We Cook Ψωμιά/Αλμυρά

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ❤️⭐⭐⭐️🌸🌫

Μοιάζουν πολύ με όλα αυτά που βρίσκεις στην αγορά, αλλά σου υπόσχομαι πως δεν έχουν ίχνος ζάχαρης και συντηρητικά! Είναι τόσο αγνά που όταν τα δοκιμάσεις θα θες να έχεις μαζί σου κάθε μέρα για κάθε ώρα! Κι αν μικρά σου είναι στον παιδικό σταθμό και έχουν αναπτύξει ιδέα για πολλά από αυτά που βλέπουν να τρώνε τα συμμαθητάκια τους  και σε βρίσκουν αντίθετη,  τα συγκεκριμένα κρακεράκια θα καλύψουν αυτήν τους την ανάγκη!!

Απλά δοκίμασε τα!!

Υλικά:

2 φλυτζάνια αλεύρι λιναρόσπορου

2 ½ φλυτζάνια αλεύρι Spelt (Dinkel), ολικής άλεσης

1 φλιτζανάκι νερό χλιαρό

1 σακουλάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι κουρκουμά

1 αυγό

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι (περίπου) νερό για το ζύμωμα

Οδηγίες εκτελεσης

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Στη μέση ανοίγουμε μια λακούβα με το χέρι και ρίχνουμε τη μαγια! Στη συνέχεια ρίχνουνε το χλιαρό νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό για ζύμωμα, το οποίο ρίχνουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε.

Μόλις ζυμωθεί καλά και έχουμε μια ωραία αφράτη ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα πλάθουμε λίγο λίγο και δίνουνε σχήμα!

Προσωπικά χρησιμοποίησα cutters σε διαφορά σχήματα και μαζί με τα παιδάκια μου φτιάξαμε το υπέροχο υγιεινό απογευματινό μας σνακ, παίζοντας!

Ψήνουμε στις 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 12-15 λεπτά!

Είναι το τέλειο απογευματινό σνακ με ντιπ γιαουρτιού, cottage cheese, μέλι ή και σοκολάτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *