Thoughts and Notes

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

4 Tips από προσωπική εμπειρία

Η καλοκαιρία είναι γεγονός. Οι ωραίες μυρωδιές και τα υπέροχα χρώματα των λουλουδιών σαν μαγνήτης σε τραβάνε από τη μύτη για να βγεις έξω. Βόλτες. Βόλτες και πάλι βόλτες. Σε πάρκα. Σε αγρούς. Σε φάρμες. Στη θάλασσα.

Τι γίνεται όμως όταν πια στη ζωή μας υπάρχει εκείνο το μικρό λατρεμένο πλάσμα; Δεν θες στιγμή να το αφήσεις αλλά έχεις ανάγκη και μια βόλτα, με τις φίλες ή τον αγαπημένο σου.  Το θες μαζί σου αλλά μια τέτοια έξοδος ήδη από μέσα στη σκέψη σου φαντάζει βουνό.

Οργάνωση! Αυτό χρειάζεται!!

Όταν πρωτογέννησα η κάθε έξοδος μας ακόμα και για την παιδίατρο, μου δημιουργούσε ανησυχία. Και αν το μωρό πεινάσει. Και αν το μωρό κλαίει. Και αν το μωρό λερωθεί. Και αν το μωρό κάνει εμετό. Και αν.. και αν.. άλλα τόσα.

Τώρα πια δηλώνω με σιγουριά πως 15 λεπτά προετοιμασίας με αρκούν. Πως;

  1. Φροντίζω πάντα η τσάντα με τις πάνες και όλα τα χρειαζούμενα να είναι έτοιμη. Κάθε φορά που επιστρέφουμε από μια έξοδο μας, πριν φυλάξω την τσάντα ανανεώνω ότι χρησιμοποιήθηκε. Έτσι στην επόμενη μας έξοδο είναι ήδη έτοιμη.
  2. Η τσάντα με τα δεύτερα ρούχα. Εννοείται πως μαζί μας πρέπει πάντα να έχουμε δεύτερα και τρίτα ρούχα. Πάντα ένα ολόσωμο φορμάκι ανάλογα εποχής και 1-2 σετ ρουχαλάκια. Το ολόσωμο βρίσκεται πάντα στην τσάντα μου ενώ η εξωτερική ενδυμασία φροντίζω να είναι παρόμοια με τα ρούχα ημέρας του μωρού μου, για να αποφύγω να κουβαλώ έξτρα παπούτσια και αξεσουάρ (ειδικά εμείς τα κοριτσάκια πάντα έχουμε πολλά αξεσουάρ).
  3. Παιχνίδια. Απαραίτητα κυρίως για το αυτοκίνητο. Έτσι, έχουμε πάντα μαζί μας στο αυτοκίνητο παιχνίδια που κινούν το ενδιαφέρον του μωρού μας, τέτοια όμως που αν χρειαστεί μπορούμε να τα πάρουμε μαζί και στη βόλτα μας. Επίσης, ιδιαιτέρα βοηθητικό είναι το αγαπημένο παραμύθι.
  4. Φαγητό – Νερό. Και αφήνω στο τέλος το πιο σημαντικό. Για τα βρεφάκια μας που θηλάζουν, ασφαλώς το κομμάτι φαγητό είναι εύκολο. Είτε απλά δεν κουβαλάμε τίποτα! Είτε το αντλημένο μας γαλατάκι σε μπιμπερό μέσα σε θερμάκι για να παραμένει στην ιδανική θερμοκρασία. Για τα υπόλοιπα, ίσως* θα ήταν ιδανικό ένα σκονόγαλα πάντα στην τσάντα μας, (*ίσως, γιατί είμαι θηλάζουσα μαμά). Αν πάλι το μωράκι σας μεγάλωσε, όπως το κορίτσι μου και είστε στο συνδυασμό στέρεων με γάλα, τότε θα χρειαστείτε τα 10 από τα 15 λεπτά προετοιμασίας που σας είπα στην αρχή. Στην τσάντα φαγητού υπάρχουν πάντα ποδιές 1χρήσης, υγρά και στεγνά μαντηλάκια και μια πετσετούλα. Το φαγητό ετοιμάζεται από το προηγούμενο βράδυ ή νωρίς το πρωί, έτσι μέσα σε 10 λεπτά, αν χρειάζεται το πολτοποιούμε, 2 κουτάλια ή 2 πιρούνια, 2 ποτήρια, νερό στο παγουράκι και έτοιμες!!

Καλές βόλτες!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *