Thoughts and Notes

“ΚΑΝΟΝΕΣ” ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΜΑ!

Η μητρότητα σε αλλάζει! Ακόμα και σε τρελαίνει!

Έτσι ήξερα να λένε, μέχρι που το έζησα με την Ανδρεάννα μου!!

Θυμάμαι ακόμα σαν χτες εκείνες τις πρώτες μας μέρες στο σπίτι, που σαν τρελοί τρέχαμε στα όσα διαβάσαμε, για να εξηγήσουμε το κάθε της κλάμα, το κάθε της βλέμμα, το κάθε της ρουθούνισμα, κτλ, κτλ! Και όπως αποδείχθηκε, όλα τα βιβλία του κόσμου να διαβάζαμε, κανείς δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για το ταξίδι που μόλις ξεκινούσαμε, σαν νέοι γονείς!!

Γιατί η αλήθεια είναι πως μπορείς να διαβάζεις και να ρωτάς να μαθαίνεις για τα πάντα, αλλά στην πράξη όλα είναι πολύ διαφορετικά!!

Ακόμα και τώρα, έπειτα από 16 μήνες, και με ένα δεύτερο μωρό να έρχεται!, όλα εκείνα τα πρώτα, αλλά και το 9μηνο ταξίδι της εγκυμοσύνης μοιάζει, εν μέρη, άγνωστο! Πόσο μάλλον όταν με το καλό το δεύτερο μωράκι μας, βρεθεί στην αγκαλιά μας!

Γιατί όντως, το να είσαι γονείς είναι κάτι μοναδικό!! Αλλά κάποιες φορές είναι και λίγο έως και πολύ σκληρό!! Και παρόλο που όπως σας έχω ήδη αναφέρει,  αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις, θα σας πω μερικές εμπειρίες μου, που έχω μάθει με το δύσκολο τρόπο, και αυτή τη δεύτερη φορά … τουλάχιστον…  γνωρίζω!

• Στέρηση ύπνου! Δεν είναι καθόλου αστείο!! Και αν κάποιος σας πει το χιλιοειπωμένο “Κοιμήσου όταν κοιμάται το μωρό σου”, απλά …ΚΑΝΕ ΤΟ! Και κάτι επιπλέον;! Μην περιμένεις πως ο νυχτερινός σου ύπνος θα έχει ξανά εκείνη την ωραία, ήσυχη αίσθηση του συνεχόμενου ωραρίου που μέχρι τώρα ήξερες!! Γιατί και τυχερή να είσαι και το μωρακι σου να κοιμάται τα βράδια, δοντάκια, πονάκια, αγκαλίτσες και ναζάκια απέξω είναι και παραμονεύουν!!

• Η “επιστροφή” μετά τον τοκετό, είναι περίεργη! Ορμόνες, φόβοι, πληγές, κούραση! Και δεν θα είναι μόνο για εσάς κορίτσια μου!

• Θηλασμός! Υπέροχο και πολύ σημαντικό ταξίδι για το μικρούλη μας! Ότι καλύτερο για το μωρό μας! Και φυσικά γνωρίζεις το “Κάθε αρχή και δύσκολη”! Στην αρχή πονάει είναι αλήθεια! Στη συνέχεια όλα είναι μαγικά!

•Φαγητό! Δύσκολο! Στα μωράκια αρέσουν οι αγκαλιές και εσυ στο τραπέζι δύσκολο να βρεθείς! Υπάρχει λύση! Στο ένα χέρι το μωρό και στο άλλο το … φαγητό! Φρούτα και λαχανικά η απόλυτη υγιεινή και θρεπτική λύση για όλες τις ώρες!!

•Θέμα κλάμα! Η λύση για την Ανδρεάννα μου υπήρχε στις αγκαλίτσες και το γαλατάκι της μαμάς! Φαντάζομαι και αυτή τη δεύτερη φορά, το γαλατάκι της μαμάς θα είναι εκεί και μαζί με μια γλυκιά αγκαλιά, όλα θα βρίσκουν το δρόμο τους!

•Ειδικά όταν πάρεις και εσύ το χρόνο σου, για σένα και μόνο!!

•Και δεν ξέρω αν μεγαλώνουν γρήγορα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε στιγμή μαζί τους είναι μοναδική!!!

Και όσο κουραστικό και αν είναι να είσαι μαμά και μπαμπάς, σίγουρα άλλο τόσο είναι μοναδικά υπέροχο!!!

 

 

Γαλάτεια Αντωνίου for DeNereis

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *