We Cook Γλυκά/Μπισκότα

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ #DENEREIS

Είναι το απογευματινό μας γλυκάκι! Ιδανικό για τις δροσερές απογευματινές στιγμές ανάμεσα στο παιχνίδι και αυτού του… «Μαμά θέλω κάτι ωραίο να φάω»! Εύκολο, απλό και πολύ κοντά σε αυτό το κλασσικο κέικ γεωγραφίας που η δίκη μου μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά!!


ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια αλεύρι Ζέας
1 φλυτζάνι νιφάδες φαγόπυρο
100 γρ. Βούτυρο ανάλατο
3 -5 κουταλιές μέλι
2 αυγά
2 ½ φλυτζάνια coconut milk
1 κουταλάκι κανέλα κευλάνης

Για το σιρόπι σοκολάτας:
1/2 φλυτζάνι coconut milk
2 κουταλιές κακάο
3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζεις το αλεύρι κ τις νιφάδες και ανακατεύεις να ενωθούν! Ταυτόχρονα στο μίξερ ρίχνεις το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύεις μέχρι να πάρουν μια κρεμώδες υφή και στην συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, το γάλα και την κανέλα. Έπειτα προσθέτεις σιγά σιγά κ το μίγμα από αλεύρι και νιφάδες! Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρουν την μορφή σιροπιού είναι έτοιμο.
Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ ρίχνεις το μίγμα από το μίξερ και έπειτα από πάνω το σιροπι. Με ένα μαχαίρι τρύπας για να απορροφηθεί το σιροπι κατά το ψήσιμο και να δημιουργήσει εκείνα τα ακανόνιστα σχέδια που πάντα μας θυμίζουν χάρτη γεωγραφίας!

Έξτρα tip: Για το μεγάλο αγόρι του σπιτιού μου, στην μικρή ατομική φόρμα κέικ πρόσθεσα λίγα mix berries και cacao nibs! Ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί και η γλυκόξινη γεύση των mix berries ξετρέλανε τον ουρανίσκο του!

Μια πολύ καλή ιδέα και για τούρτα!

*Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *