Thoughts and Notes

Αγαπητοί γονείς,

Φαινόμενο, μάστιγα ή απλά συμβαίνει, στις μερες μας, πολλά ζευγάρια φτάνουν στο χωρισμό, έπειτα από μια μικρή ή μεγάλη κοινή πορεία ονείρων! Ο λόγος ή καλύτερα οι λόγοι που οδηγούνται σε κάτι τέτοιο, πολλοί!

Ρουτίνα της καθημερινότητας, φθορά της σχέσης, καθημερινοί τσακωμοί, έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, οικονομικα ζητήματα,τρίτα πρόσωπα και το τρενάκι της σχέσης βγαίνει από τις ράγες…

Κι αγάπη; Χάνετε η αγάπη;

Στην ουσία χάνετε ο έρωτας! Αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης δυο ατόμων! Κι όταν ο έρωτας χαθεί, και όλα τα υπόλοιπα “προβλήματα” πάρουν τη θέση του, ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση!

Και τα παιδιά;

Εκεί που όλα μοιάζουν πιο δύσκολα είναι όταν υπάρχουν τα παιδιά! Η αλήθεια όμως είναι, πως τα παιδιά μπορούν να δουν την πραγματικότητα πολύ καλύτερα! Καταλαβαίνουν όσα συμβαίνουν και υπομένουν σιωπηλά εκείνο το επόμενο βήμα! Όποιο και να είναι αυτό!

Το μόνο που πραγματικά ζητάνε, είναι να έχουν τους γονείς τους καλά! Να τους βλέπουν να γελούν! Να έχουν αγάπη! Να μεγαλώνουν ήρεμα! Να ξέρουν ότι οι γονείς τους μπορούν να τα στηρίξουν! Κι αυτό γίνεται μόνο όταν ολοι είναι καλά!

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε παιδιά αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει! Μην προσποιείστε να χαμογελάτε! Μην κρύβεστε! Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει! Σεβαστείτε τους εαυτούς σας αλλά κι εμάς! Είμαστε οικογένεια, μιλήστε μας ειλικρινά! Είτε ζούμε όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, είτε όχι, για μας πάντα θα είστε οι γονείς μας! Τσακωμοί, αντιπάθεια, άγχος, κλάματα! Δεν τα χρειαζόμαστε! Πάρτε την απόφαση που θα χαρίσει υγιή σχέση τόσο σε σας μεταξύ σας, όσο και με μας, πριν χαθεί η εμπιστοσύνη και η αγάπη μας προς εσάς! Εμείς θέλουμε γονείς ευτυχισμένους!!

Μπορούμε να τους έχουμε;

Με αγάπη και εμπιστοσύνη,

Τα παιδιά σας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *