου!

  Love is in the air! Και όλα μοιάζουν όνειρο! Στο μυαλό σου τέρμα το γνωστό άσμα του John Paul Young! Foolish or not!

  ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕΣ!!!!, καρδιά μου!!

  Καλοκαιράκι! Έρωτας! Θάλασσα! Το τρίπτυχο της απόλυτης καλοκαιρινής ευτυχίας!

  Από μας,

  Πάντα ευτυχισμένοι!

  Σε εκείνο το ντουλάπι…

  Και εκει που τα έχεις ξεχασμένα, ανοίγεις εκείνο το ντουλάπι ύστερα από 3 ολόκληρα χρόνια! Τυπικά τουλάχιστον, γιατί μπορεί να μην το άνοιξες και ποτε! Το βέβαιο είναι πως δεν το άνοιξες ξανά, κάτω από αυτές τις συνθήκες!

  Τα βλέπεις, τα πιάνεις όπως τότε! Κάθε πράγμα μια ζωντανή εικόνα ανάμνησης… παιδικά, εφηβικά ροζ χρόνια!

  Και κάπως έτσι σταματάς το ταξίδι και έρχεσαι σε αυτό που έχεις μπροστά σου! Το ντουλάπι που πρέπει να αδειάσει, που πρέπει να καθαρίσει και να δώσει χώρο στις ανάγκες του τώρα…

  Σε αυτό το ντουλάπι που κάποτε πολύ πριν τα 3 αυτά χρόνια, μαζί της έπαιζες παιχνίδια ρόλων, και γεμάτη περηφάνια σε άφηνε να φοράς τα αγαπημένα της φιδέ παπούτσια και το αγαπημένο της ροζ κοστούμι, σαν μια άλλη μαμά…

  Λες και το ήξερες πως δεν θα με έβλεπες ποτέ… πραγματική μαμα…

  Τελικά, εκείνο το ντουλάπι… ήξερε από τότε πολλά!

  Στιγμές σαν κι αυτές…

  Στιγμές σαν κι αυτές… σκέφτομαι κοιτώντας τους…

  Είναι όλα εκείνα τα πρωινά που δύσκολα ξυπνάς…

  Είναι όλες εκείνες οι νύχτες που το κλάμα και η ανησυχία δεν σε αφήνουν…

  Είναι όλα εκείνα τα παιχνίδια που μαζί τους μοιάζουν μοναδικά…

  Στιγμές σαν κι αυτές… που φεύγουν γρήγορα αλλά πάντα αφήνουν εικόνες αγάπης!

  Είναι εκείνα τα χεράκια που σε κρατούν σφιχτά…

  Είναι εκείνα τα ματάκια που σε σένα βλέπουν τον κόσμο ολόκληρο…

  Είναι εκείνα τα χαμόγελα που λένε μόνο σ’ αγαπω!

  Στιγμές σαν κι αυτές… που μαζί με σένα βλέπω τον κόσμο γύρω μου αλλιώτικα όμορφο!

  Γιατί μαζί σου όλες εκείνες οι στιγμές είναι δικές μας! Υπάρχουν για εμάς μαζί με εμάς! Και κάνουν τον κόσμο μας αλλιώτικα όμορφο!

  Στιγμές σαν κι αυτές… που θέλω να ζω για παντα…

  Κριτσίνια με αλεύρι λιναρόσπορου.

  Υλικά:

  • 300 γρ. Αλεύρι λιναρόσπορου
  • 1 φλυτζανακι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 2 κουταλιές cottage cheese ή οποίο άλλο κρεμώδες τυρί προτιμάς
  • 1 ποτήρι κιοφίρ

  Εκτέλεση:

  Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Βάζεις την ζύμη σου για μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη. Βγάζεις από το ψυγείο και κουλουρώνεις!

  Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα!

  Συνοδευτικό για το κακάο των μικρών μας ή για τον δικό μας καφέ!

  Ζύμη για πίτσα, πεϊνιρλί, πίτα.

  Μια αλλιώτικη ζύμη σταθερή που θα δώσει άλλη γεύση στις ζυμωτές παρασκευές σου! Φτιάξε ότι γέμιση προτιμάς. Με τυριά, κοτόπουλο, κιμά και λαχανικά, ως σνακ, ως πρωινό, ή ακόμα και για τον καλό σου για βραδιά ποδοσφαίρου!

  Υλικά:

  • 175 γρ. Αλεύρι Ζέας
  • 200 γρ. Αλεύρι λιναρόσπορου
  • 200 γρ. Organic bread mix (gluten free)
  • 325 γρ. Γιαούρτι
  • 175 γρ. Ελαιόλαδο
  • 150 γρ. Coconut milk

  Εκτέλεση:

  Ανακατεύεις όλα τα άλευρα μαζί και προσθέτεις με τη σειρά το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το coconut milk.

  Μόλις γίνει μια ωραία ζύμη τυλίγεις με μεμβράνη και βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα ή και παραπάνω.

  Ανοίγεις φύλο και δημιουργείς!!

  #DeNereis cheese cake παγωτό!

  Καλοκαιράκι και όλο και πιο συχνά αναζητούμε παγωμένο γλυκό! Μια πολύ ωραία πρόταση, χωρίς ζάχαρη! Εναλλακτική λύση και ως τούρτα παγωτό!

  Υλικά:

  • 250 γρ. Granola ή μούσλι
  • 50-75 γρ. Βούτυρο ανάλατο
  • 1 κεσεδάκι Τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κουτάλια μέλι
  • 2 κουταλάκια agar agar
  • Παγωμένα φρούτα επιλογής σας!!
  • Κακάο για διακόσμηση

  Εκτέλεση:

  Ανακατεύεις την granola ή το μούσλι με τον βούτυρο και στρώνεις στην πιατέλα! Πατάς όσο καλύτερα μπορείς και βάζεις στο ψυγείο για δυο ώρες να σφίξουν.

  Μετά από δυο ώρες στο μπλέντερ χτυπάς το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το μέλι και τα 2 κουταλάκια agar agar, και στρώνεις πάνω από την βάση σου.

  Αφήνεις να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες!

  Μισή ώρα πριν σερβίρεις πολτοποιείς τα παγωμένα φρούτα τα βάζεις από πάνω και βάζεις στην κατάψυξη για μισή ώρα!

  Διακόσμησε με κόκκους κακάο ή κακάο σκόνη, παγωμένα μούρα και σέρβιρε!

  Θα σου γίνει μανία!!

  Φακές πολύχρωμες με φαγόπυρο και κινόα!

  Ένα σούπερ ντούπερ φαγητό, πολύ γευστικό για όλη την οικογένεια!! Μαζί με το φαγόπυρο και την κινόα δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό μας!! Συνόδευσε το με αγαπημένο ψωμάκι και ότι άλλο αγαπάς!!

  Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι φακές πολύχρωμες
  • 1/2 φλυτζάνι φαγόπυρο
  • 1/4 φλυτζανιού κινόα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 4-5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές μηλόξυδο

  Εκτέλεση:

  Βάζεις τις φακές, το φαγόπυρο και την κινόα και μουλιάζουν για μισή μέχρι και δύο ώρες.

  Έπειτα βράζεις 1 λίτρο νερό και τα ρίχνεις μέσα. Ξαφρίζεις όσες φορές χρειαστεί και έπειτα προσθέτεις κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνεις την ντομάτα και το κρεμμύδι και βράζεις μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

  Στο κλείσιμο προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μηλοξυδο και σκεπάζεις να ξεκουραστεί για 15 λεπτά!

  Καλή σας όρεξη!!

  Σήμερα έχω τα γενέθλια μου!

  Αυτή η μέρα ειναι σημαντική για μένα και για όσους με αγαπούν!

  Στις 12 ακριβώς ήρθε μια τούρτα στο κρεββάτι μου από τον έρωτα της ζωής μου!, και σε παράλληλο χρόνο ενα υπέροχο μήνυμα από την αδερφή μου!

  Το πρωί ξύπνησα από τα τηλέφωνα φίλων και συγγενών που ήθελαν να μου ευχηθούν χαρούμενα γενέθλια!

  Η αγάπη μου, η αγάπη μας θα έλεγες αν ήσουν εδώ, μου τραγούδησε πρωί πρωί πριν από το σχολείο!

  Εσυ; Ακόμα να με πάρεις και ενώ ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί εγώ το περιμένω για να νιώσω καλα!Ο μπαμπάς μου ευχήθηκε! Χαρούμενος με μια δόση πικρίας!

  Του λείπεις κι αυτού!

  Σε όλους μας λείπεις μα πιο πολύ σήμερα , λείπεις σε μένα!Ξέρω ότι από ψηλά με βλέπεις και μου στέλνεις το μεγαλύτερο φιλί!

  Σήμερα ένας χρόνος κλείνει και ένας νέος πολλά υποσχόμενος ανοίγει μπροστά μου!Σήμερα έχω τα γενέθλια μου και για άλλη μια φορά δεν είσαι εδώ να το γιορτάσουμε μαζί!

  Θέλω να σε δω μια στιγμή ακόμη, μια στιγμούλα. Θέλω να έρθεις πάλι κοντά μου για λίγο, θα ήθελα μια αγκαλιά και δυο λόγια για ευχες!

  Να μου χαϊδέψεις λίγο τα μαλλιά, όπως μόνο εσύ! Να προλάβω να σου πω ότι σ’αγαπώ πολύ και τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα και περισσότερο απ’όλα να σου πω ότι στενοχωριέμαι γιατί ξέρω ότι δεν ήθελες εσύ να φύγεις.

  Σήμερα έχω τα γενέθλια μου και μου λείπεις πολύ!

  Έχεις φύγει;

  Έχεις φύγει από μια σχέση, μια δουλειά, μια φιλία;

  Έκλαψες! Πένθησες! Ούρλιαξες! Τα έβαψες μαύρα!

  Τώρα ξεπέρασε το και βάλε τελία!

  Το να είσαι αυτός που φεύγει πονάει περισσοτερο! Αναρωτιέσαι αν έκανες το σωστό! Αν τα είπες καλά στον προϊστάμενο! Έφυγες την ώρα που έπρεπε από αυτή την σχέση ήβείχε να σου δώσει κι αλλά; Αυτή η δήθεν φίλη που σε πλήγωσε μήπως χρειάζεται άλλη μια ευκαιρία;

  Για να θες να το βγάλεις από την ζωή σου πάει να πει δεν άξιζε περισσότερο!

  Ξεπέρασε το με 5 βήματα:

  1. Κλάψε το “μακαρίτη”. (Όπου μακαρίτης βάλε δουλειά, έρωτα , φιλία κλπ). Δώσε χρόνο στο εαυτό σου να πενθήσει την απώλεια. Μια εβδομάδα ειναι αρκετή να νιώσεις πόνο και μετά ανακούφιση . Αυτή είναι (νομίζεις) η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής σου.
  2. Κάνε ένα μίνι make over. Αγάπησε τον εαυτό σου, φτιάξε την ντουλάπα σου, άλλαξε μαλλί, βάψε νύχι, βγάλε φρύδια. Ειναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.
  3. Κάνε κάτι καινούριο! Σε αυτόν τον άπλετο χρόνο που έχεις, βρες δραστηριότητες που πάντα ήθελες αλλά η πολλή η δουλειά , ο πρώην , η φίλη, δεν σου άφηναν χρόνο ή απλά κατέκριναν το πλέξιμο, το τρέξιμο , την μαγειρική ή ότι άλλο εσύ αγαπάς!
  4. Κάνε ένα ταξίδι! Πηγαινε μια εβδομάδα στο χωριό να δεις τους δικούς σου που τόσο σου έχουν λείψει. Θα πάρεις την αγάπη που σου έλειπε. Πάρε μια φιλη και πήγαινε στο βουνό για κάμπινγκ ή στο σπα για χαλάρωση. Κάνε πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στο σπίτι.
  5. Βάλε στόχους! Ήρθε η ώρα να πάρεις αυτό που σου αξίζει! Ξέχνα το παρελθόν ! Αυτή η δουλειά δεν ήταν το μέλλον που ηθελες! Αυτός ο έρωτας δεν ηταν τελικά ο άντρας των ονείρων σου !

  Βάλε τα όρια σου και ας είσαι σκληρή! Πες ακριβώς αυτό που νιώθεις και ζήτησε τα περισσότερα από τον εαυτό σου και να είσαι σίγουρη, ότι θα τα παρεις!

  30+

  Μητέρα για δυο παιδιά! Σύντροφος, σύζυγος, φίλη, αδερφή, κόρη…, και αλλά πολλά! Ρόλοι πολλοί, διαφορετικοί και σημαντικοί!

  Όποιον ρόλο και αν έχεις, σίγουρα είσαι εσυ και τον απολαμβάνεις!!

  Εχεις περάσει τα πρώτα 30 χρόνια σου, και η προηγούμενη δεκαετία σου μοιάζει ήδη… τόσο μακρινή! Parties, χοροί, ξενύχτια ανήκουν σε όμορφες εικόνες του παρελθόντος! Έχουν γίνει εκείνες οι αναμνήσεις που στη θύμηση τους χαμογελάς ευχάριστα!

  Ξέγνοιαστα χρόνια για ξέγνοιαστους ανθρώπους!

  Και τώρα είσαι εδώ! Με την βαλίτσα των 30 ανοιχτή και έτοιμη να κλείσει γεμάτη από όσα στα κοντινά 40 θα σε κάνουν και πάλι να χαμογελάς!

  Ένα ήρεμο δείπνο, φιλικές σπιτικές συνάξεις, χουχούλιασμα στον καναπέ, παιδικά πάρτυ είναι κάποια από αυτά που σου γεμίζουν εκείνες τις λίγες στιγμές που σου μένουν, μετά από μια γεμάτη μέρα στη δουλειά!

  Ακόμα και όταν πολλές φορές σου συμβαίνει να μην προλαβαίνεις να είσαι σε όλα εκεί, ξέρεις πως κάθε φορά, ο κάθε ρόλος είναι κομμάτι από εσένα! Που δίνει και παίρνει και ολοκληρώνει το παζλ του εαυτού σου!

  Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή που το κεφάλι γείρει ήρεμα στο μαξιλάρι για άλλο ένα βραδυ, ξέρεις πως η μαμά, η κόρη, η αδελφή, η σύντροφος, η σύζυγος, η φίλη, των 20, των 30 και σύντομα των 40 χαμογελά για όλα αυτά που αύριο, θα θυμάται!

  Κολλητή

  Η λέξη κολλητή για εμάς τις γυναίκες είναι ιερή.

  Από την παιδική μας ηλικία, την εφηβεία και αργότερα την ενηλικίωση περνάνε πολλές «κολλητές», ποια είναι όμως η πραγματική;

  Είναι αυτή η «ξαδέρφη κολλητή» που μας άλλαζαν μαζί πάνες ή η «γειτόνισσα κολλητή» που από το νηπιαγωγείο μέχρι και το δημοτικό ήμασταν αχώριστες; Μήπως είναι το κορίτσι που εμφανίστηκε στην ζωή μας στο γυμνάσιο; Αυτό από την πόλη, που κάνει τόσες δραστηριότητες και είναι πολύ διαφορετικό από εμάς; Ή ακόμα και αυτό το νέο κορίτσι που μόλις μπήκε στην «παρέα» στο Λύκειο γιατί το είχαν όλοι περιθωριοποιημένο;

  Και αν είναι κάποιο από τα πιο πάνω, η νέα «κολλητή» που γνώρισα στο Πανεπιστήμιο; Αυτή που ζούσαμε σχεδόν όλα τα 24ωρα της φοιτητικής μας ζωή μαζί; Αυτή που ήξερε πόσα μαθήματα χρωστάω; Αν έχω πληρώσει το νοίκι ή εάν έχω αλλάξει γκόμενο; Αυτή τι είναι;

  Αυτές όλες είναι φίλες που ήρθαν στην ζωή μας και είτε έμειναν είτε έφυγαν.

  Κολλητή όμως είναι η φίλη που όσες μέρες και αν κάνουμε να ειδωθούμε, είμαστε συνεχώς online και γνωρίζουμε να σου πούμε ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται.

  Την ξέρω και με ξέρει. Βαθιά και ουσιαστικά. Μεγαλώσαμε μαζί από τότε που καθόμασταν στο ίδιο θρανίο, και πια είναι αίμα μου.

  Είναι πάντα δίπλα μου , στα δύσκολα στήριγμα μου μα και στις χαρές αρωγός μου!

  Για αυτό κολλητάκι μου,

  Ξέρω πως δεν θα μπορέσω ποτέ να σου ανταποδώσω ό,τι έχεις κάνει για μένα όμως σου οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη για…

  Όλα τα νεύρα και πολύ περισσότερο τη γκρίνια που έχεις υπομείνει. Εκείνα τα ξεσπάσματα και όλες τις φασαρίες που σε έχω μπλέξει.

  Και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ για…

  Όλες τις ώρες που ξενύχτισες μαζί μου αγκαλιά. Ευχαριστώ που σε νιώθω πάντα δίπλα μου όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν. Ευχαριστώ για την υπομονή, την κατανόηση και την απεριόριστη αγάπη. Ευχαριστώ που είσαι εσύ και σε έχω στη ζωή μου.

  Από εμένα Arrivederci και μην ξεχνάς, η κολλητή είναι η αδερφή που εμείς επιλέγουμε!

  Και εγώ έχω 4 αδερφές ή αλλιώς 4 κολλητές!

  Χρόνια πολλά μπαμπά Γιώργο!

  Τον γνωρίζεις, τον παντρεύεσαι και κάνετε παιδιά ή κάνετε παιδιά και μετά σας παντρεύεται! Όπως και αν γίνουν καμμία σημασία δεν έχει όταν ξέρεις πως αυτός ο άντρας, απλά είναι ο καλύτερος μπαμπάς για τα παιδιά σου!

  Από την πρώτη στιγμή είναι εκεί!

  Κάθε δυνατό γέλιο και όλα εκείνα τα μεγάλα μπαμπά που ακούγονται καθημερινά είναι αρκετά για να σου επιβεβαιώσουν , πως αυτός ο σύντροφος, είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!!

  Τα δικά τους παιχνίδια, τα παιχνίδια του μπαμπά όπως λέγονται, δεν αγγίζονται από κανένα! Εσυ, απλά δεν μπορείς να το κανείς, μόνο ο μπαμπάς! Γιατί ο μπαμπάς Γιώργος ξέρει!

  Και ξέρει να κάνει το κλάμα να σταματά, να διώχνει κάθε στεναχώρια και θυμό! Ξέρει να δίνει την πιο γλυκεια αγκαλιά, να εξαφανίζει τα “άτακτα κουνουπάκια” και να θαυμάζει με τον πιο υπέροχο τρόπο τα καθημερινά κατορθώματα τους!! Ξερει να ξαγρυπνά στα ψημένα από τον πυρετό κεφαλάκια, και να ανακουφίζει τον “παλιόβηχα” με λίγο μελάκι! Και ξερει ακόμα, πως οι ώρες μακριά τους, γεμίζουν χαμογελο το πρόσωπο του, με ένα τηλεφώνημα και ένα γλυκό σε αγαπώ!

  Χρόνια πολλά καλύτερε μπαμπά Γιώργο! Σε αγαπαμε πολύ! Η Ανδρεάννα και ο Χρίστος σου!!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ!

  Το καταλαβαίνεις πως είναι ο ήρωας σου από εκείνη την πρώτη πρώτη αγκαλιά!

  Το ξέρεις πως για εκείνον είσαι αυτή η μια και μοναδική, η αναντικατάστατη, από εκείνο το πρώτο του βλέμμα!

  Χωρις αμφιβολία για εκείνον είσαι πάντα το κοριτσάκι του, και για εσένα εκείνος ο ήρωας που πάντα όλα τα μπορεί!! Με σπαθιά ή όχι, για το κορίτσι του όλα τα βρίσκει!

  Ακόμα και αργότερα στην εφηβεία, που σου μοιάζουν όλα μαύρα και δύσκολα, αυτός είναι το παραθυράκι για εκείνο το λίγο φως που χρειάζεσαι!

  Και έρχεται η ώρα που φεύγεις για τα ξένα… το περίμενες πως και πως!! Αυτό που δεν περίμενες είναι πως θα σου λείψουν όλοι αυτοί, σε αυτό το σπίτι, που μέρες μέρες σου μοιάζει βαρετό! Και ειδικά αυτός! Ο μπαμπάκας!

  Και καπως έτσι φτανει η στιγμή που βρίσκεις τον δικό σου πρίγκηπα! Μια αγκαλιά του, ένα χάδι του, ένα φιλί του, και νιωθεις την απέραντη ευτυχία να σε κατακλύζει!!

  Αυτός όμως πάντα μένει πάντα πρώτος! Να σου κρατά το χέρι όποτε τον χρειάζεσαι όπως τότε στα πρώτα σου βήματα! Να σου σκουπίζει τα δάκρυα και να σου θυμίζει πως είναι εκεί! Να σε αγαπά χωρίς αντάλλαγμα!

  Χρόνια πολλά καλύτερε μπαμπά μου!!

  Σε αγαπώ πάντα!

  Γιατί είσαι πάντα εσυ!

  Ex & Ex

  Υπάρχει φιλία μεταξύ πρώην και πρώην;

  Όχι δεν εννοώ ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι.. αυτά τα έχουμε ξεπεράσει!

  Δεν υπάρχει!

  Η ερώτηση μου πάει στις πρώην του ίδιου ..

  Και για να σε βοηθήσω να καταλάβεις , μόλις βγήκες από μία σχέση , όλη η αρνητική ενέργεια μαζεμένη και στο Instagram η πρώην του πρώην σου… χτυπά!

  Ω ναι! Για αυτήν την φιλία μιλάω!

  Τι λες υπάρχει ;

  Πιο κάτω σου ανοίγω τα χαρτιά μου και σε βοηθάω να απαντήσεις μόνη σου!

  Τι λες;

  Εσύ ακόμα πονάς… αυτής όμως, της πέρασε ο θυμός και είναι έτοιμη να σε παρηγορήσει..

  Μην βιάζεσαι καλή μου! Σε ακούει για να κερδίσει! Της θυμίζεις όλες τις ωραίες στιγμές… ενώ εσύ τον βρίζεις!

  Η καλή σου «φίλη- πρώην» θέλει να ενωθείτε για να τον πονέσετε, όπως αυτός εσάς.

  Μην την εμπιστεύεσαι! Ήρθε η ώρα να πάρει το αίμα της πίσω!

  Εσύ της πήρες τον πρώην! Θα σου τον πάρει και αυτή!

  Τώρα μαθαίνει από εσένα τι είναι αυτό που τον «ξενέρωσε» και είναι έτοιμη…. να τον ζεστάνει!

  Τώρα που τα λέμε, το κοριτσάκι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον «πρώην» προκειμένου να του δείξει την διαφορά … μεταξύ των πρώην!

  Και αν όλο αυτό το σενάριο σου μοιάζει φανταστικό, οφείλω να σε ενημερώσω ότι το έχω ζήσει!

  Από εμένα Arrivederci e lontano dall’ex ex!

  xxxx

  Παγωτό χωρίς μέλι και φρέσκα κρέμα!

  Στο σπίτι μου λατρεύουμε οτιδήποτε σπιτικό!! Ακόμα και τα μικρά μου που θέλουν να δοκιμάζουν οτιδήποτε δουν σε πάρτυ ή παιδική χαρά, ξέρουν τώρα πια πως της μανούλας πάντα, όλα είναι τα καλύτερα!!

  Παγωτάκι, νόστιμο και υγιεινό, χωρίς λιπαρά και γλυκαντικά, για αυτούς που λατρεύουμε!!

  Υλικά:

  • 300 γρ. Γιαούρτι
  • 1/4 ποτήρι coconut milk
  • 2 1/2 κουταλάκια agar agar
  • 2 ποτήρια κατεψυγμένα φρουτα επιλογής σου

  Προαιρετικά:

  • Πρόσθεσε 2 κουταλιές μέλι ή 1 1/2 κουτάλια ζάχαρη καρύδας για πιο γλυκιά γεύση!
  • Γαρνίρετε με granola ή muslin.

  Εκτελεση:

  Ρίξε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν ένα! Στη συνέχεια γέμισε τις γνωστές θήκες παγωτού ή ποτηράκια και πάγωσε για 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα!

  Την επόμενη μέρα το παγωτο σου θα έχει την ίδια υφή!

  Καλή δροσερή απόλαυση!!

  Κολοκυθόπιτα χωρίς αλεύρι!

  Την δίνεις για πρωινό! Την δίνεις για μεσημεριανό! Την δίνεις για απογευματινό! Την δίνεις και για βραδινό! Και ξέρεις ότι το μωρακι σου έφαγε ένα πλήρες υγιεινό πιάτο! Πλούσιο σε πρωτεΐνη, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες!! Χορταστική, γευστική πίτα για όλη την οικογένεια!

  Θα χρειαστείς:

  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 αυγά καλά χτυπημένα
  • 100 γρ. Cottage cheese
  • 150 γρ. Τυρί φέτα λιωμένη ή τριμμένη
  • Δυόσμο φρέσκο 8-9 κλαράκια ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό 10-12 κλαράκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι coconut milk (ή ότι άλλο γάλα προτιμάς)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νιφάδες φαγόπυρου
  • 1 ποτήρι νιφάδες βρώμης

  Εκτέλεση:

  Ρίχνεις όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ανακατεύεις να γίνουν ένα όμορφο μείγμα! Στην συνέχεια αδειάζεις το μείγμα σου σε ένα αντικολλητικό ταψί, ή πυρέξ και ψήνεις στους 275 βαθμούς και αέρα για 25 λεπτά περίπου!!

  Κριτσίνια με τυρί!

  Με μόνο 4 υλικά και 45 λεπτάκια χρόνο, έχεις έτοιμο το πιο απολαυστικό σνακ για όλες τις ώρες!

  Υλικά:

  • 500 γρ. Αλεύρι Ζέας
  • 5 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι cottage cheese
  • Ελαιόλαδο

  Εκτέλεση:

  Ανακατεύεις το αλεύρι με το γιαούρτι και το cottage cheese. Μόλις γίνουν μια κολλώδης μάζα βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο και ανακατεύεις ξανά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Αφήνεις τη ζύμη σου για 15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

  Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 275 βαθμούς και αέρα.

  Βγαζεις από το ψυγείο και βρέχεις τα χέρια ξανά με ελαιόλαδο και δίνεις ότι σχήμα θελεις!!

  Ψήνεις για 25-30 λεπτά!

  Τα δικά μου μωράκια τα λάτρεψαν!!

  Έξτρα tip: Πρόσθεσε ότι λαχανικό θες και δώσε επιπλέον γεύση! Στα υγρά που θα μαζευτούν πρόσθεσε αλεύρι.

  Ευτυχία είναι…

  Ευτυχία είναι…. υγεία! Είναι οι στιγμές εκείνες που μένουν στην μνήμη σου σαν το πιο μακρύ ταξίδι της ζωής σου!

  Ευτυχία είναι… όλα εκείνα τα μικρά μυστικά της καθημερινότητας σου!

  Ευτυχία είναι… όταν η θλίψη από τα μάτια σου κυριεύεται από όλα εκείνα τα χαμόγελα!

  Ευτυχία είναι… συναίσθημα! Κάθε τι μικρό που μοιάζει μεγάλο, και το ζεις μόνο εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή!

  Ευτυχία είναι… να είσαι εσυ αυτό που πραγματικά είσαι!

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να είσαι ευτυχισμένος χρειάζεται να έχεις τα πάντα. Ένα μεγάλο σπίτι, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, μια υψηλά αμειβόμενη εργασία και πολλά λεφτά. Κι όμως, τελικά, τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία, όπως ούτε και τα πολλά χρήματα! Το μυστικό βρίσκεται στα μικρά, στα απλά και καθημερινά πράγματα.

  Αγάπη:

  Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από αγάπη. Είτε αυτή είναι φιλική, ερωτική, αδελφική, κάθε είδος αγάπης είναι ξεχωριστό. Όταν υπάρχει αγάπη, τότε υπάρχει κατανόηση, συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Ο άνθρωπος μέσα από την αγάπη αποκτά περισσότερη αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και παράλληλα γίνεται πιο ευτυχισμένος.

  Υγεία:

  Ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία είναι η υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική. Όταν ο άνθρωπος είναι υγιής, τότε νιώθει δυνατός, άτρωτος, ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

  Εργασία-Χώρος εργασίας:

  Η εργασία καθώς και το περιβάλλον εργασίας είναι πολύ σημαντικά για την ευτυχία ενός ατόμου. Σημασία δεν έχει το πόσα λεφτά προσφέρει, αλλά το πόσο ευέλικτη είναι και πόσο ευχάριστο είναι το περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό η εργασία και το περιβάλλον να προσφέρουν στο άτομο, χαλάρωση, ευτυχία και πληρότητα. Αν το περιβάλλον εργασίας είναι πιεστικό, αγχώνει και καταπιέζει το άτομο, τότε δε φτάνει ποτέ στο ιδανικό επίπεδο ευτυχίας. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ασχολείται με κάτι που το γεμίζει ψυχικά και τον κάνει ευτυχισμένο!!

  Καθημερινές δραστηριότητες:

  Το άτομο θα πρέπει να επιλέξει δραστηριότητες οι οποίες το ευχαριστούν. Ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα. Για παράδειγμα, επιστρέφεις από τη δουλειά κουρασμένος, θέλοντας να χαλαρώσεις μπορείς να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία στην τηλεόραση. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέγουμε δραστηριότητες οι οποίες μας χαλαρώνουν και βοηθούν στην απόκτηση εσωτερικής ηρεμίας, πληρότητας και ευτυχίας! Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αγαπημένες δραστηριότητες (π.χ. γιόγκα, διαλογισμός, διάβασμα, εκδρομή), οι οποίες το βοηθούν στην απόκτηση του ιδανικού επιπέδου ευτυχίας. Είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε στη ζωή μας τέτοιες ενασχολήσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποβάλουμε το καθημερινό άγχος και πίεση.

  Θετικές σκέψεις:

  Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να εντάξουν στη ζωή τους τη θετική σκέψη. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, θα πρέπει κάθε δυσκολία στη ζωή μας να την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και θετική σκέψη. Προσπαθήστε καθημερινά, μόλις ξυπνήσετε και πριν κοιμηθείτε να κάνετε μία θετική σκέψη. Αυτή τη σκέψη προσπαθήστε να την κρατήσετε και να την κάνετε όσο πιο ρεαλιστική μπορείτε. Θα δείτε ότι θα σας βοηθήσει στο να νιώσετε καλύτερα και να απωθήσετε τυχόν αρνητικές σκέψεις.

  Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στα απλά και καθημερινά πράγματα! Δώστε έμφαση σε αυτά και θα δείτε ότι θα γίνεται ευτυχισμένοι. Σημασία δεν έχει η ποσότητα των υλικών αγαθών, αλλά η πνευματική πληρότητα και ηρεμία!!!!

  Ελένη Φυλακτού, Psychology BA, Social and Developmental Psychology MA, ABA Specialist

  Τούρτα cacao

  Μια ωραία παγωμένη πρόταση για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδάκια σας θα την λατρέψουν και εσείς ακόμα πιο πολύ! Χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα! Καθαρά αγνά υλικά, νοστιμότατη γεύση!! Δοκίμασε την για τούρτα γενεθλίων ή ως απλό κεραστικο!

  Για τη βάση:

  • 1 ποτήρι αλεύρι καρύδας
  • 1 ποτήρι αλεύρι Ζέας
  • 1 κουταλάκι κανελα
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

  Βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά σε μεγάλη λεκάνη και έπειτα προσθέτουμε τα υγρά. Ανακατευουμε μεχρι να γίνει μια μπάλα και να μην κόλλα η ζύμη μας! Παγώνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια σε ένα πυρέξ απλώνουμε και ψήνουμε για 7-8 λεπτά στους 275 αέρα.

  Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα cacao.

  Για την κρέμα cacao:

  • 1/2 ποτήρι coconut milk
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι agar agar
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές μέλι

  Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο ριχνουμε και απλώνουμε την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.

  Ότι ζύμη περίσσεψε την χρησιμοποιούμε για διακόσμηση πάνω από την κρέμα ή φτιάχνουμε νόστιμα ginger μπισκότα για τα μωράκια μας και όχι μόνο!!

  Αφού κρυώσει την βάζουμε ψυγείο! Σερβίρουμε με κόκκινα μούρα, μήλο ή και παγωτό!

  Καλή επιτυχία!!

  25/5/2017 HAPPY 1ST BIRTHDAY MY BOY!

  25.5.17

  Στις 1 το μεσημέρι σε κράτησα στην αγκαλιά μου! Η ανάσα σου στο στήθος μου μια γλυκεια ζεστή αγκαλιά! Το βλέμμα σου καρφωμένο στα υγρά μου μάτια!

  Μαγική στιγμή!

  Ένας χρόνος μετά!

  Πέρασε τόσο γρήγορα… και φεύγει τοσο γεμάτος, αφήνοντας πίσω του απλά υπέροχες στιγμές!

  Κλείνω τα μάτια μου και σε βλέπω να μεγαλώνεις μέρα με μέρα! Ξεφυλλίζω το ημερολόγιο της καρδιάς μου, και βλέπω το χαμογελο σου και τα επιφωνήματα σου στολισμένα με την αγάπη μας!

  Το πρώτο σου χαμογελο, το πρώτο σου επιφώνημα, το κάθε σου βλέμμα, η πρώτη σου λέξη! Μαμά! Με φώναξες δυνατά! Γιατί είμαι σίγουρη πως ήδη το ξέρεις πως η μανούλα θα είναι πάντα δίπλα σου!

  Γιατί απλά εσυ και η αδερφούλα σου είστε η ζωή της ολόκληρη! Το χαμογελο της και η ανάσα της μαζί!

  Ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι παζλ μπήκε στην θέση του, και η οικογένεια μας μεγάλωσε! 4 τώρα πια τα κομμάτια που μας συμπληρώνουν!!

  Χρόνια πολλά μωρό μου! Χαρούμενα 1 γενέθλια!

  Στον Χριστο μου, που μόλις έγινε 1!!!

  Αφράτο ψωμί Ζέας

  Έχει γίνει απαραίτητο στο τραπέζι μας μεσημέρι και βραδυ! Τα παιδάκια μας το ζητάνε συχνά και είναι πραγματικά τόσο εύκολο!!

  Αφράτο ψωμί με αλεύρι Ζέας

  Υλικά:

  • 1 kg αλεύρι Ζέας
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 3 ποτήρια νερό (θερμοκρασία δωματίου)
  • Λίγο αλάτι
  • Λιναρόσπορος
  • Chia seeds
  • Γλυκάνισο
  • Ηλιόσποροι

  [Τα σπόρια είναι προαιρετικά και όσα οποία ποσοτητα θελεις]

  Εκτέλεση:

  Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατευουμε μέχρι να διαλυθεί! Προσθέτουμε κ ένα φλυτζάνι αλεύρι και ανακατευουμε ξανά. Μόλις γίνει χυλός ρίχνουμε και το αλατι. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που η ζύμη να μην κόλλα στα δάκτυλά! Πλάθουμε μια μπάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες!

  Θα διπλασιαστεί!

  Στη συνέχεια με λαδωμένα χέρια πλάθω το φουσκωμένο ψωμί κ χωρίζω σε δυο ισα μέρη! Λαδώνω ξανά χέρια και δίνω ότι σχήμα θέλω! Προσθέτω και τα σπόρια μου!

  Ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά!!

  Καλά ζυμώματα!!!

  Η καλύτερη μαμά του κόσμου…

  Κάποτε το τηλέφωνο μου χτυπούσε δυνατά και μου τραγουδούσε γλυκά η καλύτερη μαμά του κόσμου…

  Έχουν περάσει χρόνια να το ακούσω και μου έμοιαζε σαν ένα μακρινό και καλά κλειδωμένο μυστικό! Μέχρι που το κοριτσάκι μου σε μια σφικτή αγκαλιά μετά το σχολειο μου το ψυθίρισε! Και με συγκίνηση ξεκλείδωσε εκείνο το τραγούδι! Το δικό σου! Δεν ήταν το τηλέφωνο μου, ούτε και εσυ!

  Ήταν η κόρη μου!

  Και πόσο ωραία ακούστηκε στα αυτιά μου! Και πόσα αλλά μου θύμισε!

  Μπορεί τώρα να είμαι και εγώ μανούλα, να έχω δυο υπέροχα παιδάκια, που θα σε έκαναν περήφανη γιαγιούλα, αλλά ποτέ δεν ξεχνώ τη δικιά μου μανούλα!

  Ένα βραδυ θα σου γράψω ψηλά στον ουρανό με λεξούλες από αστέρια πως πολύ σε αγαπώ!

  Χρόνια πολλά μαμά… εκεί ψηλά!